Ruddalen

Fiolgatan 10

Alla bilder

Kvadratsmart 1,5:a i hjärtat av Ruddalen!

1.5 rok 37.8 kvm 2 623 kr/mån
I hjärtat av Ruddalen finner ni denna kvadratsmarta bostad med ett ett högt och fritt läge där varje kvadratmeter väl nyttjats. Här erbjuds en stor inglasad balkong med strålande utsikt över närområdet. Social planlösning med plats för soffgrupp, en praktiskt sovalkov och mindre köksbord. Kök med god standard och önskvärda faciliteter. Badrummet renoverades i samband med stambytet 2005. Mellan husen ligger öppna ytor med gräsmattor, uteplatser och en nyligen omgjord fin lekplats för de yngre medlemmarna. Här har du den perfekta bostaden för såväl övernattningslägenhet som för studenten, eller kanske första lägenheten?

På Fiolgatan bor du med närhet till det mesta. Gångavstånd till Frölunda torg med dess rika utbud och Ruddalens motionsområde. Områdets fina natur och närhet till havet är som klippt och skuret för både motionärer och hundägare. Goda kommunikationer med spårvagnen (med tre linjer) någon minut bort som går direkt till bl a Chalmers och Göteborgs innerstad.

Välkommen till visning!
Beskrivning

Interiör

Kliv in! I entrén möts ni av en hall med plats för avhängning av ytterkläder samt plats för skor direkt till vänster. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett smakfullt laminat i valnöt.

I hallen finns även bostadens badrum som renoverades i föreningens regi i samband med stambytet 2005. Vitmelerat kakel klär väggar och sandfärgat klinker klär golvet. Badrummet är praktiskt och lättstädat med vägghängd wc, bekväm handukstork, badrumsskåp för förvaring, handfat med ovansittande spegelskåp och dusch med skjutdörrar.

Bostadens allrum, som anknyter till både kök och hall har ett stort fönster som släpper in rikligt med naturligt ljus. Det fria läget och den unika utsikten särskiljer denna pärla till bostad från andra. Längs golvet löper en vacker fiskbensparkett i utmärkt skick. Rummet är stort nog att möblera efter eget tycke och behov. Här inryms stor säng i sovalkoven. I rummet ryms även soffa samt förvarings- och avlastningsmöbler. Balkongen breddar bostadens yta och har en reglerbar inglasning. En given favoritplats, där årstiderna förlängs. Genomgående i bostaden är färgsättningen ljus vilket ger en känsla av rymd samt en neutral bas som är enkel att inreda utefter. För god klädvård finns förvaring i rymlig klädkammare.

Vidare når vi köket med luckor och skåp i vitt med arbetsytor i ek. Ovanför sitter vitt och grönt kakel som stänkskydd. Fönster ut mot grönskan utanför. Den maskinella utrustningen består av spis, kyl och frys samt diskmaskin. Ljusa väggar och parkett på golvet.
Brf/BF

Förening

Föreningen består av 268 lägenheter med adresserna Fiolgatan 4-10. Sammanlagd bostadsyta i föreningen är 17 863 kvm. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt i storlekarna från 1 till 5 rum och kök.

Renoveringar

Stora renoveringar såsom stambyte, renovering av samtliga badrum, elcentraler, fönster, balkonger samt porttelefoner med bild på besökaren är utförda. Nya brevinkast har installerats och dessa är nu avbetalda. Föreningen genomför just nu en fasadrenovering, läs mer i årsredovisningen om detta.
Antal lägenheter
268 st
Ekonomi
Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Avgifterna har höjts under 2017 med ca 3%.
Andelstal
0.20051%
Fakta

Om bostaden

Antal rum
1.5 rok
Boarea
37.8 kvm
Våning
9/12, hiss finns
Avgift
2 623 kr
Balkong/uteplats
Inglasad balkong i norrläge
Andel i föreningen
0.23156%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 248

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1962
Föreningen äger marken?
TV/Internet
Kabel-tv via Comhem, basutbud för tv-kanaler ingår.
Fiber via Bredbandsbolaget eller via Comhem.
Energiprestanda
117 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Tvättstuga på entréplan, cykelförråd, två övernattningsrum på Fiolgatan 6 (ca 150 kr/natt). Lekplatsen, tennisbanan och fotbollsplanen ägs inte av föreningen. Dessa tillhör Göteborgs Kommun och förvaltas av Park- och Naturförvaltningen.

Bilplats

Föreningen har både parkeringsplatser och platser med motorvärmare. Dessa kostar ca 120 kr/mån respektive ca 190 kr/mån. Önskas p-plats kontakta Hsb Göteborg på 010-4422000. Om det inte finns någon ledig p-plats när man flyttar in så kan man lösa biljett i p-automaten för 100 kr/vecka eller 300 kr/månad. Då får man stå på besöksplatserna.
Driftkostnader
Dokument/länkar

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse