Verktumsgatan 14

Västra Frölunda, Flatås
Alla bilder

Rymlig trea med inglasad balkong i Flatås!

Med attraktivt läge i hjärtat av Flatås finns denna stilfulla och optimalt planerade trea om 76 kvadratmeter. Ljuvlig inglasad sydvästbalkong som vetter ut mot mysig innegård. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusflöde och fräscha ytskikt. Modernt kök med smakfulla materialval och gott om arbets- och förvaringsutrymmen. Två rofyllda och väl tilltagna sovrum mot lugna omgivningar med bra garderobsförvaring. Fräscht badrum med praktisk tvättstuga i anslutning.

Brf Verktum är en stabil och omtyckt förening i hjärtat av Flatås! Omgivningarna är välskötta och innergårdarna karaktäriseras av fina lekplatser och ytor för social samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till kommunikationer och med gångavstånd till bland annat förskola, skola och service. I närområdet finner man Ruddalens friluftsområde, Änggårdsbergen samt expansiva Frölunda Torg med allt vad det har att erbjuda. Bra cykelbanor leder dig gärna in till stan eller ut mot havet!

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 779 kr
Boarea
76 kvm
Våning
1/3, hiss finns ej.
Bostaden disponeras enligt följande:

Rymlig och möblerbar hall med laminatgolv och ljusa väggar. Genom hallen tar man sig effektivt vidare till alla rum i lägenheten. Här finns plats för avhängning och förvaringsmöjligheter i både öppen förvaring och i garderober.

Vidare in nås bostadens hjärta, det stora vardagsrummet med stora fönsterpartier som bjuder på en grönskande vy och bidrar med sitt ljusinsläpp till den trevliga atmosfären. Här finns goda ytor för ett stort matsalsbord där man får plats med både stora och små sällskap. I andra delen av vardagsrummet finns utrymme för soffgrupp och andra möbler som önskas.

Smakfullt renoverat kök från 2013 där stilrena materialval samspelar med ett härligt ljusflöde från stora fönsterpartier. Goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med vita fronter. Vitt kakel ovan väl tilltagna arbetsytor. Kökets maskinella utrustning består av kyl och frys, spis, ugn, köksfläkt, mikro och diskmaskin (ny 2016). Köket rymmer matgrupp invid fönster. Härifrån nås även den härliga inglasade sydvästbalkongen med gott om plats till sittmöblemang.

Från vardagsrummet nås bostadens Master Bedroom. Här kan man njuta av ett rofyllt läge. Stort fönster släpper in ljuset och rummet rymmer enkelt större säng och tillhörande möblemang. I rummet finns platsbyggda garderober med skjutdörrar som löser det mesta av förvaringen.

Det andra sovrummet som idag används som barnrum är även det beläget mot Verktumsgatan. Här finns platsbyggda garderober som ger god förvaring. Vitmålade väggar och mörkare laminat på golvet.

Till vänster från hallen hittar vi det fräscha badrummet utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar. Här finns även tvättmaskin, skåp och ett praktiskt vädringsfönster.

Byggnad m.m

Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1567
Byggnadsår
1964
Balkong/uteplats
Stor härlig inglasad balkong i sydvästläge mot den barnvänliga innergården
TV-Internetutbud
Comhem
Andel i föreningen
1.612%
Energiprestanda
114 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Bastu och relaxavdelning, källarförråd, barnvagnsföråd samt rymlig och fräsch tvättstuga som ligger mellan uppgång 12 och 14.

Bilplats

Parkeringsplats går att hyra för 200 kr i månaden

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Järnbrott 145:1 år 2009. Fastigheten består av ett flerbostadshus med nybyggnadsår 1963. Föreningen består av 67 lägenheter och en lokal. Av dessa lägenheter är 49 upplåtna med bostadsrätt och 18 med hyresrätt.

Antal lägenheter
67 st, varav 18 st hyresrätter
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769614-9983
Renoveringar
Förbättringar som skett i Brf verktum i stora drag:
2018 - Bastu och relaxavdelning
2016 - Samtliga lägenhetsdörrar, entrepartier samt låssystem byttes ut. Elektroniska och brandsäkra.
2015 - Fasadrenovering utförd. Ny isolering och nytt tegel samt hydrofobering av fasad. Takrenovering utförd.
2014 - Asfalten förnyas runt våra lägenheter och nya buskar och planteringar planteras. Dagvattenbyte runt och under huset. Webbsida skapas.
2013 - Alla balkonger byggs ut och vissa boende väljer att glasa in. Kapaciteten i vår tvättstuga fördubblas.
2011 - Relining av avloppet och flertalet toaletter byts ut mot nya.
2010 - Alla fönster byts ut mot nya.
2009 - De boende får möjlighet att köpa sina lägenheter.
2006 - Brf verktum skapas.

Ekonomi
Stabil förening med god ekonomi. Se årsredovisningen för detaljerad ekonomisk data.
Andelstal
2.19%

Övrigt

Här bor du lugnt och lummigt mittemellan levande Linnéstaden i norr och Frölunda kulturhus en kort bit bort i väster. Bebyggelsen består till stor del av lägre hus vilket skapar en charmig karaktär. Här fungerar kommunikationerna åt alla väderstreck perfekt för pendlaren eller när man bara vill ta en sväng in till city. Annars finns det mesta på promenadavstånd här i Flatås. Frölunda torg erbjuder all den shopping som kan tänkas, matbutiker finns i närområdet och när det är dags för en tur ut i friska luften tar man sig med fördel till underbara Änggårdsbergen, Slottsskogen eller varför inte Ruddalen. På sommaren hoppar man på en av vagnarna eller bussarna och åker till någon av alla badplatser i västra Göteborg. Flatås popularitet stiger alltmer tack vare sitt perfekta läge med enkel väg ut till de stora ringlederna och de väl utbyggda kommunikationerna men också tack vare de fina cykelvägarna som nås mycket lätt från området. I området finns bra förskolor och grundskola för barnfamiljen.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 779 kr
Boarea
76 kvm
Våning
1/3, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Välkommen till Verktumsgatan 14
Genomgående och ljusinsläpp från två väderstreck
Naturskönt och lugnt läge
Stora fönsterpartier som bjuder på en grönskande vy
Ljuvlig inglasad sydvästbalkong som vetter ut mot mysig innegård
Rymlig och möblerbar hall med bra ytor för avhängning och förvaring.
Sovrummet som idag används som barnrum
Naturlig matplats invid fönstret
Smakfullt renoverat kök från 2013 där stilrena materialval...
...samspelar med ett härligt ljusflöde från stora fönsterpartier
Från vardagsrummet nås bostadens Master Bedroom.
Till vänster från hallen hittar vi det fräscha badrummet
Föreningen har en ny relaxavdelning med bastu
Brf Verktum
Mycket trevlig & barnvänlig innergård
Här bor man nära Frölunda Torg med sitt rika utbud...
Ruddalens grönområde för naturälskaren...
...med härlig natur och fina motionsspår
Salta havsbad och Göteborgs vackra skärgård
Från Frölunda Resecentrum..
...utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar

Planritning

anmäl intresse