Lantmilsgatan 2

Västra Frölunda, Flatås
Alla bilder

Smakfull gavel 5:a i populär HSB-förening!

Rymlig och smakfullt renoverad hörnlägenhet med fönster i två väderstreck. Här erbjuds en femrummare med generösa fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Sociala ytor med både stor matplats och vardagsrum i vinkel som skapar trivsamma umgängesytor för både vardag och fest. Stilfullt renoverat kök med full maskinell utrustning, fräscht stambytt badrum med golvvärme samt gästtoalett. Bostaden har genomgående ljusa väggar samt inglasad balkong med soligt västerläge. Vidare finner ni fyra ljusa och rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Här bor ni i en stabil HSB-förening med barnvänlig gård i anslutning till goda kommunikationsmöjligheter som leder till Göteborg eller till Frölunda Torg och vidare ut till kusten..

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Antal rum
5 rok
Avgift
6 119 kr
Boarea
111 kvm
Bostaden disponeras enligt följande:

Genom gårdsentrén nås lägenheten genom en säkerhetsdörr på samma plan. På första våning i detta suterränghus ligger samtliga fönster en bra bit upp från den lugna återvändsgatan nedanför. Vi välkomnas in i en rymlig hall med plats för avhängning av familjens ytterkläder bakom två skutdörrar med spegelglas. Där hallen svänger till vänster finns en garderobsvägg med tre garderober och städskåp samt ytterligare en garderob. Till höger om entrén finns en garderob och ett linneskåp. Längst golvet löper en originalparkett och väggarna är vitmålade. Hallen är lägenhetens knytpunkt, varifrån vi når samtliga rum.

Rakt fram finner ni det stilfulla köket som totalrenoverades hösten 2015 i sin helhet. Bakom vita skåpsluckor finns gott om förvaringsmöjligheter. Vitkaklat stänkskydd ovanför arbetsbänken vilket snyggt kontrasteras med en svart bänkskiva i sten. Den maskinella utrustningen består kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, induktionshäll, kolfilterfläkt, induktionshäll samt varmluftsugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Invid fönstret finns en naturlig matplats för flera. Härifrån nås balkongen.

Den inglasade balkong inbjuder till mysiga stunder med en fin framtagen tegelvägg och på golvet ligger trall. Här finns plats för bord, stolar och växter. Härligt och ljust läge åt väster med sol från lunch till kväll. Inglasningen kan skjutas åt sidan för en friare känsla om så önskas.

Bostadens hjärta och givna sällskapsutrymme ges via vardagsrummet i vinkel. Vardagsrummet karaktäriseras av den vackra fiskbensparketten från husets ursprung samt det generösa fönsterpartierna som skänker rikligt med ljus och rymd till rummet. De charmiga vinklarna gör rummet lättmöblerat med en naturlig avdelning för soffa med tillhörande bord och TV-möbel samt plats för ett rejält matsalsbord för ett stort sällskap.

Ett av lägenhetens fyra sovrum ligger vägg i vägg med köket. Längs med väggen åt köket finns garderob som rymmer mesta. Även här finns en dörr i halvglas som leder ut till balkongen. Här återfinns det nya parkettgolv och de vita väggarna.

Bostadens andra sovrum ligger längst in i lägenheten vägg i vägg med gästtoaletten. Även detta rum rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Väggarna är vita och på golvet ligger vitmålad ask.

Det tredje sovrummet ligger mellan vardagsrummet och sovrum nummer två. Rummet kan enkelt nyttjas som gästrum, arbetsrum eller barnkammare. Här återfinns det vitmålade askgolvet och de vita väggarna.

Det fjärde sovrummet nås från vardagsrummet och disponeras idag som kombinerat gästrum/arbetsrum. Hösten 2015 satte föreningen in nya 3-glasfönster som blockerar det mesta av eventuella ljud från västsidan. Även här är väggarna vita och på golvet ny en fin ekparkett.

Badrummet och gästtoaletten renoverades båda av föreningen i samband med stambytet. I det helkaklade badrummet ligger klinkers med golvvärme. Utrustningen består av wc, handdukstork, handfat med underskåp, badrumsskåp med spegeldörrar, dusch samt spegel. Här finns även tvättmaskin och torktumlare som förenklar vardagen.

