Arvid Lindmansgatan 22B

Göteborg, Hisingen
Alla bilder

Charmig kvadratsmart tvåa med solig balkong i grön omgivning!

Nu har du chansen att förvärva denna charmiga tvåa i omtyckta Slätta Damm där den generösa takhöjden tillsammans med de ljusa ytskikt skapar en härlig rymd i bostaden. Bostaden inrymmer ett väl tilltaget vardagsrum med mängder av ljusinsläpp. Köket bjuder in till härlig matlagning med ny maskinpark. Utmärkta förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare och två förråd. Mellan husen ligger grönskande välskötta gårdar med lekplats och grillmöjlighet. Ett perfekt läge i ett barnvänligt område med god närservice, utmärkta bussförbindelser och närhet till Hisingsparkens härliga naturupplevelser

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Fakta

Antal rum
2 rok
Avgift
2 520 kr
Boarea
60 kvm
Bostadens disponeras enligt följande:

När du kliver in möts du av lugn, hemkänslan infinner sig. Från hallen får du god överblick över lägenhetens planlösning. Till vänster finner du plats för ytterkläder. På golvet ligger nyslipad parkett (2019) i original som löper vidare in i vardagsrum.

I anslutning till hallen finns en väl utnyttjad klädkammare med fönster som även kan användas till ett mindre sovrum eller arbetsrum om så önskas.

Direkt till höger från hallen ligger det rymliga sovrummet med ekparkett och plats för säng, sängbord samt annat möblemang.

Rymligt badrum med väggar klädda i ljust kakel och matchande klinker på golvet och ett praktiska vädringsfönstret som erbjuder ett trevligt ljus- och luftflöde. Inredningen består av badkar, wc, handfat, spegelskåp samt kommod.

Efter några steg in i bostaden når du det välplanerade köket med bra arbetsytor och gott om förvaring. Snyggt med vitt kakel ovanför arbetsbänken i ek, på golvet ligger ett fint laminatgolv och väggarna är vita. Den maskinella utrustningen består av spis (2019), spisfläkt, diskmaskin (2018) samt kombinerad kyl/frys (2017). Intill köksfönstret som ger ett härligt ljusinsläpp finns plats för ett mindre matbord.

Stort och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönstret samt anslutning till balkong med eftermiddags- och kvällssol. Här ryms stor soffa, mediamöbler och övrigt önskat möblemang .

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1953
Uppvärmning
Fjärrvärme
TV-Internetutbud
Ansluten till kabelnät ComHem. Bredband via ComHem alt. fiber lan via Telia.
Energiprestanda
151 kWh/m² år

Renoveringar

2019 Fiskbensparkett original slipad/lackad i vardagsrum & hall
2019 Nya innerdörrar i sovrum, badrum samt klädkammare
2019 Ny spis
2018 Nya takkontakter i samtliga rum (ej badrum)
2018 Nya/tillägg eluttag/strömbrytare i kök samt v-rum. Nyinstallation utav Jordfelsbrytare till elcentral.
2018 Ny diskmaskin
2017 Nytt golv i kök samt ny kyl/frys
2017 Ny parkettgolv i klädkammare
2017 Ny toalettstol, tvättställ samt kommod
2016 Ny parkettgolv i sovrum samt omtapetsering.

Föreningen

Allmänt om föreningen

HSB Brf Tolered består av 318 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten innehas med tomträtt som löper t.o.m. 2019. Fastigheten bebyggdes 1951 och består av flerbostadshus om 3 våningar. Föreningens adresser: Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A-D.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har tvättstugor belägna på källarplan i samtliga huskroppar. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.

Det finns även källar- och vindsförråd.

Cykelrum finns I källaren i varje husblock för förvaring av medlemmarnas cyklar. Utanför varje trappuppgång finns även cykelställ för kortvarig förvaring av cyklar.

Övernattningslägenhet finns för uthyrning till medlemmarna i föreningen. Lägenheten ligger på källarplan mellan uppgång 19A och B på Arvid Lindmansgatan.
Lägenheten har tre sovplatser, toalett och dusch, diskbänk med vattenkokare och porslin samt bord och stolar.
Lägenheten kostar 200 kr/dygn att hyra. Då nyckeln hämtas tas en deponeringsavgift om 500 kronor ut som sedan återfås då nyckeln lämnas.

Relaxavdelning ligger i källaren på Karl Staaffsgatan 16 B. Här finns aktivitetsrum och bastu.
Aktivitetsrummet har bordtennisbord, darttavla och bokbytarhylla med läshörna.
Bastun är öppen alla dagar 08 - 20. Bastun kostar 10 kr per person och bokas på bokningstavlan utanför.

Fritidslokalen finns i källaren på Karl Staaffsgatan 22 med ingång på gaveln. Lokalen kan hyras mot en avgift och lämpar sig för t.ex. kursverksamhet och olika sammankomster, dock ej för fester. Den rymmer ca 30 personer och är utrustad med kyl, frys, diskmaskin, spis, ugn och microvågsugn.

Hobbylokalen ligger i källaren på Arvid Lindmansgatan 21 G. I lokalen finns hyvelbänkar och skruvstäd, men inte några verktyg. Den är lämplig för t.ex. målningsarbeten.
För att komma in i hobbylokalen så använder man sin entrényckel som passar till både entrén och själva lokalen.

Hushållsavfall
Föreningens medlemmar källsorterar sitt hushållsavfall. Soporna läggs i de så kallade "molokerna", som ligger i anslutning till husblocken. Totalt finns det 7 stycken molokstationer i området.
Den mindre moloken är till för komposterbart avfall. Det komposterbara avfallet paketeras i speciella papperspåsar som i sin tur också är komposterbara. Dessa påsar finns att hämta i tvättstugorna i varje block. I den större moloken läggs icke komposterbart (brännbart) avfall.

Återvinningsstationer
Det finns också flera återvinningsstationer i närområdet. Den närmaste ligger vid Karl Staaffsgatan 22. Här slänger man t.ex. tidningar, glas, pappersförpackningar, metallavfall, med mera.

Grovsopor
För grovsopor beställs en container ungefär varannan månad. Containern står vid Karl Staaffsgatan 14 C, fem dagar åt gången, måndag till fredag.
Parkering
Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger belägna längs med Björlandavägen.

Priserna är för närvarande 120 kr/månad för plats utan el, samt 200 kr/månad för plats med el.

Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i garage.
Antal lägenheter
318 st
Org.nr
757202-2353
Renoveringar
2017/2018: Underhållsåtgärd i samtliga entrépartier, samtliga ytterdörrar kommer bytas ut mot nya, ett modernt inpasseringssystem kommer att installeras och samtliga porttelefoner kommer att bytas ut.
2016 Plåtarbeten i samtliga fastigheter. Detta innebär att sidoplåtar och överplåtar till fönster och på balkonger bytts ut.
2015 Underhållsarbete målning av tak samt fönsterplåtar mm
2014 Nya tvättmaskiner.
2012 Kranarna i kök och badrum byttes ut.
2008 Energideklaration genomfördes.
2007 Genomfördes visst underhållsarbete av taken.
2006-2007 Trapphusen målades om.
2006 Torktumlare installerades i tvättstugorna.
1985 Samtliga V/A-stammar byttes i kök och badrum samt el-stigare. Under samma år renoverades även samtliga balkonger.

Kommande renoveringar: Föreningen utför löpande underhåll enligt föreningens 30-åriga underhållsplan.
Se årsredovisningen för ytterligare information.
Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och stabil.

OBS!
Brf äger ta ut överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter styrelse beslut. Överlåtelseavgift får tas ut med 2,5% av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgift får tas ut med 1% av prisbasbeloppet.

Övrigt

Här bor Du i hjärtat av centrala Hisingen, granne med fina strövområden såsom Slätta damm och Hisingsparken. På Slättadamms konstgjorda sjö är det många som åker skridskor på vintern. På sommaren är bussresan till badplatserna Lilleby och Sillvik behagligt kort. För den som vill spela golf ligger Sankt Jörgens golfbana ett par kilometer norrut. I närheten finns Bjurslätts torg med närbutik, bageri samt pizzerior. På kort avstånd når du Kville saluhall samt Backaplans och Wieselgrensplatsens fulla utbud. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn. Inom gång- och cykelavstånd kommer du in till stan. Det finns flera förskolor och skolor i närheten. Omgivningen är ett familjevänligt område. Alldeles intill föreningen ligger Toleredsskolan som har både förskola samt årskurs 1-9. Det är även nära till kajerna längs med Norra Älvstranden och Eriksberg..

Fakta

Antal rum
2 rok
Avgift
2 520 kr
Boarea
60 kvm

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Dokument | länkar

StadgarEnergideklaration
En kort promenad från huset ligger Kville Saluhall...
...som lockar med de bästa delikatesserna från världens alla hörn
Goda kommunikationer in till centrala stan

Planritning

anmäl intresse