Budskär

Sunnanängsvägen 7

Alla bilder

Unik strandfastighet med fritt, privat läge och enastående havsutsikt !

6 rok varav 4 sovrum 219 kvm 3 200 kvm tomtarea
Ett av Särös absolut bästa lägen, med vidsträckt och enastående havsutsikt ligger denna arkitektritade dröm om ca 230 kvadrat helt ostört. Strandfastighet med fritt, privat läge i sydväst och underbar trädgårdstomt om hela 3200 kvm. Här känner du doften av salt och västvindarna som för med sig ett svagt ljud av båtmaster. Invändigt finner ni högklassig arkitektur där fokus legat på att skapa så mycket havsutsikt som möjligt. De stora glaspartierna suddar ut gränsen mellan inne och ute. En centralt placerad öppen spis som förstärker mysfaktorn. Sydvästläget ger sol från morgon till kväll och fyra skyddade uteplatser finns i olika väderstreck. Till fastigheten hör också ett större dubbelgarage och en mysig gäststuga, ett riktigt inbjudande kryp-in med bästa havsutsikten. Här kan gästerna rå sig själva helt och hållet. Till fastigheten hör även en del i en badhytt – vilken nås på behagligt badrocksavstånd. Här kan ni slå er ned på altanen eller inne i själva badhytten o njuta av de vackra vyerna. Tomten sträcker sig ända ner till vattnet med en egen strandlinje på 35 meter. Fastigheten är besiktigad och försäkrad av säljaren. Detta är ett hus och ett läge du inte vill missa!

Varmt välkommen till visning!
Beskrivning

Interiör

Innanför den välkomnande farstu verandan kommer du in i en rymlig entréhall med designat takfönster som ger ett härligt ljusinsläpp från ovan. Den rymliga hallen har även en inre hall som ansluter till två stora sovrum med nya golv och nya ytskick på väggar och tak samt en klädkammare. Det finns ytterligare ett renoverat sovrum, ett badrum som har wc, dusch och bastu.

Matsalen och vardagsrummet badar i ljus tack vare de stora, vackra fönstren i två väderstreck och bjuder på fantastisk havsutsikt och mot den härliga uteplatsen med poolen. En vacker öppen spis som ger rummet en fantastisk karaktär. Eldstaden är öppen 360 grader och brasan sprider värme runt om. På golvet löper bevarat trägolv och på väggarna pryder murad skorstensstock, platsbyggda hyllor, karaktäristiska vägglistningar och ljus tapet. Från vardagsrummet leder dubbla altandörrar ut till den generösa, trädäckade altanen som sträcker sig längs två av husets sidor - Här njuts solen från morgon till solnedgång. Middagsbord kan dukas i sol eller i svalka under tak.
Innanför vardagsrummet finns ytterligare ett rum som fungerar som kontor/gästrum med utgång till trädgården. Den öppna planlösningen mot det ljusa och väldisponerade köket och matplatsen ger en inbjudande och behaglig känsla med mycket plats för familj och gäster.

Den öppna planlösningen mot det ljusa och väldisponerade köket och matplatsen ger en inbjudande och behaglig känsla med mycket plats för familj och gäster. Från köket ser man ut genom fönsterpartierna mot den stora solterrassen och poolen med bästa läge för sol från morgon till kväll. “Master” sovrum har egen utgång till solaltanen och poolen samt ett helkaklat badrum en suite.

En praktisk groventré med garderober för klädförvaring samt passage via tvättstugan till köket. Förutom sovrummen, arbetsrummet finns det ett gästhus med bästa havsutsikt. Villan har en stor vind och förråd samt pool rum med ny pump (2017) och ett dubbelgarage vidbyggt huset.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
6 rok varav 4 sovrum
Boarea
219 kvm
Tomtareal
3 200 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Skörvalla 1:57

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
1983
TV/Internet
TV-antenn och egen parabol. Dekoder ingår ej.
Via elnätet.
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Fasad
Trä målad 2017
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Värmepump, vattenburen jordvärme
Fönster
3-glasfönster isoler
Energiprestanda
54 kWh/m² år

Renoveringar

2001

Tomten

Tomtarea: 3 200 kvm

Uteplats

Uteplats 1: Altan med pool (8x4m) om ca 150 kvm i sydvästläge
Uteplats 2: Altan vid gästhus i sydvästläge

Övriga utrymmen

Isolerat gästhus med stor altan och bästa havsutsikten. Äger även 1/3 del av ett badhus samt del i Budkärs samfällighet vid Lahall-badhytter.
Driftkostnader
El
17 172 kr
Försäkring
6 640 kr
Vatten/avlopp
4 700 kr
Renhållning
1 818 kr
Totalt
30 330 kr/år
Personer i hushåll
4 st
Dokument/länkar
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
5 412 000 kr (fastställt 2015, värdeår 1988)
Byggnadsvärde
2 168 000 kr
Markvärde
3 244 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Samfällighet: Kungsbacka Skörvalla S:4
Skattetal: Mantal 28/1000


Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 13-IM2-68/10714.1


Förmån: Avtalsservitut: Väg, 13-IM2-38/1034.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Ledning Mm
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1970-04-24)

Övrigt

Särö - rofyllt, charmigt och exklusivt.
Särö har den där sällsynta balansen mellan idyllisk landsbygd och karga klippor, mellan stadens pulserande närhet och ödsligt vidsträckt horisont. Redan i början av 1800-talet vallfärdade man till Särön för de välgörande baden, och än idag minner miljön och de magnifika gamla sommarvillorna om sällskapsliv med kunglig glans då kung Gustaf V svingade racketen på tennisbanan med familjen Keiller. Även den vackra bygden innanför Särön är idag mycket eftertraktad, en plats med allt man kan önska för ett bekvämt liv..

Ute på vackra Särön ligger naturreservatet Särö Västerskog med gångstigar genom den trolska naturen och fina bad. Strax utanför ligger Kedholmen med bad, hällristningar och stora rishedar. Den idrottsintresserade väljer Särö- eller Bukärrs idrottsplatser eller Bukärrshallen. Runt knuten finner man även trevliga golfbanor. Tidigare gick Säröbanan mellan Särö och Göteborg. Banvallen har sedermera gjorts om till cykelled och det gamla stationshust är idag den populära restaurangen Blomstermåla.

Furubergsvägen finns ett servicecentrum med bland annat Särö Hemköp, Maleviks Kakhus, affärer, apotek, pizzeria och Kettos Wok & Sushi. Ute på Särön finns bland annat Golfkrogen och Blomstermåla 1904 för den som vill äta en bit vällagad mat i vacker miljö.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse