Lorensberg

Västgötagatan 11

Alla bilder

Exceptionell etagevåning i anrik fastighet anno 1888!

5 rok 141 kvm 6 514 kr/mån
Högst upp i vacker och pampig fastighet i Nyrenässans från1888 presenteras detta drömboende i etage med stor terrass. Ett fritt och insynsskyddat läge med makalös utsikt över Lorensbergs vackra takåsar och grönska. Hela våningen bjuder på ett spännande boende med sin varierande och ibland ovanligt höga takhöjd, solspel från takfönster och rejäla trappor till övervåningen. Synnerligen väldisponerad och representativ våning om 141 kvm, fördelade på fem rum och kök med två badrum. Njut av magiska grillkvällar på terrassen som inbjuder till stora middagar samt förlänger sällskapsytorna rejält. Brf med mycket god ekonomi. Läget är det allra bästa tänkbara, och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende samtidigt som man har Avenyns puls, Götaplatsens kultur, evenemangsstråkets upplevelser och Korsvägens kommunikationer inom ett par stenkast.

Välkommen till ett unikt och trivsamt boende!
Beskrivning

Interiör

Bostadens 141 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Entréplan:
Redan i trappuppgången på väg till hissen, slås man av hur välbehållen fastigheten är. Trapphuset är renoverat med tidstypiska färger från husets begynnelse. Hissen tar dig bekvämt från entréplan raka vägen upp till ytterdörren på femte våningen. Via hall med gott rumssamband nås öppna och sociala sällskapsytor med häpnadsväckande rymd och ljus tack vare den dubbla takhöjden mellan planen. Här finns ett vardagsrum i öppen planlösning mot kök och matplatsyta. Ett platsbyggt kök i stilsäkert vitt utförande med generösa arbetsytor, komplett maskinell utrustning och matplats. På andra sidan av hallen finns en privat sovrumsdel med tre bra sovrum, klädkammare och ett fräscht helkaklat badrum med jacuzzi och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Genomgående tilltagen takhöjd.

Övre etage:
På det övre etaget finns ett allrum alternativ ytterligare ett sovrum, väl passande som föräldrasovrum samt ett badrum. Loftet går såklart att inreda efter tycke och smak. Men idag utgör det ett spektakulärt men samtidigt mysigt vardagsrum/TV-rum. Här finner ni även utgången ut till den mycket charmiga terrassen. Väl ute på terrassen är du högt över takåsarna. Här finns gott om plats för både utemöbler och en ordentlig grill. Ett ord. Wow. Det tysta gårdsläget får dig att glömma hur centralt du faktiskt befinner dig..

Här erbjuds ett utmärkt boende med alla attribut av en klassisk vindsvåning som flödar av ljus, lugnt och helt insynsskyddat.

Varmt välkommen på visning!
Brf/BF

Förening

Brf Västgötagatan bildades år 2000 och fastigheten förvärvades 2002. Fastigheten, ursprungligen uppförd år 1888 är innesluten av Smålandsgatan, Västgötagatan samt Bohusgatan och består av 94 bostadsrätter, två hyreslägenheter samt en lokal med hyresrätt. Västgötagatans bostadsrättsförening omfattar de östra delarna av kvarteret Smaragden som uppfördes efter ritningar av J A Westerberg.
Arkitekt Westerberg såg till att hela fasaden fick en monumental utformning med rikt utsmyckade gavelpartier ovanför takfoten.

Detta hus elektrifierades på 1920-talet men redan 1907 byggdes på andra sidan Västgötagatan Elyseum (före detta Göteborgs Elektricitetsverk), en vacker byggnad i jugendstil. Från början fanns det i princip endast enrumslägenheter i huset, med gemensamt tvättrum i trapphuset på varje våningsplan. Kvarteret byggdes för anställda vid Statens Järnvägar och ägdes av Sveriges Stadsbanors Pensionsinrättning. Efter hand har lägenheterna blivit färre och större genom sammanslagning.

Renoveringar

Föreningen har en underhållsplan vilken upprättades under år 2010 och sträcker sig fram till år 2040. Föreningen driver flertalet stora underhållsprojekt och ombyggnation av gårdshuset till lägenheter, detta påverkar tillgänglighet till gården. Föreningen kommer inom kort avsluta ett dräneringsprojekt, de har konverterat och justerat värmesystemet. Föreningen kommer att i samband med färdigställande av lgh på gården även genomföra en uppfräschning av gården. Projekten finansieras via egna medel.

Gjorda renoveringar:
Bostadshuset har byggts om perioden år 2000-2005 då kallvind blev vindslägenheter och bottenvåningens lokaler (utom två) gjordes om till bostadsrätter. Fastigheten är i mycket gott skick efter att ha genomgått stora renoveringar under åren, framförallt perioden 2002- 2010. Bl.a. har grundförstärkning utförts, renovering/nybyggnation av balkonger, omputsning fasader, ommålning trapphus, omläggning tak, nya hissar, fönster samt dörrar byttes ut och tvättstugorna renoverades. Stambyte skedde senast 1975.
Antal lägenheter
96 st, varav 2 st hyresrätter
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769606-0693
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bodin Ekonomi AB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar
Andelstal
1.8%
Fakta

Om bostaden

Antal rum
5 rok
Boarea
141 kvm
Våning
5/5, hiss finns
Avgift
6 514 kr
Balkong/uteplats
Stor terrass i lugnt gårdsläge med kvällssol.
Andel i föreningen
1.91%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 501

Om fastigheten

Byggnadstyp
Nyrenässans
Byggnadsår
1888
Föreningen äger marken?
TV/Internet
TV-anslutning till kabelnät via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Fiber-LAN från Telia samt vanligt bredband från ComHem.
Ventilation
Mekanisk ventilation samt självdrag
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energiprestanda
95 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen fins två tvättstugor, en mindre och en större, båda belägna i huset på gården. På innergården finns ett låst cykelförråd samt moped och MC förråd. Ett litet cykelställ finns även på gården bredvid återvinningshuset.

Bilplats

Boendekortsparkering tillämpas på gatan utanför samt i området. Lediga garageplatser finns i närheten, besök bl.a; https://www.avenyn.se/foretagsregister/apcoa-p-hus-avenyn/.
Driftkostnader
Dokument/länkar

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse