Teatergatan 19

Göteborg, Lorensberg
Alla bilder

Genomgångstrea högt upp i huset på attraktiv adress!

Med en av Göteborgs förnäma adresser ligger denna spatiösa genomgångstrea med låg avgift och direkt närhet till innerstadens hela utbud. Teatergatan utgör en lugn stilla oas i city Göteborg, kan läget bli bättre?

Bostaden erbjuder underbart boende högt upp i huset med balkong i österläge, fransk balkong i västerläge och trevlig innergård. Två sovrum med rofyllt gårdsläge. Vidare erbjuds härliga sällskapsytor med öppen planlösning i det stilfulla köket och vardagsrum som förlängs i balkongen. Här kan du välja spendera kvällen i bostadens harmoni eller storstadens puls med nöjeslivet utanför porten. Bostadens nyrenoverade badrum är smakfullt inrett med egen tvättpark som förenklar vardagsbestyren. Hemmets sobra färgsättning gör det enkelt att inreda personligt och bostaden har dessutom goda förvaringsutrymmen i flera garderober. Här bor ni i en välmående stabil förening med attraherande månadsavgift. För tillfället kort kötid till garage i Brf.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
2 364 kr
Boarea
75 kvm
Våning
5/7, hiss finns.
Bostadens disponeras enligt följande:

Hallen som möter dig har ljusa väggar och parkettgolv i ask som sedan löper vidare genom hela lägenheten. Plats för avhängning i en skjutdörrsgarderob och det finns möjlighet till ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar.

Vardagsrum och kök med sin delvis öppna planlösning ligger till höger om hallen. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och sätten att möblera kan man verkligen variera efter behov. Här får en stor soffmöbel plats tillsammans med favoritfåtöljen samt matsalsbord för 6-8 personer. Från vardagsrummet nås bostadens balkong med genomgången nytt trallgolv samt vägg. Balkongen har ett underbart högt läge med plats för planteringar och sittgrupp.

Ett fullutrustat hypermodernt Tibrokök med alla bekvämligheter, mörka luckor samt svarta bänkskivor i granit som skapar en bra kontrast mot de vita väggarna och det mörka klinkergolvet. Varenda yta har använts till fullo för att få ett funktionellt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, fläktkåpa samt kombinerad kyl/frys. Hela maskinparken från Bosch. Infällda spotlights i taket med dimmerfunktion förhöjer levnadsstandarden betydligt.

Generös master bedroom som har en väldig charm med sin franska balkong mot innegården. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaring i tre inbyggda garderober.

Bostadens andra sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet som med fördel kan användas som barnrum eller arbetsrum. Här finns plats för större säng, arbetsplats samt förvaring i tre inbyggda garderober.

Totalrenoverat badrum med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, badrumsskåp och takdusch med vikbara glasdörrar. Här finns även tvättmaskin/torktumlare (LG, 2018) samt infällda spotlights i taket.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1954
Byggnadsår
1976
Ventilation
FTX & F
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Balkong finns i österläge med anslutning från vardagsrum. Fransk balkong i västerläge med anslutning från sovrum.
Övrigt
Föreningen har en lugn och trevlig innegård med planteringar och uteplatser.
TV-Internetutbud
Föreningen är ansluten till kabel- TV och Internet via ComHem eller Telia Fiber-Lan.
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten och kabel - Tv (grundutbud.)
Andel i föreningen
0.82%
Energiprestanda
74 kWh/m² år

Renoveringar

2018 målades samtliga tak och väggar om. Nytt parkettgolv i ask lades i vardagsrummet samt i de båda sovrummen, där även nya garderober sattes in. Samtliga tre innerdörrar med karm har även bytts i lägenheten. Badrummet har renoverats med nytt kakel och klinkers, ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare, duschväggar, handfat med kommod, nya spotlights i tak samt ny golvbrunn.

Driftskostnad

Försäkring
116 kr
Hushållsel
150 kr
Totalt
266 kr/mån
Personer i hushåll
2 st

I angivna driftskostnad för 2 personer i hushållet ingår hushållsel med 150 kr/mån samt hemförsäkring med 116 kr/mån.

