Ostindiefararen 29

Göteborg, Eriksberg
Alla bilder

Stilfull genomgångstrea med ett högt läge, nära Eriksbergsdockan!

Snart har du chansen att förvärva denna genomgångstrea med inglasad balkong i söderläge med Eriksbergsdockan intill. På innergården är den gemensamma poolen tillgänglig under sommarmånaderna samt en bastu som kan hyras med utsikt över dockan och kajpromenaden. Här väntar en genomtänkt planlösning, stilrena materialval, en stor balkong och rymliga rum. Kajen är en knutpunkt för alla som bor i Eriksberg, här tar man trevliga promenader, löprundor eller bara njuter av en picknick vid kajen och känner av den härliga atmosfären som infinner sig. I Eriksberg finns allt för det sociala livet, mysiga caféer och bra restauranger. För den aktiva finns det ett gym i huset mitt emot med utsikt över Eriksbergsdockan, Puls & Träning.

Välkomna att boka in er på visning!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 000 kr
Boarea
76 kvm

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2012
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Stor inglasad balkong i söderläge
TV-Internetutbud
Föreningen har avtal med Telia för TriplePlay innefattande bredband om 100/100 via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst ingår i månadsavgiften. Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang.
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, TV, bredband och IP-telefoni. Kall och varmvatten, samt el debiteras utefter individuell förbrukning och läggs på avin
Andel i föreningen
0.52233%
Energiprestanda
76 kWh/m² år

Driftskostnad

Försäkring
175 kr
Hushållsel
190 kr
Totalt
365 kr/mån
Personer i hushåll
3 st

Föreningen

Allmänt om föreningen

HSB Brf Ängön, kajnära boende på Västra Eriksberg präglas av modern arkitektur och yteffektiva lägenheter. Föreningen består av sammanlagt 103st lägenheter samt 3st lokaler med adresserna Ostindiefararen 19, 21, 29 & 31.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam säsongsuppvärmd pool som huvudsakligen är uppvärmd med solfångare och kompletteras med fjärrvärme. Gårdshus med föreningslokal/ styrelserum med separat övernattningsrum, bastu och omklädningsrum samt ytterligare ett övernattningsrum som går att hyra. Gemensam tvättstuga samt cykel- och barnvagnsrum. Ytterligare information om föreningslokal samt övernattningsrum http://brfangon.se/Foer-medlemmar/
Parkering
Föreningen har 29 platser i garaget under huset. Dessa kan hyras för 1000 kr/mån, 1100 kr/mån (med förråd), Mc-plats för 500 kr/mån. Separat kö. Kön till husets parkeringar är lång, 43 st, och för närvarande är det minst sex års väntetid. Dessutom har föreningen 54 platser i granngaraget Sannegården GA:36 (tvärs över dockan). Dessa kostar 1000 kr/mån. Kontakta HSB@brfangon.se för att hyra plats. Utanför Ängön finns ca 10 st korttidsparkering för gäster och boende, samtliga är begränsade till 2 timmar och delas med boende i området. För längre tillfällig parkering hänvisas till området runt Hotell 11 samt grusparkeringarna i norra delen av Ostindiefararen.
Antal lägenheter
103 st
Antal lokaler
3 st
Org.nr
769617-8693
Renoveringar
2017 -Poolen har bytts ut

Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Då föreningens fastighet är så pass ny finns inga planerade renoveringar att vänta.
Ekonomi
Månadsavgiften höjdes med 5% fr.om 1 januari 2018, p.g.a. ökade driftskostnader och ökade investeringar.
Andelstal
1.4365%
Föreningens hemsida

Övrigt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

I Eriksberg finns ett flertal matbutiker, småbutiker, bank, systembolag, vårdcentral och andra bekvämligheter som behövs för en enkel och behaglig vardag. För dig som har barn i skolåldern finns skolor i alla stadier i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers

Här bor ni i ett expansivt och vattennära område!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 000 kr
Boarea
76 kvm

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post
Några restauranger som rekommenderas
Läcker tapas och gott i glasen
Välkända caféet och stenugnsbageriet Baka ligger en kort promenad bort
Direkt närhet till grönområde och lekpark
Färjenäsparken i nära anslutning
Lika vackert kvällstid

Planritning

anmäl intresse