Ruddalen

Basungatan 14

Alla bilder

Gemytlig funkistvåa högst upp i huset med soldränkt balkong!

2 rok 54 kvm 3 578 kr/mån
Charmig genomgångstvåa högst upp i huset utan insyn i underbara Ruddalen. Vardagsrummet mynnar ut i en mysig balkong med eftermiddags-/kvällssol och en grönskande vy över trädtopparna. Vackra bevarade originaldetaljer såsom fiskbensmönstrad stavparkett, fönsterbräden i vacker kalksten samt dörrar och beslag i äkta funkisutförande. Köket är välbevarat med luckor i original och fönsterpartiet intill blir den perfekta platsen för matbordet. Önskas en social planlösning kan köket öppnas mot det rymliga vardagsrummet (se alt. planritning). Badrummet är stamrenoverat i föreningens regi med helkaklade ytskikt. Rymligt sovrum med ett ostört läge. God förvaring i rymlig klädkammare samt garderober och till bostaden finns det två tillhörande förråd belägna på vinden och i källaren.

Här bor ni i en stabil HSB- förening som erbjuder både övernattningsrum, gym och bastu för sina medlemmar. En kort promenad bort finns Ruddalens motionsområde, cykelavstånd till salta hav och på bekvämt avstånd finner ni även Frölunda Torg. Dessutom har ni här kort avstånd till några av Göteborgs mest uppskattade smultronställen så som Änggårdsbergen, Botaniska Trädgården och Slottsskogen. Kommunikationen är utmärkt och tar er lika smidigt till centrala stan som ut till havet.

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Vi välkomnas av en ljus och rymlig hall med möjlighet till avhängning direkt till vänster. Från hallen nås bostadens samtliga rum. Vid hallen nås också den praktiska klädkammaren som med enkla medel kan förvandlas till en riktig pärla. Väggarna är vitmålade och det fina golvet löper enhetligt från hall till kök och sovrum.

Där hallen slutar tar vardagsrummet vid med sin trevlig volym. Här ryms både soffa med tv-hörna och en matplats för mer formella middagar. Tilltalande fönsterparti med utgång till balkong ger efterfrågat naturligt ljus från väster. Väggarna är vita och på golvet ligger en magnifik fiskbensmönstrad parkett i original.

Från vardagsrummet tar ni er ut till bostadens balkong i solbadande västerläge med utsikt över de gröna omgivningarna. Här kan ni njuta av solnedgången i sällskap av vänner eller varför inte på tu man hand med den ni tycker om. Här ryms både bord och stolar för en kaffe i solen eller en mindre soffa för lata dagar i solen med en bok i handen.

Från hallen når ni bostadens trevliga kök med fina originaldetaljer. Ljusa köksluckor med äldre karaktär, handtag i rostfritt, bänkskiva i oljad ek och stänkskydd av vitt kakel. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys, varmluftsugn, spis med spisfläkt och en diskmaskin för en enkel vardag. Matplatsen finner sin naturliga plats vid fönstret åt väster med en grönskande utsikt över omgivningen.

Från hallen tar vi oss in till bostadens rofyllda sovrum med plats för vila. Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och erbjuder klädförvaring genom 5 st garderober.

Till höger i entrén finner ni lägenhetens stamrenoverade badrum i föreningens regi 2008. Helkaklat med skön komfortvärme och vädringsfönster. Utrustningen består av dusch med en snygg glasdörr, handdukstork, handfat med kommod och WC. Det är förberett för tvättmaskin.
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsförening Riksbyggen Gbghus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 374 st lägenheter som fördelas på adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rokv-36 st, 1 rok-8 st, 2 rok-205 st, 3 rok-107 st samt 4 rok-18 st. Dessutom finns det 15 st lokaler, 38 st garage och 182 st avgiftsbelagda p-platser. Stam- och badrumsrenovering gjordes 2007. I samband med detta drogs ny el och samtliga lägenheter har nu jordfelsbrytare. Samtliga tvättstugor renoverades i samband med stambytet. Säkerhetsdörrar installerades 2004.

Föreningen tillåter delat ägande 90/10.
Styrelsen kallar köpare till välkomstmöte.

Göteborgshus 17 lokaler inkluderar t ex bastu, tvättstugor, cykelverkstad, bordtennisrum, slöjdlokal mm. Det finns åtta tvättstugor och torkrum i föreningen plus en mattvätt.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd (cykel/barnvagn), källarförråd samt vindsförråd. Till denna lägenhet hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. Det finns ett antal tvättstugor med torkrum, dessa har renoverats i samband med stambytet. Mattvätt finns på Basungatan 4, här kan man tvätta dygnet runt liksom på söndagar. Det finns bastu på Basungatan 6-8 (källarentrén). Hobbylokal med bordtennis och dart finns på Klarinettgatan 9. Slöjdlokal finns bl a på Klarinettgatan 17-19. Föreningens hushållssopor och kompostering slängs i de nya avfallsstationerna som byggdes i området 2010.

Parkering

Totalt finns det 238 st parkeringsplatser samt 34 garage för uthyrning. Separat kö gäller, som sköts av Riksbyggen. Besöksparkeringar finns även i området.

Renoveringar

2003 installerades säkerhetsdörrar i föreningen
2005 utfördes tak- och fasadunderhåll
2007-2008 stambyte och elrenovering . I och med det byttes VA-ledningar och elinstallationer samt en total renovering av badrummen utfördes. I samband med stamrenoveringen gjordes även tvättstugorna i ordning i föreningen.
2008-2009 installerades portlås i entrédörrarna i bottenplan, med tillgång till portkod samt porttelefon.
2011-2012 totalrenoverades hissarna i höghuset.
2014 genomgick föreningen trapphusrenoveringar, nya källardörrar installerades samt fönsterbyte och nytt plåttak på Saxofongatan 1 och 3.
2014 renoverades trappuppgångarna och man satte in nya ytterdörrar till trappuppgångarna. Även lekplatsen vid Saxofongatan renoverades.
Under 2018 fortsatte allmänt trädgårdsarbete gällande föreningens grönytor, översyn av garageportar, upprustning av parkering vid Musikvägen/Flöjtgatan, källarinventering gällande cyklar/mopeder, ombyggnation av föreningslokal till lägenhet, OVK-besiktning samt mindre underhållsåtgärder enligt underhållsplan.
Antal lägenheter
374 st
Antal lokaler
4 st
Org.nr
757201-7296
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rok
Boarea
54 kvm
Våning
3/3, hiss finns ej
Avgift
3 578 kr
Ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår vatten, TV & Bredband (1Gbit) från Ownit. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 548 kr/mån för värme.
Balkong/uteplats
Balkong i västerläge.
Upplåtelseform
Bostadsrätt

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1954
Föreningen äger marken?
Nej
TV/Internet
Föreningen har upphandlat gruppanslutning med Ownit som är ett företag under Telenor. Tv bas (16 kanalder), bredband 1000/1000 (garanterad hastighet in i lägenhet 700/700) samt IP-telefoni ingår i denna anslutning och ingår i avgiften.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd (cykel/barnvagn), källarförråd samt vindsförråd. Till denna lägenhet hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. Det finns ett antal tvättstugor med torkrum, dessa har renoverats i samband med stambytet. Mattvätt finns på Basungatan 4, här kan man tvätta dygnet runt liksom på söndagar. Det finns bastu på Basungatan 6-8 (källarentrén). Hobbylokal med bordtennis och dart finns på Klarinettgatan 9. Slöjdlokal finns bl a på Klarinettgatan 17-19. Föreningens hushållssopor och kompostering slängs i de nya avfallsstationerna som byggdes i området 2010.
Driftkostnader
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Närservice

I närområdet finns bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Kommunikation

Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse