Skintebo

Backängen 29

Alla bilder

Stilfull 4:a i populära Skintebo med högt fritt gavelläge!

4 rok 75 kvm 5 425 kr/mån
I Billdals hetaste område, Skintebo, ges nu tillfälle att förvärva denna stilfulla och smart planerade 4:a i ett av föreningens bättre lägen. Entrén till bostaden nås längst in på loftgången med egen grind och en liten uteplats med kvällssol. Nytt kök från 2015 med vitvaror av hög kvalité och gott om plats för matbord och umgänge. Ett praktiskt och fräscht badrum. Vardagsrummet är ljust luftigt tack vare fönster i två väderstreck. Här finns utgång till den rymliga balkongen där solen kan avnjutas under stora delar av dagen. Bostaden erbjuder två väl tilltagna sovrum och ett mindre som kan nyttjas som barnrum/gästrum. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Utöver havet som granne finns närhet till diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

Redan i hallen möts du av den trivsamma känsla som präglar denna härliga hörnlägenhet. Väggarna är målade i ljusgrått och golvet är klätt i praktisk plastmatta. Här finns plats för både ytterplagg och skor till höger om entrén. På framsidan ges möjlighet att skapa en uteplats tack vare det innersta läget på loftgången. Här har man en egen uteplats med grind som ger plats för kvällssol.

Till höger om hallen finner ni köket som är smakfullt renoverat under 2015. Stilren inredning i vitt och bänkskiva i svart. Maskinell utrustningen i form av kyl, frys, spis, fläkt, ugn och mikro. Eftersom lägenheten ligger i slutet på loftgången så behöver man inte bekymra sig över insyn i köket. Ett matbord för 4-6 personer ryms utan problem vilket gör att man gärna sitter länge vid middagen och umgås.

I anslutning till hallen ligger huvudsovrummet som är rymligt och erbjuder gott om förvaring med en lång garderobsvägg. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord om så önskas.

Vidare in i hallen ligger badrummet som är av äldre standard men känns ändå fräscht. Badrumsinredningen består av handfat med kommod och spegel, WC samt badkar med dusch. Vardagslyx med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Underbart vardagsrum där ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet och från den helglasade balkongdörren. Rummet är rymligt och förutom en stor soffgrupp så finns det plats för, om så önskas, ett större matbord eller en mysig läshörna. Här kläs golvet, av fin ekparkett och väggarna är vita. Utgång till balkongen sker härifrån.

Mysig balkong i ett fritt och skyddat söderläge mot gården. Här ges en ombonad känsla med trätrallen på golvet och den generösa ytan bjuder in till långa stunder i solen med nära och kära.

Det andra sovrummet är beläget mot den tysta och rofyllda gården och de generösa ytorna ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, en arbetsplats för den som önskar och i en rejäl garderobsenhet erbjuds gott om förvaring.

Det tredje sovrummet är en omgjord klädkammare så för den stora familjen passar denna lägenhet helt perfekt. Väl tilltaget fönster som släpper in härligt ljus!
Brf/BF

Förening

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.

Parkering

Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

Renoveringar

På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2017-2018: Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
2020-2021: Alla tvättstugor (8st) renoveras för närvarande och beräknas vara klara senast vid årsskiftet 2020/2021. För en tid framöver är de stora projekten avklarade. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041. Löpande vid behov I Rörstambyte, elstambyte och badrumsrenoveringar (föreningen bekostar byte av brunn). Föreningen kommer således inte att genomgå ett stort stambyte, utan detta görs löpande. Fastighetsförsäkring är tecknad hos Länsförsäkringar.
Antal lägenheter
320 st
Andelstal
0.33421%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 182 kr (betalas av Köpare)
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
4 rok
Boarea
75 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej
Avgift
5 425 kr
Balkong/uteplats
Uteplats 1: Balkong, österläge
Uteplats 2: Loftgång, västerläge
Andel i föreningen
0.003355%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 00593

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1975-1976
Föreningen äger marken?
Ja
TV/Internet

ADSL. Flera tjänsteleverantörer att välja mellan samt möjlighet att koppla in fiber.
Uppvärmning
Direktverkande el
Fönster
3-glasfönster
Energiprestanda
113,02012 kWh/m² år

Renoveringar

2018
Glasvägg badkar
Ny dusch och blandare
Ny trall balkongen
Ombyggnad klädkammare samt nytt golv
Nymålad delvis i bostaden
Köpt/installerat garderob i sovrum

2017
Satte in badkar
Ny tvättmaskin/torktumlare
Ny trall loftgången

Övriga utrymmen

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften.

Vindsförråd om ca 12 kvm golvyta finns samt ett förråd om ca 3 kvm i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Tvättstuga finns i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

I området finnns nedanstaende gemensamhetsanläggningar;
Bastu /Gym
2 större gemensamhetslokaler
8 mindre gemensamhetslokaler En via respektive "delsamfällighet"
Övernattningslägenhet

Bilplats

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket
Driftkostnader
Hushållsel
797 kr
Totalt
797 kr/mån
Dokument/länkar

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse