Bredängen 39

BILLDAL, Skintebo
Alla bilder

Stilfull och kvadratsmart 1:a i populära Skintebo!

Äntligen finns chansen att förvärva en av föreningens få ettor i populära Skintebo. Med tilltalande planlösning och genomgående fräscha ytskikt erbjuds här ett gott boende i en lägenhet där det bara är att flytta in. Nyrenoverat kök så sent som 2018. Ett trivsamt hem som erbjuder gott om plats för social gemenskap där både soffgrupp och arbetshörna ryms med enkelhet. Här finns även en separat sovrumsdel vilken ger plats för större säng samt förvaringsmöbel. Stor balkong i soligt läge. I anslutning till hallen ligger det helkaklade badrummet. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak. Här har du den perfekta bostaden för såväl övernattningslägenhet som för studenten, eller kanske första lägenheten?

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med Buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Direkt närhet till havet och natursköna Amundön med vackra promenadstråk. Nära service, restauranger och butiker i Nya Hovås. Diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
1 rok
Avgift
3 255 kr
Boarea
39 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej.
Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren öppnar sig ett riktigt inbjudande hem. Innanför dörren ligger en vacker ekparkett som löper vidare in genom bostaden (slipades 2015). En stor skjutdörrsgarderob till höger löser smidigt förvaringen.

Till höger från hallen når man köket som totalrenoverades 2018 med stort fönsterparti mot loftgången som låter ljuset strömma in i rummet. Det fullutrustade köket präglas av många smarta inredningslösningar. Här finns gott om skåpförvaring via de många över- och underskåpen. Köket är utrustat med ugn, häll, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och fläkt. Mikro är inbyggd i arbetshöjd. Här finns även plats för ett mindre köksbord.

Vidare in i bostaden är badrummet placerat vilket är helkaklat med ljust kakel och mörkare klinker. Badrummet är utrustat med vikbara duschväggar av glas, handfat, badrumsskåp och toalett. Förberett för tvättmaskin och torktumlare

Allrummet tenderar med lätthet att bli bostadens naturliga samlingsplats för nära och kära. Här finner vi en praktisk sovalkov vilket gör att man får undan sängen lite. Dessutom finns möjlighet att inreda en arbetshörna eller komplettera förvaringen med exempelvis en byrå. Här finns gott om utrymme för en soffgrupp, favoritfåtöljen och en tv-möbel, naturliga platsen för trivsamma stunder och avkoppling. Från vardagsrummet nås balkongen i det mest populära och soliga söderläget med nylagd trall..

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1975-1976
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Direktverkande el
TV-Internetutbud

Fiber via Itux stadsnät. Flera tjänsteleverantörer att välja mellan.
Ingår i avgiften
VA, Kabel-TV grundutbud och parkeringsplats
Andel i föreningen
0.002034%
Energiprestanda
113 kWh/m² år

Övriga utrymmen

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften.

Vindsförråd om ca 12 kvm golvyta finns samt ett förråd om ca 3 kvm i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Stor tvättstuga finns i samma byggnad som parkeringsdäcket. Går att
boka via en app I telefonen.

Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

I området finnns nedanstaende gemensamhetsanläggningar;
Bastu /Gym
2 större gemensamhetslokaler
8 mindre gemensamhetslokaler En via respektive "delsamfällighet"
Övernattningslägenhet

Biltvätt
Det finns tvättplatser (två med kallvatten och en med varmvatten) direkt vid infarten till tre p-däck i området. Tvättskåpen öppnas med nyckel P…-GA. Vid minusgrader är vattnet avstängt

Bilplats

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket

Föreningen

Allmänt om föreningen

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.
Parkering
Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.
Antal lägenheter
320 st
Renoveringar
På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2018 Ny tvättstuga o gästrum
2018 Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
2020-2021: Alla tvättstugor (8st) renoveras för närvarande och beräknas vara klara senast vid årsskiftet
2020/2021. För en tid framöver är de stora projekten avklarade. Inga avgiftshöjningar är planerade 2020. Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041.

Löpande underhåll vid behov med rörstambyte, elstambyte och badrumsrenoveringar (föreningen bekostar byte av brunn). Föreningen kommer således inte att genomgå ett stort stambyte, utan detta görs löpande.
Andelstal
0.20053%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 182 kr (betalas av Köpare)
Föreningens hemsida

Övrigt

Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och bra kommunikationer in till Göteborg med bl.a Rosa Express.

Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig in till charmiga Linné och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap. Amundön ligger också alldeles nära. Här finns en småbåtshamn med bryggor, klippor och sandstränder som passar både stora och små.

Området Nya Hovås ligger på bekvämt avstånd och här finns det mesta man kan tänka sig inom service och handel.

Läs gärna mer om Skintebo på www.skintebodalen.se

Fakta

Antal rum
1 rok
Avgift
3 255 kr
Boarea
39 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post
Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal
Välkommen till Bredängen 39!
Stor balkong i soligt läge.
Nyrenoverat kök så sent som 2018.
Stort fönsterparti mot loftgången som låter ljuset strömma in i rummet
De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär
Brf Skintebodalen
Direkt närhet till Skintebo bryggor!
...Kodakhuset
...Spektrumhuset i Nya Hovås
...Billdals blommor
...Hovås kallbadshus
...Hovås golfbana
...Amundö Marina
...Amundö Marina
Billdals park
...Billdals Ridklubb

Planritning

anmäl intresse