Bäckebolsängen 20

Göteborg, Hisings Backa
Alla bilder

Rymlig genomgångstrea i lugnt område med stor balkong i söderläge!

Nu har du möjlighet att förvärva en eftertraktad och väl tilltagen trea i Brf Bäckebol. Mycket trivsam och bra planerad bostad med balkong i insynsfritt och soligt söderläge. Ett generöst vardagsrum, två ordentliga sovrum och ett mycket arbetsvänligt kök med plats för stor matplats. Välskött och populär förening där du har tillgång till det mesta. Ett stort plus är att parkering ingår i månadsavgiften. Här bor man i en stabil HSB förening med fina gemensamhetsutrymmen, nära service och kommunikationer. Lugnt och barnvänligt område med välskötta innergårdar. Närservice finns på Selma Lagerlöfs Torg. Bäckebol Köpcenter och Backaplan med stort shopping- och serviceutbud på nära avstånd. Bra bussförbindelser till centrum. Närhet till naturen.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 927 kr
Boarea
83.6 kvm
Bostadens disponeras enligt följande:

Här möts du av en stor ljus hall som förgrenas till samtliga övriga rum. God förvarningsplats för ytterkläder i direkt anslutning till entrén. Plats finns för sittmöbel, avlastningsbord och hatthylla.

Ett trivsamt kök med generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och gott om plats för större matbordsgrupp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, ugn samt fläkt. De vita vackra köksluckorna smälter bra in med lägenhetens charm.

Till ditt vänster i entrén ligger det ljusa badrummet med frostat fönster som fyller badrummet med ett härligt ljus. Utrustningen består av duschkabin, handfat med kommod, belyst spegelskåp, wc-stol samt tvättmaskin som underlättar vardagen.

Direkt ifrån hallen nås bostadens vardagsrum. Här får man ett behagligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna som vetter mot syd, vilket bidrar till rummets luftiga och harmoniska känsla. På golvet ligger vackert golv som utgör en snygg kontrast mot väggarna som går i en jordnära, ljus ton. Här finns gott om plats för tv-möblemang med tillhörande soffgrupp.

Sovrummet är stort och rymmer med lätthet en dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Här är dessutom gott om förvaring i form av fem rejäla garderober. Från sovrummet nås bostadens pärla, balkongen i söderläge! Balkongen är stor nog för en rejäl loungemöbel där ni kan njuta av solens strålar hela dagen! Blir solen allt för påtaglig, finns här en markis att söka skugga bakom.

Till sist når du bostadens andra sovrum av god storlek att möblera efter behov och tycke. Rummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och tillhörande bord. Här kan man även få plats med en arbetshörna om så önskas.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 201
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Stor balkong i söderläge.
TV-Internetutbud
Ansluten till fibernät och kabelnät.
Leverantörer är ComHem eller Bredbandsbolaget.
Basutbud av kanaler samt digitalbox ingår i avgiften från ComHem. Bredband erbjuds via ComHem eller Bredbandsbolaget (fiberkabel upp till 1000 Mbit/s), avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt parkeringsplats.
Andel i föreningen
0.18997%
Energiprestanda
162 kWh/m² år

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 570 bostadsrättslägenheter och 12 lokaler med hyresrätt. Fastigheterna byggdes 1971. Fastigheterna Backa 99:3-4 innehas med tomträtt som löper till hösten 2022 (10-åriga avtal).

Gemensamma utrymmen
Via föreningen har man tillgång till en samlingslokal som kan hyras för ca 250 kr. Bastu och gym finns på Bäckebolsängen 4 ( Årskort löses separat via föreningen), hobbyrum på Bäckebolslyckan 3 samt två övernattningslägenheter med fyra bäddar belägna på Bäckebolsängen 29 och Bäckebolslyckan 22. Cykelrum finns i närhet till de flesta husen. Tvättstuga finns i fristående hus på gården. Ett källarförråd följer lägenheten.
Parkering
Till bostaden ingår en p-plats. Det är olika p-platser för olika lägenheter. Ute-plats, plats på p-däck, under tag samt garage. Kolla vad som ingår för just denna bostad. Gästparkering finns att tillgå samt parkering för kortare vistelser.
Antal lägenheter
570 st
Antal lokaler
12 st
Org.nr
757202-7204
Renoveringar
Byggnadernas tekniska status:

Föreningen följer en underhållsplan. Stammarna filmades 2014 och några åtgärder för dessa är inte inplanerade de närmsta åren. Först 2024 ska ny filmining av stammarna ske för att sedan se över ev. åtgärder.

Genomförda renoveringar:
2017
Omdränering vid entrén till Cederflychts gata 5.
Konsultutredning av ventilationssystemet
Rengöring och byte av sand i samtliga sandlådor

2016
Renovering av föreningslokalen

2015
Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation
Renovering av bastu- och gymlokalen
Högtrycksspolning av avloppsstammar

2014
Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar
Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna
Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus
Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor
Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet

2013
Renovering av förskolan Lyckans lokaler
Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus
Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013
Ekonomi
Från och med den första januari 2019 höjs månadsavgiften med 3%. Orsaken är det kommande fasadprojektet. Se mer på föreningens hemsida.
Föreningens hemsida

Övrigt

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.
Kommunikation
Bra förbindelser med stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.
Närservice
Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Det finns Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter. För mer information kring planerna på Selma Lagerlöfs torg vänligen klicka in på hemsidan: http://www.selmastad.se/

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 927 kr
Boarea
83.6 kvm

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Dokument | länkar

ÅrsredovisningStadgar.pdf
Populära Kville Saluhall med delikatesser från all världens hörn

Planritning

anmäl intresse