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 148 lägenheter, varav 11 upplåts med hyresrätt vilket ger vid försäljning ett betydande tillskott till föreningens ekonomi. Det finns även 9 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna Chalmersgatan 18, 20, 22, 24 och Teatergatan 17, 19, 21, 23. Föreningen köpte fastigheten 2008 (äger marken).

Gemensamma utrymmen
Det finns två tvättstugor i föreningen, en på Teatergatan och en på Chalmersgatan. Vardera tvättstuga är utrustat med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en torkskåp och en mangel. I föreningen finns även cykelrum och föreningslokal.
Parkering
Föreningen äger 120 varmgarageplatser som nås med hiss i fastigheten. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 400 kr/månad. I dagsläget är det enbart några månaders kötid till platserna.
Antal lägenheter
148 st, varav 11 st hyresrätter
Antal lokaler
9 st
Renoveringar
2018 2018 Målning av tak/väggar i trappuppgång. Utbyte av alla metalldörrar i föreningen
2017 Genomfördes en ny OVK för hela fastigheten. Impregnering och renovering av fasader på innegård mot Teatergatan samt renovering av fasaden och balkonger på Chalmersgatan.
2016 Påbörjades balkongrenoveringar mot Chalmersgatan samt Teatergatan. Samma år byttes även takfläktar, armaturer, expansionskärl samt torkskåp och tvättmaskin.
2015 Totalrenoverades hissarna. Samma år renoverades det övre garaget.
2014 Utfördes en OVK i lokalerna.
2013 Renoverades balkonger som ligger mot Chalmersgatan och maskinutrustning för till- och frånluft i övre garagets fläktrum byttes ut till modern återvinningsteknik. Under samma år renoverades dessutom garage.
2012 Byttes samtliga el- och reläskåp i maskinrum och punkttätning av fasader mot gård genomfördes. Samma år provmålades entréer och gummimattor samt belysning byttes. Det utfördes visst underhåll av hyreslägenheter detta år och även ventilationsanläggning på tak på Teatergatan 19 byttes ut.
2010-2011 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen. Samma år utfördes en radonmätning i 40 slumpmässigt utvalda lägenheter.
2010 Spolades samtliga V/A-stammar och vissa stammar filmades. Under samma år renoverades balkonger som vetter mot innegård.
2009 Installerades två nya maskiner i tvättstugan på Chalmersgatan och vinden tilläggsisolerades. Under samma år energideklarerades fastigheten.
2008 Målades trappuppgångar samt golv och väggar i källare. Samtliga fläktar på tak rensades samt åtgärder för att öka säkerheten i fastigheten genom att installera video- och övervakningvakningssystem.

Planerade
Fönster samt balkongdörrsbyte
Ekonomi
Inga avgiftsförändringar i sikte. Föreningen har aldrig höjt avgiften och planerar att fortsätta i samma spår.
Andelstal
0.81%
Föreningens hemsida

Övrigt

Lorensberg, en av Göteborgs äldsta stadsdelar, är djupt präglat av sina pampiga och vackra gamla stenhus. Det här är en levande stadsdel med närhet till stans stora utbud av nöjen. Området Lorensbergs är generös med små mysiga butiker, caféer, restauranger och barer. Här bor Du på någon minuts promenad från Avenyn med dess stora nöjes- och serviceutbud. Grönområden finner Du vid Näckrosdammen och efter en avkopplande promenad finner Du härliga Trädgårdsföreningen. Kulturlivet utbud med Lorensbergsteatern, Stadsbiblioteket och Konstmuséet runt knuten har något att erbjuda var och en i city av Göteborg. För barnfamiljen finns det ett flertal förskolor och grundskolor att välja mellan. Hedens busscentral och Korsvägen fungerar som knutpunkter med utmärkta kommunikationsmöjligheter.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
2 364 kr
Boarea
75 kvm
Våning
5/7, hiss finns

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

Dokument | länkar

Årsredovisning 2018Stadgar
Direkt närhet till innerstadens hela utbud.

Planritning

anmäl intresse