Verktumsgatan 14

Västra Frölunda, Flatås
Alla bilder

Fräsch och rymlig trea i populära Flatås!

Nu har vi nöjet att erbjuda en mycket smakfull och rymlig trea om 76 kvadratmeter i populära Flatås! Lugnt och fritt läge med härlig sydvästbalkong som vetter ut mot den gröna innergården. Generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier åt två väderstreck. Köket är stilrent renoverat och praktiskt beläget intill matplatsen, försett med gott om förvaring och avlastningsytor. Ny maskinpark med rostfria vitvaror. Två rymliga sovrum som kan inredas efter smak och behov med bra garderobsförvaring. Fräscht helkaklat badrum med praktisk tvättstuga i anslutning.

Brf Verktum är en stabil och omtyckt förening i hjärtat av Flatås! Omgivningarna är välskötta och innergårdarna karaktäriseras av fina lekplatser och ytor för social samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till kommunikationer och med gångavstånd till bland annat förskola, skola och service. I närområdet finner man Ruddalens friluftsområde, Änggårdsbergen samt expansiva Frölunda Torg med allt vad det har att erbjuda. Bra cykelbanor leder dig gärna in till stan eller ut mot havet!

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 779 kr
Boarea
76 kvm
Våning
2/3, hiss finns ej.
Bostaden disponeras enligt följande:

Hallen är inbjudande och sätter standarden för resterande av lägenheten. Här finns avhängning och garderobsförvaring som tar hand om det mesta som inte gärna ligger framme. Bostaden har renoverats med varsam hand och man har valt att nyligen fräscha upp ytskikten. Ljus färgsättning på väggarna och klinker i entrén, både snyggt och praktiskt under regniga dagar.

Det ljusa och moderna köket renoverades i sin helhet år 2014 i stilren design med gott om förvaring och generösa arbetsytor. De släta vita köksluckorna med rostfria handtag i stram modern design, bänkskivan i vitt laminat med och det stående gråa kaklet förstärker det moderna uttrycket ytterligare. Utrustningen består av, kyl, frys, integrerad ugn- och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, induktionshäll och spisfläkt. Klinkergolv med skön golvvärme, samt spotlights i taket.

Vardagsrummet tenderar med lätthet att bli bostadens givna sällskapsutrymme. Ljusflödet är uppskattat och längst bort i ändan lockar öppningen till den intilliggande balkongen. Ett härligt rum som bjuder in till trevligt umgänge och mysiga filmkvällar. Ljusa ytskikt bidrar till känslan av rymd. Här ryms både soffgrupp och matbord.

Från vardagsrummet nås bostadens Master Bedroom. Här kan man njuta av ett rofyllt och insysnskyddat läge. Ett stort fönster släpper in ljuset och rummet rymmer enkelt större säng och tillhörande möblemang. Här finns ett flertal platsbyggda garderober som löser det mesta av förvaringen.

Det andra sovrummet ligger bredvid det första och kan med fördel användas som barnrum. Här finns platsbyggd förvaring i en skjutdörrsgarderob som löper längs hela den ena väggen. Detta rum vetter åt Verktumsgatan.

Badrummet nås från hallen och är halvkaklat med ljusblåa klinkerplattor längs golvet. Det är utrustat med ett handfat med underliggande vit kommod och ovansittande spegelskåp med belysning. Här finns badkar, wc och komfortvärme i golvet. Ett uppskattat inslag i vardagen är den egna tvättmaskin med kombinerad tork.

Byggnad m.m

Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1569
Byggnadsår
1964
Balkong/uteplats
Stor härlig balkong i sydvästläge mot den barnvänliga innergården
TV-Internetutbud
Comhem
Andel i föreningen
1.612%
Energiprestanda
114 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Bastu och relaxavdelning, källarförråd samt rymlig och fräsch tvättstuga som ligger mellan uppgång 12 och 14.

Bilplats

Parkeringsplats går att hyra för 200 kr i månaden

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Järnbrott 145:1 år 2009. Fastigheten består av ett flerbostadshus med nybyggnadsår 1963. Föreningen består av 67 lägenheter och en lokal. Av dessa lägenheter är 49 upplåtna med bostadsrätt och 18 med hyresrätt.

Antal lägenheter
67 st, varav 18 st hyresrätter
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769614-9983
Renoveringar
Förbättringar som skett i Brf verktum i stora drag:
2018 - Bastu och relaxavdelning
2016 - Samtliga lägenhetsdörrar, entrepartier samt låssystem byttes ut. Elektroniska och brandsäkra.
2015 - Fasadrenovering utförd. Ny isolering och nytt tegel samt hydrofobering av fasad. Takrenovering utförd.
2014 - Asfalten förnyas runt våra lägenheter och nya buskar och planteringar planteras. Dagvattenbyte runt och under huset. Webbsida skapas.
2013 - Alla balkonger byggs ut och vissa boende väljer att glasa in. Kapaciteten i vår tvättstuga fördubblas.
2011 - Relining av avloppet och flertalet toaletter byts ut mot nya.
2010 - Alla fönster byts ut mot nya.
2009 - De boende får möjlighet att köpa sina lägenheter.
2006 - Brf verktum skapas.

Ekonomi
Stabil förening med god ekonomi. Se årsredovisningen för detaljerad ekonomisk data.
Andelstal
2.19%

Övrigt

Här bor du lugnt och lummigt mittemellan levande Linnéstaden i norr och Frölunda kulturhus en kort bit bort i väster. Bebyggelsen består till stor del av lägre hus vilket skapar en charmig karaktär. Här fungerar kommunikationerna åt alla väderstreck perfekt för pendlaren eller när man bara vill ta en sväng in till city. Annars finns det mesta på promenadavstånd här i Flatås. Frölunda torg erbjuder all den shopping som kan tänkas, matbutiker finns i närområdet och när det är dags för en tur ut i friska luften tar man sig med fördel till underbara Änggårdsbergen, Slottsskogen eller varför inte Ruddalen. På sommaren hoppar man på en av vagnarna eller bussarna och åker till någon av alla badplatser i västra Göteborg. Flatås popularitet stiger alltmer tack vare sitt perfekta läge med enkel väg ut till de stora ringlederna och de väl utbyggda kommunikationerna men också tack vare de fina cykelvägarna som nås mycket lätt från området. I området finns bra förskolor och grundskola för barnfamiljen.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 779 kr
Boarea
76 kvm
Våning
2/3, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Välkommen till Verktumsgatan 14
Köket är i stilrent utförande och renoverades i sin helhet 2014
Genomgående och ljusinsläpp från två väderstreck
Ljusa ytskikt bidrar till känslan av rymd
Balkong i sydvästläge mot den gröna innergården
Klinker i entrén, både snyggt och praktiskt under regniga dagar
Platsbyggd förvaring i en skjutdörrsgarderob som löper längs hela den ena väggen
Naturlig matplats invid fönstret
Ny maskinpark med rostfria vitvaror
Rymlig balkong med soligt läge
Från vardagsrummet nås bostadens Master Bedroom
Här kan man njuta av ett rofyllt och insysnskyddat läge
Tack vare det lugna läget sover du gott om natten
Badrummet nås från hallen och är halvkaklat med ljusblåa klinkerplattor längs golvet
Föreningen har en ny relaxavdelning med bastu
Brf Verktum
Mycket trevlig & barnvänlig innergård
Här bor man nära Frölunda Torg med sitt rika utbud...
Ruddalens grönområde för naturälskaren...
...med härlig natur och fina motionsspår
Salta havsbad och Göteborgs vackra skärgård
Från Frölunda Resecentrum..
...utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar

Planritning

anmäl intresse