Uggledalsvägen 143

Göteborg, Billdal-Uggledal
Alla bilder

Underbar gavelfyra i etage i fritt & soligt läge!

Med ett av områdets absolut vackraste lägen ligger den här ljusa och trevliga gavelfyra i etage. Här på våning 2 njuter du av rofylld natur och vacker utsikt över gröna ängar och hästar som betar här under sommartid. Bostaden bjuder på stor härlig uteplats med rum för flera sittgrupper där du utan insyn från grannar kan njuta av grönskande vyer som breder ut sig. Takhöjden i vardagsrummet på 4,30 m, hörnläge och fönster åt två väderstreck ger ett fint ljusinsläpp och rymd. Nedre plan disponeras av stilfullt totalrenoverad kök och badrum med materialval av hög klass. Ett stort vardagsrummet i anslutning till balkongen ger en härlig trivsam sällskapsyta. Intill finner du masterbedroom med klädkammare. Övre plan erbjuder två bra sovrum, varav ett större. Vidare finner du här ett nyrenoverat badrum med dusch. Nyinstallerad fiber, egen carportplats samt anslutande förråd med god förvaring.

Här bor du i ett omtyckt område med närhet till underbar natur, salta bad, kommunikationer, barnomsorg och direkt anslutning till all tänkbar service i Nya Hovås. Området kännetecknas av vackra ängar och härliga promenadstråk som skänker ro för både kropp och själ. Mycket trevlig gemenskap i området. Här trivs och bor både unga, barnfamiljer och äldre. Hela området bestående av Brf Dalen och Brf Ugglan är mycket fräscht och välvårdat. Carport ingår i avgiften! Brf med god ekonomi, gästlägenhet, extra parkeringsplatser samt 4 nyinstallerade laddstationer för elbil!

Välkommen och anmäl dig till visning!

Fakta

Antal rum
4 rok
Avgift
5 356 kr
Boarea
124 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej.
En trappa upp och välkommen in! Ljuset och rymden är direkt påtagliga. Härifrån kan du överskåda näst intill hela nedre plan. Praktiskt stengolv i hallrumsdelen. Garderober tar hand om ytterkläder och skor. Ekparkett mynnar ut i resten av lägenheten.

Till höger i hallen ligger det moderna köket som totalrenoverades 2018. Ett kök med gedigen känsla och plats för hela familjen kring matbordet. Stora fönster med vacker utsikt över de gröna ängarna. Milda grå toner på luckorna och vitt kakel som stänkskydd, och ljus granit som bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, induktionshäll, diskmaskin samt varmluftsugn och micro.

I anslutning till hallen finner ni ett renoverat badrum från 2018 med tidlösa materialval. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av en smakfull mörkgrå klinker med antislip. Handfat med kommod i vitt och dusch med vikbara väggar i glas. Bekvämt med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme och handdukstork. På det hela ett mycket stiligt badrum med fina material, finess och bra utrustning. Litet fönster utan insyn ger skönt ljus.

Vidare en bit in i lägenheten når vi vardagsrummet. Här infinner sig en fantastisk känsla och ett sällan skådat ljus. Hörnläget överraskar med många fönster - och så den fina balkongen i absolut rätt väderstreck. Öppenheten och grönskan mot gården ger en härlig luftighet. I vardagsrummet finns gott om plats för en soffgrupp, bokhyllor och läshörna. I mitten av vardagsrummet är det öppet i taket upp till övre plan och med unik takhöjd på 4,30 meter infinner sig ljuvligt ljus och en härlig rymd.

Utgång till balkongen i soligt söderläge med utsikt över grönskan. Trappa ner till trädgård som tillhör bostaden. Gott om plats för större matplats och grill på trädäcket med insynsskyddat och fritt läge. Här kan man trivas under stora delar under året. Utanför trädgården finns en stor gräsplan där barnen kan leka. Bakom gräsplanen ringlar Krogabäcken vackert fram. Njutfullt villaliv fast i lägenhet.

Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng och kanske en liten arbetsplats vid fönstret. Klädkammare som ger god förvaring.

Vitmålad trappa leder upp till övre plan som bjuder på mindre allrum först med plats för exempelvis läshörna.

Ett större sovrum med gott om plats för både stor säng, skrivbord och en garderobsvägg för förvaring. Det mindre sovrummet har ett stort fönsterparti med utsikt över natursköna vyer.

Även badrummet på övre plan totalrenoverades så sent som 2018. Inrett i sobra, tidlösa färg- och materialval. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av en smakfull mörkgrå klinker med antislip.

Till lägenheten hör en parkeringsplats i carport som ingår i månadsavgiften. För bil nr 2 och gäster finns extra parkeringsplatser. Till lägenheten hör även generöst förråd.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 00143
Byggnadsår
2001
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Uteplats 1: Balkong
Uteplats 2: Uteplats.
Övrigt
Till bostaden hör ett stort förrådet som ni finner på framsidan av huset.
TV-Internetutbud
Kabel-TV via Bredbandsbolaget och fiber med möjlighet att välja mellan flera leverantörer. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften
Ingår i avgiften
Ingår i avgiften: Bergvärme, Kabel-TV
Ingår ej i avgiften: Ett obligatoriskt tillägg om 176 kronor för vatten samt 750 kronor för carportplats tillkommer.
Andel i föreningen
0.028195%

Renoveringar

2018 Totalrenoverat kök
2018 Totalrenoverat badrum både på nedre samt övre plan
2017 Ny maskinpark i kök och badrum

Bilplats

Till varje bostad hör en parkeringsplats i carport (ingår i avgiften). Utöver dessa finns det 35 st parkeringsplatser avsedda för boende och besökande. Föreningen har dessutom nyligen installerat 4 laddstationer för el- och hybridbil i området. Det kostar cirka 500 kronor i månaden för att ladda en elbil samt 300 kronor i månaden för att ladda en hybridbil. Abonnemang tecknas med ordförande i föreningen

Driftskostnad

Försäkring
250 kr
Hushållsel
759 kr
Totalt
1 009 kr/mån
Personer i hushåll
4 st

Föreningen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Dalen är en äkta förening bestående av 6 flerbostadshus och 5 småhus med totalt 40 bostadsrätter. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och har adresserna Uggledalsvägen 60-76 (jämna nummer) samt Uggledalsvägen 121-181 (ojämna nummer). Brf Dalen är en mycket solid och omtyckt förening, där man under 2015 gjorde en sänkning av avgiften med 8 %. Här bor du med naturen som närmsta granne. Området ligger bara några minuters promenad från havet som med fina vyer, badplatser och båtplatser förgyller området. Även Billdals Park ligger i närheten och här är det underbart att ströva runt i det gröna och bara koppla av. För dig som gillar aktiviteter så finns Billdals ridhus, fotbollsplan och Askims ishall i närheten. Det är även gångavstånd till Nya Hovås, post, frisör, system, vårdcentral och mycket mer. Från området är det lätt att ta sig till Amundön som bjuder på fina miljöer och bra badmöjligheter på sommaren. Kort och gott, här bor du i ett underbart charmigt bostadsområde beläget i vackra omgivningar och med bara drygt en mil till Göteborgs centrum. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Hästebäck 6A:4 som förvaltar gångbroar, gångvägar, inomkvartersgata m.m. Föreningens andel är 57%.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns två cykelrum samt två soprum. Tillsammans med Brf Ugglan delas gemensamhetshuset Ugglebo innehållande styrelserum kombinerat med övernattningslägenhet/samlingslokal.
Antal lägenheter
40 st
Org.nr
769605-9331
Renoveringar
2018-2019 Genomfördes andra och tredje etappen av områdets fönster som då fick en uppfräschning med nytt kitt och färg.
2018 Ommålning av samtliga carportar och förråd
2017 Genomfördes första etappen avseende underhåll och målning av fönster. Samma år byttes belysning i samtliga carportar.
2016 Genomfördes underhållsarbeten av carportar.
2011 Målades fasader.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2000 och sträcker sig fram till 2030.
Ekonomi
Föreningen har sänkt avgiften med 10% 2016 samt 2% 2017. 2019-01-01 höjdes avgiften med 2%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.
Andelstal
2.81769%
Överlåtelseavgift
1 162 kr (betalas av Köpare)

Övrigt

KUSTNÄRA OCH FAMILJÄRT VILLASAMHÄLLE
Havsnära område med gott om vackra naturupplevelser är attraktivt och familjärt. Det idylliska lugnet, närheten till staden och alla bekvämligheter gör den här orten till en mycket populär hemvist för barnfamiljer. Området är främst bebyggt av villor men här finns även radhus och lägenheter. För naturälskaren är Billdal en perfekt plats att bo på. Här finns allt från vackra promenadstråk i Billdals park och Sandsjöbacka till härliga små badvikar och klippor. Hit tar sig många stadsbor för att svalka sig under sommarens varma månader. Köp med dig kaffe eller en glass och strosa runt i de charmiga båthamnarna eller längs med kustremsan.

I OMRÅDET
De här kvarteren har allt som behövs för en bekväm vardag. Här finns flera skolor, mataffärer, restauranger, mysiga bagerier, småbutiker och kaféer. På nära avstånd finns dessutom trevliga Hovås Kallbadhus och mysiga Blomstermåla där ni kan ta en paus från vardagen över en välsmakande bit mat i fina miljöer. I Billdal finns även många vackra cykelleder som till exempel tar dig in till staden eller ner till de närliggande orterna Särö och Kullavik.

KOMMUNIKATIONER
Från det här området tar det inte lång tid in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de hållplatser och kommunikationer som passar dig bäst.

Fakta

Antal rum
4 rok
Avgift
5 356 kr
Boarea
124 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Direkt närhet till Nya Hovås!
Med all tänkbar service...
...Spektrumhuset i Nya Hovås
...Billdals Ridklubb
Billdals park
...Skintebo bryggor
...Amundö Marina
...Amundö Marina
...Hovås golfbana

Planritning

Planritning

anmäl intresse