Backängen 29

Billdal, Skintebo
Alla bilder

Stilfull 4:a i populära Skintebo med högt fritt gavelläge!

I Billdals hetaste område, Skintebo, ges nu tillfälle att förvärva denna stilfulla och smart planerade 4:a i ett av föreningens bättre lägen. Entrén till bostaden nås längst in på loftgången med egen grind och en liten uteplats med kvällssol. Nytt kök från 2015 med vitvaror av hög kvalité och gott om plats för matbord och umgänge. Ett praktiskt och fräscht badrum. Vardagsrummet är ljust luftigt tack vare fönster i två väderstreck. Här finns utgång till den rymliga balkongen där solen kan avnjutas under stora delar av dagen. Bostaden erbjuder två väl tilltagna sovrum och ett mindre som kan nyttjas som barnrum/gästrum. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Utöver havet som granne finns närhet till diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
4 rok
Avgift
5 425 kr
Boarea
75 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej.
Bostaden disponeras enligt följande:

Redan i hallen möts du av den trivsamma känsla som präglar denna härliga hörnlägenhet. Väggarna är målade i ljusgrått och golvet är klätt i praktisk plastmatta. Här finns plats för både ytterplagg och skor till höger om entrén. På framsidan ges möjlighet att skapa en uteplats tack vare det innersta läget på loftgången. Här har man en egen uteplats med grind som ger plats för kvällssol.

Till höger om hallen finner ni köket som är smakfullt renoverat under 2015. Stilren inredning i vitt och bänkskiva i svart. Maskinell utrustningen i form av kyl, frys, spis, fläkt, ugn och mikro. Eftersom lägenheten ligger i slutet på loftgången så behöver man inte bekymra sig över insyn i köket. Ett matbord för 4-6 personer ryms utan problem vilket gör att man gärna sitter länge vid middagen och umgås.

I anslutning till hallen ligger huvudsovrummet som är rymligt och erbjuder gott om förvaring med en lång garderobsvägg. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord om så önskas.

Vidare in i hallen ligger badrummet som är av äldre standard men känns ändå fräscht. Badrumsinredningen består av handfat med kommod och spegel, WC samt badkar med dusch. Vardagslyx med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Underbart vardagsrum där ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet och från den helglasade balkongdörren. Rummet är rymligt och förutom en stor soffgrupp så finns det plats för, om så önskas, ett större matbord eller en mysig läshörna. Här kläs golvet, av fin ekparkett och väggarna är vita. Utgång till balkongen sker härifrån.

Mysig balkong i ett fritt och skyddat söderläge mot gården. Här ges en ombonad känsla med trätrallen på golvet och den generösa ytan bjuder in till långa stunder i solen med nära och kära.

Det andra sovrummet är beläget mot den tysta och rofyllda gården och de generösa ytorna ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, en arbetsplats för den som önskar och i en rejäl garderobsenhet erbjuds gott om förvaring.

Det tredje sovrummet är en omgjord klädkammare så för den stora familjen passar denna lägenhet helt perfekt. Väl tilltaget fönster som släpper in härligt ljus!

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 00593
Byggnadsår
1975-1976
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Direktverkande el
Balkong/uteplats
Uteplats 1: Balkong, österläge
Uteplats 2: Loftgång, västerläge
TV-Internetutbud

ADSL. Flera tjänsteleverantörer att välja mellan samt möjlighet att koppla in fiber.
Andel i föreningen
0.003355%
Energiprestanda
113,02012 kWh/m² år

Renoveringar

2018
Glasvägg badkar
Ny dusch och blandare
Ny trall balkongen
Ombyggnad klädkammare samt nytt golv
Nymålad delvis i bostaden
Köpt/installerat garderob i sovrum

2017
Satte in badkar
Ny tvättmaskin/torktumlare
Ny trall loftgången

Övriga utrymmen

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften.

Vindsförråd om ca 12 kvm golvyta finns samt ett förråd om ca 3 kvm i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Tvättstuga finns i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

I området finnns nedanstaende gemensamhetsanläggningar;
Bastu /Gym
2 större gemensamhetslokaler
8 mindre gemensamhetslokaler En via respektive "delsamfällighet"
Övernattningslägenhet

Bilplats

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket

Driftskostnad

Hushållsel
797 kr
Totalt
797 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. Föreningen har ca 140 miljoner kronor i lån och fonderat finns ca 4 miljoner. Underhållsplan finns upprättad för de närmsta 10 åren, med 30 års översikt.

Gemensamma utrymmen
Pingisrum, festlokal, gym och gästrum.
Antal lägenheter
320 st
Renoveringar
På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2018 Ny tvättstuga o gästrum
2018 Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
Andelstal
0.33421%

Övrigt

Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och bra kommunikationer till Göteborg med bl.a Rosa Express.

Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig in till charmiga Linné och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap. Amundön ligger också alldeles nära. Här finns en småbåtshamn med bryggor, klippor och sandstränder som passar både stora och små.

Området Nya Hovås ligger på bekvämt avstånd och här finns det mesta man kan tänka sig inom service och handel.

Läs gärna mer om Skintebo på www.skintebodalen.se

Fakta

Antal rum
4 rok
Avgift
5 425 kr
Boarea
75 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor
Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal
Direkt närhet till Skintebo bryggor!
...Kodakhuset
...Spektrumhuset i Nya Hovås
...Billdals blommor
...Hovås golfbana
...Amundö Marina
...Billdals Ridklubb
...Amundö Marina
Billdals park
...Hovås kallbadshus

Planritning

anmäl intresse