Järnbrott

Våglängdsgatan 2L

Alla bilder

Smakfullt renoverat radhus i idyllisk och familjär miljö!

4 rok varav 3 sovrum 72 kvm 112 kvm tomtarea
Vi har äntligen nöjet att erbjuda områdets kanske finaste radhus, smakfullt renoverat, i två plan beläget i populära och fridfulla Järnbrott. Här bor man likt en småstadsidyll men endast ca 10 minuter med buss in till citykärnan. Trivsam öppen planlösning mellan kök och vardagsrum i entréplan, härlig insynsskyddad altan samt tre sovrum. Ytterligare uteplats på framsidan med kvällssol och fina planteringar! Omfattande renoveringar är gjorda såsom nytt påkostad kök, nytt badrum samt totalrenovering av alla ytskikt . Beskåda vidare den vackra enstavsparketten som är genomgående för hela bostaden. Garage i länga samt förråd. Fastigheten är besiktigad och energideklarerad..

Välkommen att trivas.
Beskrivning

Interiör

Disponering som följer;

Entréplan
Endast ett kliv in i hallen känner du att detta är ett radhus utöver det vanliga. Ett mycket inbjudande intryck har skapats genom att man slagit ut väggen mot köket. Här erbjuds praktiska lösningar såsom lättskött Marrakech-mönstrad klinkergolv samt god förvaring via de platsbyggda skjutdörrsgarderoberna med spegeldörrar. Vita väggar samt en snygg fondvägg av liggande vit panel. Vattenburen golvvärme är genomgående på entréplan..

Vidare in möts ni av vardagsrummet med öppen planlösning mot köket som fullkomligt badar i ljus från höga fönster åt två väderstreck och blir lätt den givna favoritplatsen. Rummets öppna ytor är en faktor som i allra högsta grad bidrar till en yta som upplevs större än vad den verkligen är. Plats för en rejäl soffgrupp samt matplats som rymmer större bord att samla vänner och familj vid. Dörren i helglas bidrar till en härlig ljusinsläpp och leder ut till altanen. Golvet pryds av massiv enstavsparkett som är genomgående i hela huset.

Den charmiga uteplatsen är trallbelagd och erbjuder ett lugnt och rofyllt läge som är skyddat och skapar en privat atmosfär. En perfekt plats att umgås och njuta med nära och kära. Solens strålar når uteplatsen under tidig morgon till kväll.

Köket är som en dröm och totalrenoverades så sent som 2015 i lantlig stil. Stommen karaktäriseras av luftiga ytor med generöst svängrum och material av yttersta kvalitet. Vit skåpsinreding ger bra med förvaring och ovanför bänkskivan i kvartskomposit sitter ett rektangulärt vitt kakel. Med fri sikt över de sociala delarna förenas med lätthet nytta med nöje. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Smeg, induktionshäll, ugn, fläkt samt diskmaskin.

Övre plan
Master bedroom är det största sovrummet till ytan. Plats för en stor dubbelsäng med kompletterande möblemang. Fönstret är insynsskyddat med grön omgivning. En stor garderobsvägg löser förvaringen.

Bostadens två andra sovrum lämpar sig utmärkt som barnrum eller hemmakontor. Här finns platsbyggda garderober som sköter förvaringen exemplariskt. Plats för säng och skrivbordsmöbel i båda rummen.

Längst in i hallen ligger bostadens väl tilltagna badrum. Totalrenoverad i tidlösa material- och färgval. Fönstret skänker ytan ljus och fungerar samtidigt som en vädringskälla. Invid hörnan erbjuds en dusch med vikbara duschväggar och vid sidan av den wc, handdukstork samt handfat med över- och underskåp. Spotlights i taket med dimmerfunktion.Reglerbar golvvärme som torkar både upp och värmer gott under fötterna.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
4 rok varav 3 sovrum
Boarea
72 kvm
Tomtareal
112 kvm
Upplåtelseform
Tomträtt
Fastighetsbeteckning
Järnbrott 42:13

Om fastigheten

Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggnadsår
1954
Grundläggning
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Plåt
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2 och 3-glasfönster isoler

Renoveringar

2015-2017 Nya ytskikt samt ny el i hela huset
2017 Ny tvättmaskin & torktumlare
2015 Totalrenoverat kök
2014 Nya fönster samt altandörr i vardagsrum

Tomten

Tomtarea: 112 kvm

Uteplats

Altan i bästa sydvästläge.

Övriga utrymmen

Förråd
Driftkostnader
Försäkring
5 800 kr
Hushållsel
4 200 kr
Samfällighet
23 400 kr
Totalt
33 400 kr/år
Personer i hushåll
4 st
Dokument/länkar
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
1 574 000 kr (fastställt 2015, värdeår 1954)
Byggnadsvärde
518 000 kr
Markvärde
1 056 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Järnbrott GA:2
Planbestämmelser
Tomtindelning (1986-07-17) Stadsplan (1954-03-27)

Övrigt

Järnbrott är ett lungt, populärt och mycket omtyckt område med smidiga kommunikationer och med gångavstånd till bland annat förskola, skola samt service vid Radiotorget eller Frölunda Torg. Här erbjuds idag fler än 100 shoppingbutiker och via Sisjön och 421 finner du ett bra komplement på bekvämt avstånd. För naturälskaren finns härifrån också många möjligheter till uppskattade promenadstråk i bland annat Ruddalens motionsområde, Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och inte minst Slottsskogen. Bra cykelbanor leder in till stan eller ut mot salta bad i havet!

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse