Ordonnansgatan 5

Göteborg, Kviberg
Alla bilder

Genomgångstrea med sydvästbalkong mot den rofyllda skogsdungen!

Nu ges chansen att förvärva en imponerande genomgångstrea med ett av områdets bästa lägen intill den rofyllda skogsdungen. Denna rymliga lägenhet bjuder på stora rum och en genomgående ljus och stilfull interiör – och låter er dessutom njuta av noll insyn. Ni får ett mycket socialt allrum där vardagsrum och kök är i en öppen härlig planlösning. Stora fönsterpartier i tre väderstreck bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp. Två bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett helkakalt badrum med egen tvättavdelning som underlättar vardagen. Här bor ni i en förening med god ekonomi och bra avgifter. En perfekt bostad för familjen som stod inflyttningsklar så sent som år 2016.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 211 kr
Boarea
81 kvm
Våning
2/6, hiss finns.
Bostaden disponeras enligt följande:

Ni stiger in i en rymlig hall där det innanför ytterdörren ligger ett antracitgrått klinkergolv som övergår i ekparkett. Rakt fram finns en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörr som smidigt löser förvaringen.

Till vänster om hallen ligger badrummet som har ett vitt kakel på väggarna med en fin fondvägg i duschen. På golvet ligger ett grått klinkergolv i matchande färgton. Badrummet håller en hög standard och här finns en duschhörna med glasväggar. Vidare finns även en vägghängd toalett, spegel med inbyggd belysning, handfat. Rummet har även en tvättavdelning med en praktisk arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare från Bosch samt tre vägghända skåp. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning och här kan ni ha många gäster på besök utan att det känns trångt. Från dessa rum har ni en vidunderlig utsikt över den rofyllda skogsdungen. Här finns gott om utrymme för en soffgrupp och favoritfåtöljen, en naturlig plats för trivsamma stunder och avkoppling.

Det fullutrustade köket från Marbodal präglas av många smarta inredningslösningar. Här finns gott om skåpförvaring via de många över- och underskåpen. Ovanför arbetsbänken i granit sitter ett grått kakel, diskhon är smakfullt nedsänkt i bänkskivan. Köket är utrustat med induktionshäll, hel kyl & frys, ugn, integrerad diskmaskin och fläkt i rostfritt. Mikro är inbyggd i arbetshöjd. Plats finns för ett stort matbord för 6-8 matgäster. Från köket nås den härliga balkongen mot väster. Ytan är väl tilltagen och här ryms en utegrupp. Trätrall pryder golvet och ger en ombonad känsla.

Huvudsovrummet är rejält tilltaget och rymmer med enkelhet dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i form av en hel garderobsvägg. Parketten från vardagsrummet följer enhetligt med hit och de vita väggarna bryts av med en fondtapet.

Hemmets andra sovrum ligger vägg i vägg med det större. Här finns två fönster som skänker härligt ljus till rummet. Ni kan möblera med enkelsäng och exempelvis byrå.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 51001
Byggnadsår
2016
TV-Internetutbud
Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar digital-tv, bredband och telefoni. Obligatorisk kostnad om 220 kr per månad utöver ordinarie avgift. Detta bakas dock in på samma avi som avgiften.
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme och kallvatten.
Andel i föreningen
1.5323%
Energiprestanda
75 kWh/m² år

Föreningen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Bellevue Park är JMs tredje kvarter i Kvibergsstaden, Göteborg. Föreningen består av två flerbostadshus i fem våningar med 72 st välplanerade bostadsrättslägenheter om två till fyra rum och kök. Total boarea om 5 061 kvadratmeter. Gemensamt parkeringsgarage under den upphöjda gården. Mot gatan har husen en mustig tegelfasad som motvikt till den lekfulla gårdsfasaden med vackra träpaneler och gröna balkongräcken. Föreningen är tillsammans med 9 st. andra bostadsrättsföreningar medlemmar i samfälligheten Öster om Bellevue.

Antal lägenheter
72 st
Renoveringar
I föreningens planer för de nästkommande åren ingår att utveckla så väl källarytorna som utomhusmiljön. Trevligare innergård samt lekplats och förbättrad cykelparkering i källaren. Det är tillsatt en arbetsgrupp och innergården kommer anläggas under 2019. För ytterligare information se: http://bellevuepark.bostadsratterna.se/
Ekonomi
Enligt prognos i den ekonomiska planen kommer årsavgiften höjas med 2% per år från och med år 2. Detta för att nå målet om att föreningen ska bli skuldfri på 50 år. Ekonomisk förvaltare är från och med 2018-01-01 Husjuristerna. Och Pll har sedan 2018-04-01 hand om den tekniska förvaltningen.
Andelstal
1.53%

Övrigt

Med endast några minuters spårvagnsresa från Centralstationen växer ett nytt, dynamiskt och spännande område fram. I Göteborgs mest expansiva stadsdel Kviberg bubblar det av liv, energi och stora visioner. Här bor du nära city men ändå med naturen utanför dörren, i ett läge som uppmuntrar till en aktiv livsstil, träning, kultur och nöjen. I Kviberg möts historia och framtid, vacker natur och modern arkitektur.

Kviberg är på en och samma gång en av Göteborgs äldsta och nyaste stadsdelar. Gården och byn Kviberg omnämndes redan på 1300-talet och de röda kasernbyggnaderna från 1895 med sina pampiga torn är kvarterets självklara signum. De första moderna bostäderna byggdes på 1950-talet och när den nya expansiva Kvibergsstaden nu växer och tar form är det med den aktiva storstadsmänniskan i fokus. Här kan den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter leva ett riktigt gott liv, rikt på upplevelser. Och vardagen blir så mycket smidigare, när du kan ta dig runt lika lätt med kollektivtrafiken, som till fots eller på cykel.

Den nya Kvibergsstaden har en tydlig idrottsprofil. I regementsområdet finns bland annat ett stort klättercentrum och i ett bergrum hittar du Bunkebergets Skatepark. I Sveriges största multisportarena, Prioritet Serneke Arena, kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll, spela fotboll och handboll, eller träna på gym bland mycket annat. I anläggningen finns även idrottsskola, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferens, restaurang, bar och caféer.

Vill du motionera i det fria erbjuder hela Kvibergs parkområde underbara strövområden, naturstigar och elljusspår, små skogspartier och spännande bergsformationer. Längsmed bostadsområdet flyter Säveån stilla fram och lockar med fiske och ett rikt fågelliv. Vid kanten av Utbybergen ramar en vacker ekskog in Fjällbo ängar, där en naturstig leder till Bergsjön, en liten skogssjö med fina klippstränder, bryggor och hopptorn.

Ett par hundra meters promenad bort (eller en spårvagnshållplats om man så vill), i SKF:s gamla lokaler, uppförs en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Men det är bara början. På sikt kommer hela Kviberg och Gamlestaden att kopplas ihop med centrum och Göta älv. Kort sagt, det är i Kviberg det händer – och att bo här innebär en smidig vardag, där steget aldrig är långt till en aktiv fritid.

Närmsta hållplats ligger precis vid vägen utanför och det tar mindre än 10 minuter att åka till centralstationen med antingen linje 7 eller 11. Linje 6 tar dig till Redbergsplatsen och vidare mot Korsvägen. Även buss 58 och 519 stannar här.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 211 kr
Boarea
81 kvm
Våning
2/6, hiss finns

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Välkommen till Ordonnansgatan 5!
En imponerande genomgångstrea..
Huvudsovrummet är rejält tilltaget och rymmer med enkelhet dubbelsäng och tillhörande sängbord
Härlig balkong med skönt västerläge
Hemmets andra sovrum ligger vägg i vägg med det större
Till vänster om hallen ligger badrummet som har ett vitt kakel på väggarna med en fin fondvägg i duschen
Praktiskt med både tvättmaskin och torktumlare.
Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning och här kan ni ha många gäster på besök utan att det känns trångt
Det fullutrustade köket från Marbodal präglas av många smarta inredningslösningar
Med ett av områdets bästa lägen intill den rofyllda skogsdungen
Ni stiger in i en rymlig hall där det innanför ytterdörren ligger ett antracitgrått klinkergolv som övergår i ekparkett
Välskött förening där innergården skall renoveras inom kort

Planritning

anmäl intresse