Flatås

Verktumsgatan 14

Alla bilder

Rymlig trea med inglasad balkong i Flatås!

3 rok 76 kvm 3 779 kr/mån
Med attraktivt läge i hjärtat av Flatås finns denna stilfulla och optimalt planerade trea om 76 kvadratmeter. Ljuvlig inglasad sydvästbalkong som vetter ut mot mysig innegård. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusflöde och fräscha ytskikt. Modernt kök med smakfulla materialval och gott om arbets- och förvaringsutrymmen. Två rofyllda och väl tilltagna sovrum mot lugna omgivningar med bra garderobsförvaring. Fräscht badrum med praktisk tvättstuga i anslutning.

Brf Verktum är en stabil och omtyckt förening i hjärtat av Flatås! Omgivningarna är välskötta och innergårdarna karaktäriseras av fina lekplatser och ytor för social samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till kommunikationer och med gångavstånd till bland annat förskola, skola och service. I närområdet finner man Ruddalens friluftsområde, Änggårdsbergen samt expansiva Frölunda Torg med allt vad det har att erbjuda. Bra cykelbanor leder dig gärna in till stan eller ut mot havet!

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

Rymlig och möblerbar hall med laminatgolv och ljusa väggar. Genom hallen tar man sig effektivt vidare till alla rum i lägenheten. Här finns plats för avhängning och förvaringsmöjligheter i både öppen förvaring och i garderober.

Vidare in nås bostadens hjärta, det stora vardagsrummet med stora fönsterpartier som bjuder på en grönskande vy och bidrar med sitt ljusinsläpp till den trevliga atmosfären. Här finns goda ytor för ett stort matsalsbord där man får plats med både stora och små sällskap. I andra delen av vardagsrummet finns utrymme för soffgrupp och andra möbler som önskas.

Smakfullt renoverat kök från 2013 där stilrena materialval samspelar med ett härligt ljusflöde från stora fönsterpartier. Goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med vita fronter. Vitt kakel ovan väl tilltagna arbetsytor. Kökets maskinella utrustning består av kyl och frys, spis, ugn, köksfläkt, mikro och diskmaskin (ny 2016). Köket rymmer matgrupp invid fönster. Härifrån nås även den härliga inglasade sydvästbalkongen med gott om plats till sittmöblemang.

Från vardagsrummet nås bostadens Master Bedroom. Här kan man njuta av ett rofyllt läge. Stort fönster släpper in ljuset och rummet rymmer enkelt större säng och tillhörande möblemang. I rummet finns platsbyggda garderober med skjutdörrar som löser det mesta av förvaringen.

Det andra sovrummet som idag används som barnrum är även det beläget mot Verktumsgatan. Här finns platsbyggda garderober som ger god förvaring. Vitmålade väggar och mörkare laminat på golvet.

Till vänster från hallen hittar vi det fräscha badrummet utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar. Här finns även tvättmaskin, skåp och ett praktiskt vädringsfönster.
Brf/BF

Förening

Föreningen äger fastigheten Järnbrott 145:1 i Göteborgs kommun vilken förvärvades år 2009. Fastigheten består av 1 flerbostadshus med nybyggnadsår 1963 och värdeår 1964. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbesked 4722 kvm fördelade på 67 bostäder med en sammanlagd yta om 4689 kvm samt 1 lokal om 33 kvm.

Gemensamma utrymmen

Bastu och relaxavdelning, källarförråd samt rymlig och fräsch tvättstuga som ligger mellan uppgång 12 och 14.
Föreningen har cykelrum vid uppgång 4, vid uppgång 6, i skyddsrummet i uppgång 14 och vid gaveln vid uppgång 18. MC-parkering för ett begränsat antal motorcyklar finns att tillgå. Bokning av tvättid görs med sin tagg via ett elektroniskt system. För att alla regelbundet ska få tvättid bokas en tvättid per tillfälle.

Parkering

Behöver du hyra en parkeringsplats eller behöver du en extra? Kontakta styrelsen så kontrollerar dem om det finns någon ledig. Genom föreningen hyrs parkeringar av Hepaso. Det är två månaders uppsägningstid. Kostnad för parkering är 200kr/månad.

Föreningen har möjlighet att hyra ut parkering i kortare perioder för besökare till boende. En helg (40 kr), en vecka (100 kr) eller en månad (300 kr). Kontakta styrelsen för bokning och för att få en parkeringsbiljett.

Renoveringar

Förbättringar som skett i Brf verktum i stora drag:
2019 Byte av tak på fastigheten
2018 - Bastu och relaxavdelning. Nedtagning av träd. Lagning av sockeln runt fastigheten. Byte av spruckna stenar. Renoverad trappa vid trekanten samt molocken. Nya varmvattenrör i pannrummet.
2017 OVK - som medförde byta av takfläktar, rensade ventilationskanaler och en del utbyte av köksfläktar och don.
2016 - Samtliga lägenhetsdörrar, entrepartier samt låssystem byttes ut. Elektroniska och brandsäkra.
2015 - Fasadrenovering utförd. Ny isolering och nytt tegel samt hydrofobering av fasad. Takrenovering utförd.
2014 - Asfalten förnyas runt våra lägenheter och nya buskar och planteringar planteras. Dagvattenbyte runt och under huset. Webbsida skapas.
2013 - Alla balkonger byggs ut och vissa boende väljer att glasa in. Kapaciteten i vår tvättstuga fördubblas.
2011 - Relining av avloppet och flertalet toaletter byts ut mot nya.
2010 - Alla fönster byts ut mot nya.
2009 - De boende får möjlighet att köpa sina lägenheter.
2006 - Brf verktum skapas.

Antal lägenheter
67 st, varav 17 st hyresrätter
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769614-9983
Ekonomi
Stabil förening med god ekonomi. Årsavgifterna har höjts under 2015 med 1,6%. Efterhand kommer de lägenheter som fortfarande är hyresrätter att säljas på öppna marknaden och stärka föreningens redan fina ekonomi. Här finns en betydande "dold" tillgång.Se årsredovisningen för detaljerad ekonomisk data.
Andelstal
2.19%
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
76 kvm
Våning
1/3, hiss finns ej
Avgift
3 779 kr
Balkong/uteplats
Stor härlig inglasad balkong i sydvästläge mot den barnvänliga innergården
Andel i föreningen
1.612%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1567

Om fastigheten

Byggnadsår
1964
Föreningen äger marken?
TV/Internet
Comhem
Energiprestanda
114 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Bastu och relaxavdelning, källarförråd, barnvagnsföråd samt rymlig och fräsch tvättstuga som ligger mellan uppgång 12 och 14.

Bilplats

Parkeringsplats går att hyra för 200 kr i månaden
Driftkostnader
Dokument/länkar

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse