Bångsbo

Bångsbovägen 15

Alla bilder

Ståtlig arkitektritad fastighet med ett högt och fritt läge!

7 rok varav 5 sovrum 191 kvm 1 786 kvm tomtarea
Ståtlig arkitektritad fastighet vackert belägen på höjden med vidsträckt vy i soligt söderläge. Planlösningens intention ger ett unikt boende om totalt 191 kvm med genomgående tidlösa och klassiska materialval. Färdigställt 2005. Här samspelar öppna ljusa sällskapsytor med fem rymliga sovrum och alla bekvämligheter fördelade på två plan. Väl tilltagen terrass i söderläge bjuder in till umgänge och stämningsfulla sommardagar med en storslagen utsikt över omkringliggande natur. Därtill en vedspis som sprider värme och blir en hög mysfaktor under kyliga och ruggiga kvällar. Ljuvlig natur- och trädgårdstomt med hörnläge om hela 1786 kvm med kort promenadavstånd till bad- och båtliv vid Örsviken och Korshamn. Fastigheten är besiktigad och energideklarerad.

Välkommen till en riktig pärla i vackra villakvarter.
Beskrivning

Interiör

Via charmig farstukvist når vi entréhallen, med breda, rustika golvtiljor och fina väggpaneler i pärlspont. När man kliver in genom pardörrarna möts man av en imponerande takhöjd och inbjudande känsla. Entréhallen har ett praktiskt och snyggt klinkergolv med värmegolv samt infällda spotlights i taket.

Nedre plans badrum är placerat till vänster om hallen. Lättskötta samt stilrena färg- och materialval genomsyrar badrummets karaktär. Vita kakelplattor samsas med mörkare och värmeförsett klinkergolv. Dusch, wc samt handfat med kommod, badrumsskåp samt värmeförsedd handukshängare. Ett frostat fönster bidrar med både extra ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

Husets tvättstuga och groventré ligger smart placerat längre ned i bostaden i direkt anslutning till badrummet. Utrustad med tvättställ, bra arbetsytor, förvaringsmöjligheter samt tvättmaskin och torktumlare. Klinkergolv med golvvärme. Här finns även värmepannan och en extra varmvattenberedare..

Vidare in möts ni av vardagsrummet med halvöppen planlösning mot köket som fullkomligt badar i ljus från höga fönster åt två väderstreck och blir lätt den givna favoritplatsen. Rummets öppna ytor är en faktor som i allra högsta grad bidrar till en yta som upplevs större än vad den verkligen är. De vita väggarna låter de grönskande omgivningarna ta plats i rummet och ger på så vis en levande känsla samtidigt som det underlättar de egna inredningsvalen. Stort helglasat burspråk med inbyggd bänk intill matplats och när skymningen väl fallit utgör den öppna spisen med insats en underbar mysfaktor. Som pricken över i:et breddar också den intilliggande terrassen rummens trevliga atmosfär. Uteplatsens västerläge samlar vänner och bekanta och blir den givna favoritplatsen årets varmare dagar. Gott om plats för större utomhusmöblemang, grill och flertalet blomsterarrangemang. Naturnära omgivning och fritt från insyn.

Köket är en fröjd för hemmakocken. Bostadens Vedumkök karaktäriseras av materialval i mycket god kvalitet. Förvaring göms både stilfullt och praktiskt bakom skåpinredning i ek och den maskinella utrustningen finns i integrerade eller rostfria lösningar. Exklusiv bänkskiva i granit med underlimmad diskho. I mitten av köket har en köksö byggts där gästerna kan slå sig ner och mingla medan kocken lagar mat. Maskinell utrustning i form av kyl och frys i fullhöjd, varmluftsugn, fläkt, mikro, induktionshäll samt diskmaskin. Golvet pryds av samma fina ekparkett som i vardagsrummet med golvvärme. Infällda spottar ger bra arbetsbelysning. Fönster i två väderstreck samt altandörr ut mot uteplats.

I anslutning till vardagsrummet når ni ett av husets sovrum. Ett rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel eller skrivbord vid behov. Ekparkett och tapetserade väggar. Fönster i två väderstreck och 2,60m i takhöjd ger rummet ett fantastiskt ljus.

Via den stilfulla trappan når man övre plan och allrummet med stort helglasat burspråk, perfekt för barnen. Övre planet erbjuder fyra rejäla sovrum med god förvaring i platsbyggda garderober samt klädkammare. Här finns även ett stilfullt och stort helkaklat badrum med såväl badkar som dusch. Härifrån nås en krypvind med delvis förvaring.

Fakta

Snabbfakta

Antal rum
7 rok varav 5 sovrum
Boarea
191 kvm
Tomtareal
1 786 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Bångsbo 1:15

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan med vind
Byggnadsår
2005
Grundläggning
Platta på mark
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Frånluft med återv.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Vattenburen, FrånluftVP, Kamin
Fönster
3-glasfönster isoler
Energiprestanda
85 kWh/m² år

Renoveringar

2018 Värmepannan servad- sensorer utbytta
2013-2016 Ny tvättmaskin, torktumlare och micro

Tomten

Tomtarea: 1 786 kvm
Driftkostnader
El
27 170 kr
Försäkring
5 604 kr
Vatten/avlopp
11 055 kr
Sotning
397 kr
Vägavgift/snö
800 kr
Totalt
45 026 kr/år
Personer i hushåll
5 st
Dokument/länkar
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
4 310 000 kr (fastställt 2015, värdeår 2005)
Byggnadsvärde
2 291 000 kr
Markvärde
2 019 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Bångsbo GA:2
Planbestämmelser
Detaljplan (1989-09-14) Byggnadsplan (1960-07-30)

Övrigt

Kullaviks fina läge med badvänliga vikar och saltstänkta klippor har lockat seglare och sommargäster sedan länge. Tidigare hette platsen kort och gott Kullen men förväxlades ofta med skånska Kullen, så en uppfinningsrik ortsbo kom fram till det snarlika Kullavik. Tack vare det pendlingsvänliga avståndet har sommarstugorna längs kusten idag vuxit upp till moderna villaområden och Kullaviks centrum har idag både affärer, skola, bank och samhällsservice. På Bångsbovägen bor ni granne med välrenommerade Kullaviks Montessoriskola. I samhället ligger även Kullaviksskolan samt Fullriggaren Malevik. Kullavik har flera vikar, badstränder och klippor typiska för den svenska västkusten. Korshamn, Kyvik, Kullaviks hamn, Gillvik, Kullsvik och Skalvik för att nämna några. Många resande längs kusten lägger till i Kullaviks Båthamn. Här finns allt man kan önska för ett bekvämt boende och en aktiv fritid.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse