Vintergatan 9

GÖTEBORG, Sannegårdshamnen
Alla bilder

Genomgångstvåa högst upp i huset med slående älvutsikt!

Högst upp i huset med attraktivt läge i hjärtat av Sannegårdshamnen erbjuds nu en genomgångstvåa med slående älvutsikt! I detta hem råder en rogivande stämning och bostaden har många starka värden. Balkongen är ca 14 kvadratmeter och belägen i sydväst vilket gör att man njuter av solens strålar under hela eftermiddagen och kvällen. Något som är svårt att finna i Sannegårdshamnen. Den generöst tilltagna ytan gör att ni får plats med både en sittgrupp och loungemöbler. Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning och ger en utmärkt yta att bjuda över vänner och familj för umgänge. Här finns också stora fönsterpartier så ljuset flödar in i rummet och bostaden upplevs som mycket ljus.

I Sannegårdshamnen bor ni i ett harmoniskt område där stadsbruset är som bortblåst. Ta en promenad längs den träskodda kajen som löper ändå bort till Eriksberg med flertalet mysiga caféer och restauranger längs vägen. Vill ni åt stadspulsen är det bara att ta en kort båttur över med Älvsnabben. Här finns alla förutsättningar för att trivas!

Fakta

Antal rum
2 rok
Avgift
3 867 kr
Boarea
68 kvm
Bostadens disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en ljus och möblerbar hall med plats att stuva undan ytterkläder och skor i en garderob till höger om entrén. Väggarna går i en vit ton och på golvet ligger ekparkett som är genomgående i hela bostaden. Hallen är centralt placerad i bostaden och härifrån nås samtliga rum.

Från hallen nås vardagsrum och kök som är sammanlänkat i en öppen planlösning. Här är det gott om ytor att socialisera på. Köket kommer från Marbodal och går i ett stilrent, vitt utförande och ovanför arbetsbänken sitter ett grått kakel som harmoniserar fint mot bänkskivan. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, mikro, fläkt och diskmaskin. Vid fönstret finns en naturlig plats för ett köksbord där många gäster får plats.

I vardagsrumsdelen finns stora fönsterpartier vilket ger hela rummet ett fint ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås balkongen som vetter mot sydväst och är hela 14 kvadratmeter. Här sitter man och blickar ut över vattnet och båtarna i Sannegårdsbassängen. På balkongen är det även tillåtet att använda gasol- eller elgrill.

Sovrummet är rejält tilltaget och rymmer både säng och tillhörande sängbord. På golvet finns ekparkett och väggarna går i en vit ton. Härifrån nås en klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Sovrummet har en fin utsikt över Ramberget och är dessutom fritt från insyn.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2015
Balkong/uteplats
I västerläge mot innergården och vattnet.
Ingår i avgiften
Månadsavgiften inkluderar värme. Obligatoriskt tillägg om 200 kr tillkommer och avser TV och bredband.
Andel i föreningen
1.08338%

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen Riksbyggen Brf Akterspegeln äger fastigheten Lindholmen 35:2. På fastigheten finns två st flerbostadshus med 85 st lägenheter fördelade på adresserna Vintergatan 9-11 och Stenbocksgatan 5-11. Bostadsrättsföreningen äger marken som föreningens hus står på.
Brf Akterspegeln projekteras som Silver vilket innebär att fastigheten uppfyller alla krav vad gäller energiförbrukning, material, kemikalier och inomhusklimat.


Gemensamt i föreningen finns cykelrum, övernattningslägenhet, tvättstuga.

Gemensamma utrymmen
Gemensamt i föreningen finns cykelrum, övernattningslägenhet, tvättstuga.
Parkering
Brf Akterspegeln delar garageanläggning med tre andra föreningar. Föreningen Brf Akterspegeln har 55 st garageplatser av dessa 104 st garageplatser totalt. Dessa nås via hissen och ligger under innergården. Till dessa är det separat kö. Kostnad 1100 kr/mån. Fullt i garaget men ingen kö (2021-10-18).
I området finns parkering via Göteborgs stad kan erbjuda. Kostnad och tillgänglighet finns på Göteborgs parkeringsbolag.
Antal lägenheter
85 st
Renoveringar
Fastigheten stod inflyttningsklar 2015. Inga planerade renoveringar utan föreningen följer underhållsplanen. Besiktningsåtgärder har genomfört från garantin under 2020.
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I föreningens prognos finns en årlig höjning av avgifterna med 1-2%.
Ingen avgiftsjustering beslutad.
Andelstal
1.08347%

Omgivning

Allmänt
Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både gammal och ny arkitektur.
Närservice
I Sannegårdshamnen finns ICA kvantum, blombutik, Steinberg Nyberg café och gym. Detta mycket lättillgängligt för dig som boende i Sannegården. Vid Eriksbergs centrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och en stor matvaruaffär.
Kommunikation
Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.
Övrigt
Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

Fakta

Antal rum
2 rok
Avgift
3 867 kr
Boarea
68 kvm

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

Planritning

anmäl intresse