Furuslätten 61

Billdal, Skintebo
Alla bilder

Totalrenoverad 3,5:a i populära Skintebo med högt fritt gavelläge!

I attraktiva Skintebo ges här tillfälle att förvärva en totalrenoverad 3,5:a i ett av föreningens bättre område med högt fritt gavelläge. Med tilltalande planlösning och genomgående nya ytskikt erbjuds här ett gott boende i en lägenhet där det bara är att flytta in. Entrén till bostaden nås längst in på loftgången med egen grind och en liten uteplats. Nyrenoverat kök så sent som 2018. Vardagsrummet är lättmöblerat och ligger med perfekt närhet till den rymliga balkongen. Bostaden erbjuder ett väl tilltaget sovrum samt två mindre sovrum. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med Buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Direkt närhet till havet och natursköna Amundön med vackra promenadstråk. Nära service, restauranger och butiker i Nya Hovås. Diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
3.5 rok
Avgift
5 425 kr
Boarea
75 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej.
Bostaden disponeras enligt följande:

Hall
Ingången till bostaden nås via en loftgång och här ges möjlighet att skapa en uteplats tack vare det innersta läget på loftgången. Här har man en egen uteplats med grind som bjuder in till långa frukostar i solen. Redan i hallen möts du av den trivsamma känsla som präglar denna härliga hörnlägenhet. Hallen har väggar i vitt och praktiskt klinkergolv som sedan övergår till fin 1-stav ekparkett som flyter genom hela lägenheten. Här finns plats för både ytterplagg och skor till vänster om entrén.

Kök
Till höger från hallen når man köket som totalrenoverades 2018 med stort fönsterparti mot loftgången som låter ljuset strömma in i rummet. Eftersom lägenheten ligger i slutet på loftgången så behöver man inte bekymra sig över insyn i köket. Ett matbord för 4-6 personer ryms utan problem vilket gör att man gärna sitter länge vid middagen och umgås. Köket har vita luckor som bryts av med den
massiva bänskiva i ek över arbetsytorna. Golvet kläs av samma fina 1-stav ekgolv och väggarna är ljusa. Till din hjälp med matlagningen finns helt nya vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, ugn med spishäll och en köksfläkt.

Sovrum I
I anslutning till hallen ligger ett mycket ljust sovrum tack vare de stora fönsterpartierna. God förvaring i form av två garderober.

Sovrum II
Den stora klädkammaren är omgjord till ett sovrum. Perfekt som barnrum eller arbetsrum och ljussätts med ett fönster i gavelläge.

Sovrum III (Master)
Rofyllt sovrum som vetter mot den lugna baksidan. Här får du utan problem plats med en dubbelsäng och övrigt möblemang. Rummet har fin ljusinsläpp två garderober tar hand om förvaringen på bästa sätt.

Badrum
Badrummet är helkaklat och försett med egen tvättavdelning. Ytskikten är neutrala och inredningen består av en härlig vattenfallsdusch med glasvägg, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, wc, tvättmaskin samt torktumlare som underlättar i vardagen.

Vardagsrum
Vardagsrummet tenderar med lätthet att bli bostadens givna sällskapsutrymme. Underbart rum där ljuset flödar in från de stora fönsterpartierna i olika väderstreck och från den helglasade balkongdörren. Eftersom lägenheten ligger en trappa upp så blir närheten till gården härligt närvarande. Rummet är rymligt och förutom en stor soffgrupp så finns det plats för, om så önskas, ett större matbord eller en mysig läshörna. Från rummet når du den härliga balkongen.

Balkong
Mysig balkong i ett fritt och skyddat sydvästläge mot gården. Här ges en ombonad känsla med trätrallen på golvet och den generösa ytan bjuder in till middagar i kvällssolen.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 649
Byggnadsår
1975-1976
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Direktverkande el
Balkong/uteplats
Uteplats 1: Balkong, sydvästläge
Uteplats 2: Loftgång, österläge
TV-Internetutbud

Fiber via Itux stadsnät. Flera tjänsteleverantörer att välja mellan.
Andel i föreningen
0.33514%
Energiprestanda
113 kWh/m² år

Övriga utrymmen

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften.

Vindsförråd om ca 12 kvm golvyta finns samt ett förråd om ca 3 kvm i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Tvättstuga finns i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

I området finnns nedanstaende gemensamhetsanläggningar;
Bastu /Gym
2 större gemensamhetslokaler
8 mindre gemensamhetslokaler En via respektive "delsamfällighet"
Övernattningslägenhet

Bilplats

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket

Driftskostnad

Försäkring
200 kr
Renhållning
212 kr
Hushållsel
739 kr
Totalt
1 151 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.
Parkering
Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.
Antal lägenheter
320 st
Renoveringar
På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2018 Ny tvättstuga o gästrum
2018 Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
2020-2021: Alla tvättstugor (8st) renoveras för närvarande och beräknas vara klara senast vid årsskiftet
2020/2021. För en tid framöver är de stora projekten avklarade. Inga avgiftshöjningar är planerade 2020. Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041.

Löpande underhåll vid behov med rörstambyte, elstambyte och badrumsrenoveringar (föreningen bekostar byte av brunn). Föreningen kommer således inte att genomgå ett stort stambyte, utan detta görs löpande.
Andelstal
0.33421%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 182 kr (betalas av Köpare)
Föreningens hemsida

Övrigt

Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och bra kommunikationer in till Göteborg med bl.a Rosa Express.

Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig in till charmiga Linné och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusten via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap. Amundön ligger också alldeles nära. Här finns en småbåtshamn med bryggor, klippor och sandstränder som passar både stora och små.

Området Nya Hovås ligger på bekvämt avstånd och här finns det mesta man kan tänka sig inom service och handel.

Läs gärna mer om Skintebo på www.skintebodalen.se

Fakta

Antal rum
3.5 rok
Avgift
5 425 kr
Boarea
75 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Välkommen till Furuslätten 61
En totalrenoverad 3,5:a i ett av föreningens bättre område!
Nyrenoverat kök så sent som 2018.
Högt fritt gavelläge.
Välkomna in!
Innanför dörren möts du av en öppen och välkomnande atmosfär
Eftersom lägenheten ligger i slutet på loftgången så behöver man inte bekymra sig över insyn i köket
Köket har vita luckor som bryts av med den massiva bänskiva i ek över arbetsytorna
Helt nytt och komplett maskinpark
Sovrum I
Badrummet är helkaklat och försett med egen tvättavdelning.
Sovrum II
Sovrum III (Master)
Entrén till bostaden nås längst in på loftgången med egen grind och en liten uteplats.
Varmt välkommen att trivas!
Populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor
Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal
Direkt närhet till Skintebo bryggor!
...Kodakhuset
...Spektrumhuset i Nya Hovås
...Billdals blommor
...Hovås golfbana
...Hovås kallbadshus
...Amundö Marina
...Amundö Marina
...Billdals Ridklubb
Billdals park

Planritning

anmäl intresse