Gästtoaletten är helkaklad i blått med klinkergolv i matchande nyans. Utrustningen består av wc, handfat och badrumsskåp.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 12
Byggnadsår
1965
Balkong/uteplats
Inglasad balkong med soligt västerläge
Ingår i avgiften
värme, VA och kabel-TV.
Andel i föreningen
0.43902%

Föreningen

Allmänt om föreningen

HSB brf Lavetten har 308 lägenheter i föreningen på Skogsmilsgatan och Lantmilsgatan, fördelade enligt följande:

11 st. ettor, 64 st. tvåor, 164 st. treor, 56 st fyror, 15 st. femmor

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns bastu, cykel, barnvagns- och mopedförråd, tvättstugor, hobbyrum på Lantmilsgatan 22 och bastu på Skogsmilsgatan 29. På Lantmilsgatan 26 finns övernattningslägenhet med tre sängplatser som kan hyras för 300:-/natt. På Lantmilsgatan 20 finns ytterligare en övernattningslägenhet, här med fyra sängplatser för 450:-/natt inkl P-avgift för en personbil. I föreningen finns också fem fräscht renoverade tvättstugor i husens entréplan. Utöver det förråd som tillhör lägenheten har föreningen extra förråd som kan hyras.
Parkering
Föreningen har gott om parkeringsplatser, totalt 254 p-platser samt 4 mc-rum.. För dessa gäller separat kö, kostnad enligt följande:
P-plats utan motorvärmare 200 kr
P-plats med m-värmare 300 kr
Husvagnsplats 300 kr
MC-plats utomhus 155 kr
Antal lägenheter
308 st, varav 1 st hyresrätter
Antal lokaler
3 st
Org.nr
7572009137
Renoveringar
2018 - Fönsterbyte av fönster i alla lägenheter avslutades
2015/2016 - Uppfräschning trapphus med målning och belysning.
2013/2014 - Byte av portar samt porttelefoni
2010/2011 Utfördes dränering och gårdarna fräschades upp
2009 - Fasad- och takrenovering
2005 - Översyn av el (omdragning, nya elcentraler, dragit in 3-fas)
2005 - Stambyte genomfördes och samtliga badrum renoverades

Kommande renoveringar som kommer att ske i föreningen är uppgradering av el i lägenheter, källare och ute som skall löpa på två år.
Andelstal
0.43902%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Säljare)
Föreningens hemsida

Omgivning

Allmänt
Flatås ligger en liten bit utanför Göteborgs stadskärna i ett lugnt och mysigt område med fina grönområden, bra förskolor och grundskola samt närhet till city, bussar och spårvagnar. Dessa tar dig till Frölunda torg och vidare till en av Göteborgs vackraste badplatser vid havet, eller centralt till Slottsskogen, Linné, Avenyn och Centralstation.
Närservice
Inom gångavstånd finns Axel Dahlström torg som erbjuder bibliotek, apotek, bank, restauranger samt caféer. Det är även gångavstånd till Frölunda Torg som har ett mycket stort och bra utbud av handel, service och kommunikationer. Andra populära shoppingcentrum är Sisjön och 421 i Högsbo som båda ligger några minuters bilfärd bort. Skolor och förskolor ligger också i området.
Kommunikation
Precis vid föreningens parkering ligger Lantmilsgatan hållplats med goda kommunikationer in till centrum där spårvagn 1, 7 och 8 passerar. Busshållplatserna Synhållsgatan och Marconimotet ligger båda i närheten och har flera linjer som tar er till stan och mot Askim. Marklandsgatan som är knutpunkt i området för kollektivtrafik och ligger bara några hållplatser bort. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn samt buss. Till Chalmers, Göteborgs Universitet och Handels tar det bara några minuter med spårvagn.
Övrigt
I omgivningen finns många alternativ till motion. Här bor du nära Ruddalens strövområden eller Slottskogen där man kan ta sig en promenad i grönskan eller en löprunda i den fina naturen. Vill man hellre gå över till Änggårdsbergen så ligger inte det långt bort. Salta bad ligger på gångavstånd. Bad och gym finns på Frölunda Kulturhus vid Frölunda Torg samt filmvisning, bibliotek, utställningar, musik mm. är andra aktiviteter som erbjuds.

Fakta

Antal rum
5 rok
Avgift
6 119 kr
Boarea
111 kvm

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post
Här bor man nära Frölunda Torg med sitt rika utbud...
Från Frölunda Resecentrum..
...utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar
Ruddalens grönområde för naturälskaren...
...med härlig natur och fina motionsspår
Salta havsbad och Göteborgs vackra skärgård

Planritning

anmäl intresse