Flatås

Verktumsgatan 14

Alla bilder

Fräsch och rymlig trea i populära Flatås!

3 rok 76 kvm 3 779 kr/mån
Nu har vi nöjet att erbjuda en mycket smakfull och rymlig trea om 76 kvadratmeter i populära Flatås! Lugnt och fritt läge med härlig sydvästbalkong som vetter ut mot den gröna innergården. Generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier åt två väderstreck. Köket är stilrent renoverat och praktiskt beläget intill matplatsen, försett med gott om förvaring och avlastningsytor. Ny maskinpark med rostfria vitvaror. Två rymliga sovrum som kan inredas efter smak och behov med bra garderobsförvaring. Fräscht helkaklat badrum med praktisk tvättstuga i anslutning.

Brf Verktum är en stabil och omtyckt förening i hjärtat av Flatås! Omgivningarna är välskötta och innergårdarna karaktäriseras av fina lekplatser och ytor för social samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till kommunikationer och med gångavstånd till bland annat förskola, skola och service. I närområdet finner man Ruddalens friluftsområde, Änggårdsbergen samt expansiva Frölunda Torg med allt vad det har att erbjuda. Bra cykelbanor leder dig gärna in till stan eller ut mot havet!

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

Hallen är inbjudande och sätter standarden för resterande av lägenheten. Här finns avhängning och garderobsförvaring som tar hand om det mesta som inte gärna ligger framme. Bostaden har renoverats med varsam hand och man har valt att nyligen fräscha upp ytskikten. Ljus färgsättning på väggarna och klinker i entrén, både snyggt och praktiskt under regniga dagar.

Det ljusa och moderna köket renoverades i sin helhet år 2014 i stilren design med gott om förvaring och generösa arbetsytor. De släta vita köksluckorna med rostfria handtag i stram modern design, bänkskivan i vitt laminat med och det stående gråa kaklet förstärker det moderna uttrycket ytterligare. Utrustningen består av, kyl, frys, integrerad ugn- och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, induktionshäll och spisfläkt. Klinkergolv med skön golvvärme, samt spotlights i taket.

Vardagsrummet tenderar med lätthet att bli bostadens givna sällskapsutrymme. Ljusflödet är uppskattat och längst bort i ändan lockar öppningen till den intilliggande balkongen. Ett härligt rum som bjuder in till trevligt umgänge och mysiga filmkvällar. Ljusa ytskikt bidrar till känslan av rymd. Här ryms både soffgrupp och matbord.

Från vardagsrummet nås bostadens Master Bedroom. Här kan man njuta av ett rofyllt och insysnskyddat läge. Ett stort fönster släpper in ljuset och rummet rymmer enkelt större säng och tillhörande möblemang. Här finns ett flertal platsbyggda garderober som löser det mesta av förvaringen.

Det andra sovrummet ligger bredvid det första och kan med fördel användas som barnrum. Här finns platsbyggd förvaring i en skjutdörrsgarderob som löper längs hela den ena väggen. Detta rum vetter åt Verktumsgatan.

Badrummet nås från hallen och är halvkaklat med ljusblåa klinkerplattor längs golvet. Det är utrustat med ett handfat med underliggande vit kommod och ovansittande spegelskåp med belysning. Här finns badkar, wc och komfortvärme i golvet. Ett uppskattat inslag i vardagen är den egna tvättmaskin med kombinerad tork.

Brf/BF

Förening

Föreningen äger fastigheten Järnbrott 145:1 i Göteborgs kommun vilken förvärvades år 2009. Fastigheten består av 1 flerbostadshus med nybyggnadsår 1963 och värdeår 1964. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbesked 4722 kvm fördelade på 67 bostäder med en sammanlagd yta om 4689 kvm samt 1 lokal om 33 kvm.

Gemensamma utrymmen

Bastu och relaxavdelning, källarförråd samt rymlig och fräsch tvättstuga som ligger mellan uppgång 12 och 14.
Föreningen har cykelrum vid uppgång 4, vid uppgång 6, i skyddsrummet i uppgång 14 och vid gaveln vid uppgång 18. MC-parkering för ett begränsat antal motorcyklar finns att tillgå. Bokning av tvättid görs med sin tagg via ett elektroniskt system. För att alla regelbundet ska få tvättid bokas en tvättid per tillfälle.

Parkering

Behöver du hyra en parkeringsplats eller behöver du en extra? Kontakta styrelsen så kontrollerar dem om det finns någon ledig. Genom föreningen hyrs parkeringar av Hepaso. Det är två månaders uppsägningstid. Kostnad för parkering är 200kr/månad.

Föreningen har möjlighet att hyra ut parkering i kortare perioder för besökare till boende. En helg (40 kr), en vecka (100 kr) eller en månad (300 kr). Kontakta styrelsen för bokning och för att få en parkeringsbiljett.

Renoveringar

Förbättringar som skett i Brf verktum i stora drag:
2019 Byte av tak på fastigheten
2018 - Bastu och relaxavdelning. Nedtagning av träd. Lagning av sockeln runt fastigheten. Byte av spruckna stenar. Renoverad trappa vid trekanten samt molocken. Nya varmvattenrör i pannrummet.
2017 OVK - som medförde byta av takfläktar, rensade ventilationskanaler och en del utbyte av köksfläktar och don.
2016 - Samtliga lägenhetsdörrar, entrepartier samt låssystem byttes ut. Elektroniska och brandsäkra.
2015 - Fasadrenovering utförd. Ny isolering och nytt tegel samt hydrofobering av fasad. Takrenovering utförd.
2014 - Asfalten förnyas runt våra lägenheter och nya buskar och planteringar planteras. Dagvattenbyte runt och under huset. Webbsida skapas.
2013 - Alla balkonger byggs ut och vissa boende väljer att glasa in. Kapaciteten i vår tvättstuga fördubblas.
2011 - Relining av avloppet och flertalet toaletter byts ut mot nya.
2010 - Alla fönster byts ut mot nya.
2009 - De boende får möjlighet att köpa sina lägenheter.
2006 - Brf verktum skapas.

Antal lägenheter
67 st, varav 17 st hyresrätter
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769614-9983
Ekonomi
Stabil förening med god ekonomi. Årsavgifterna har höjts under 2015 med 1,6%. Efterhand kommer de lägenheter som fortfarande är hyresrätter att säljas på öppna marknaden och stärka föreningens redan fina ekonomi. Här finns en betydande "dold" tillgång.Se årsredovisningen för detaljerad ekonomisk data.
Andelstal
2.19%
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
76 kvm
Våning
2/3, hiss finns ej
Avgift
3 779 kr
Balkong/uteplats
Stor härlig balkong i sydvästläge mot den barnvänliga innergården
Andel i föreningen
1.612%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1569

Om fastigheten

Byggnadsår
1964
Föreningen äger marken?
TV/Internet
Comhem
Energiprestanda
114 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Bastu och relaxavdelning, källarförråd samt rymlig och fräsch tvättstuga som ligger mellan uppgång 12 och 14.

Bilplats

Parkeringsplats går att hyra för 200 kr i månaden
Driftkostnader
Dokument/länkar

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse