Västgötagatan 11

Göteborg, Lorensberg
Alla bilder

Exceptionell etagevåning i anrik fastighet anno 1888!

Högst upp i vacker och pampig fastighet i Nyrenässans från1888 presenteras detta drömboende i etage med stor terrass. Ett fritt och insynsskyddat läge med makalös utsikt över Lorensbergs vackra takåsar och grönska. Hela våningen bjuder på ett spännande boende med sin varierande och ibland ovanligt höga takhöjd, solspel från takfönster och rejäla trappor till övervåningen. Synnerligen väldisponerad och representativ våning om 141 kvm, fördelade på fem rum och kök med två badrum. Njut av magiska grillkvällar på terrassen som inbjuder till stora middagar samt förlänger sällskapsytorna rejält. Brf med mycket god ekonomi. Läget är det allra bästa tänkbara, och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende samtidigt som man har Avenyns puls, Götaplatsens kultur, evenemangsstråkets upplevelser och Korsvägens kommunikationer inom ett par stenkast.

Välkommen till ett unikt och trivsamt boende!

Fakta

Antal rum
5 rok
Avgift
6 514 kr
Boarea
141 kvm
Våning
5/5, hiss finns.
Bostadens 141 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Entréplan:
Redan i trappuppgången på väg till hissen, slås man av hur välbehållen fastigheten är. Trapphuset är renoverat med tidstypiska färger från husets begynnelse. Hissen tar dig bekvämt från entréplan raka vägen upp till ytterdörren på femte våningen. Via hall med gott rumssamband nås öppna och sociala sällskapsytor med häpnadsväckande rymd och ljus tack vare den dubbla takhöjden mellan planen. Här finns ett vardagsrum i öppen planlösning mot kök och matplatsyta. Ett platsbyggt kök i stilsäkert vitt utförande med generösa arbetsytor, komplett maskinell utrustning och matplats. På andra sidan av hallen finns en privat sovrumsdel med tre bra sovrum, klädkammare och ett fräscht helkaklat badrum med jacuzzi och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Genomgående tilltagen takhöjd.

Övre etage:
På det övre etaget finns ett allrum alternativ ytterligare ett sovrum, väl passande som föräldrasovrum samt ett badrum. Loftet går såklart att inreda efter tycke och smak. Men idag utgör det ett spektakulärt men samtidigt mysigt vardagsrum/TV-rum. Här finner ni även utgången ut till den mycket charmiga terrassen. Väl ute på terrassen är du högt över takåsarna. Här finns gott om plats för både utemöbler och en ordentlig grill. Ett ord. Wow. Det tysta gårdsläget får dig att glömma hur centralt du faktiskt befinner dig.

Här erbjuds ett utmärkt boende med alla attribut av en klassisk vindsvåning som flödar av ljus, lugnt och helt insynsskyddat.

Varmt välkommen på visning!

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Nyrenässans
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 501
Byggnadsår
1888
Ventilation
Mekanisk ventilation samt självdrag
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Stor terrass i lugnt gårdsläge med kvällssol.
TV-Internetutbud
TV-anslutning till kabelnät via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Fiber-LAN från Telia samt vanligt bredband från ComHem.
Andel i föreningen
1.91%
Energiprestanda
95 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen fins två tvättstugor, en mindre och en större, båda belägna i huset på gården. På innergården finns ett låst cykelförråd samt moped och MC förråd. Ett litet cykelställ finns även på gården bredvid återvinningshuset.

Bilplats

Boendekortsparkering tillämpas på gatan utanför samt i området. Lediga garageplatser finns i närheten, besök bl.a; https://www.avenyn.se/foretagsregister/apcoa-p-hus-avenyn/.

Föreningen

Allmänt om föreningen

Brf Västgötagatan bildades år 2000 och fastigheten förvärvades 2002. Fastigheten, ursprungligen uppförd år 1888 är innesluten av Smålandsgatan, Västgötagatan samt Bohusgatan och består av 94 bostadsrätter, två hyreslägenheter samt en lokal med hyresrätt. Västgötagatans bostadsrättsförening omfattar de östra delarna av kvarteret Smaragden som uppfördes efter ritningar av J A Westerberg.
Arkitekt Westerberg såg till att hela fasaden fick en monumental utformning med rikt utsmyckade gavelpartier ovanför takfoten.

Detta hus elektrifierades på 1920-talet men redan 1907 byggdes på andra sidan Västgötagatan Elyseum (före detta Göteborgs Elektricitetsverk), en vacker byggnad i jugendstil. Från början fanns det i princip endast enrumslägenheter i huset, med gemensamt tvättrum i trapphuset på varje våningsplan. Kvarteret byggdes för anställda vid Statens Järnvägar och ägdes av Sveriges Stadsbanors Pensionsinrättning. Efter hand har lägenheterna blivit färre och större genom sammanslagning.

Antal lägenheter
96 st, varav 2 st hyresrätter
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769606-0693
Renoveringar
Föreningen har en underhållsplan vilken upprättades under år 2010 och sträcker sig fram till år 2040. Föreningen driver flertalet stora underhållsprojekt och ombyggnation av gårdshuset till lägenheter, detta påverkar tillgänglighet till gården. Föreningen kommer inom kort avsluta ett dräneringsprojekt, de har konverterat och justerat värmesystemet. Föreningen kommer att i samband med färdigställande av lgh på gården även genomföra en uppfräschning av gården. Projekten finansieras via egna medel.

Gjorda renoveringar:
Bostadshuset har byggts om perioden år 2000-2005 då kallvind blev vindslägenheter och bottenvåningens lokaler (utom två) gjordes om till bostadsrätter. Fastigheten är i mycket gott skick efter att ha genomgått stora renoveringar under åren, framförallt perioden 2002- 2010. Bl.a. har grundförstärkning utförts, renovering/nybyggnation av balkonger, omputsning fasader, ommålning trapphus, omläggning tak, nya hissar, fönster samt dörrar byttes ut och tvättstugorna renoverades. Stambyte skedde senast 1975.
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bodin Ekonomi AB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar
Andelstal
1.8%

Övrigt

Lorensberg, en av Göteborgs äldsta stadsdelar, är djupt präglat av sina pampiga och vackra gamla stenhus. Det här är en levande stadsdel med närhet till stans stora utbud av nöjen. Flera av Lorensbergs gator är strösslade med små mysiga butiker, caféer, restauranger och barer. Här bor man på någon minuts promenad från Avenyn med dess stora nöjes- och serviceutbud. Grönområden finner man vid Näckrosdammen och en bit bort den härliga Trädgårdsföreningen. Med Lorensbergsteatern, Stadsbiblioteket och Konstmuséet runt knuten kan man leva ett rikt kulturliv i den här myllrande delen av Göteborg. För barnfamiljen finns det ett flertal förskolor och grundskolor att välja mellan. Hedens busscentral och Korsvägen fungerar som knutpunkter med utmärkta kommunikationsmöjligheter.

Fakta

Antal rum
5 rok
Avgift
6 514 kr
Boarea
141 kvm
Våning
5/5, hiss finns

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Högst upp i vacker och pampig fastighet presenteras detta drömboende i etage med stor terrass.
Hela våningen bjuder på ett spännande boende...
...med sin varierande och ibland ovanligt höga takhöjd, solspel från takfönster och rejäla trappor till övervåningen
Ett platsbyggt kök i stilsäkert vitt utförande
Ett fritt och insynsskyddat läge med makalös utsikt över Lorensbergs vackra takåsar och grönska
Varmt välkomna in
Bostadens master bedroom med vackra takfönster
Generösa ytor och förvaring längs med hela väggen
Förvaringen är utmärkt: stor klädkammare i hallen
Den exceptionella takhöjden i sällskapsdelen är något som inte går någon förbi
Duka upp för familj och vänner, här trivs man från första stund
Fullutrustat kök med all maskinell utrustning som du kan tänkas behöva
Underbar takhöjd och ljus i överflöd
Ett hem med ovanligt mycket karaktär
Hemmets andra sovrum
Precis lagom stort och perfekt som både barnrum och arbetsrum
Stor helkaklat badrum med lyxigt bubbelbadkar
På det övre etaget finns ett allrum alternativ ytterligare ett sovrum, väl passande som föräldrasovrum
Här finner ni även utgången till den mycket charmiga terrassen i lugnt gårdsläge med kvällssol
Njut av magiska grillkvällar...
...som förlänger sällskapsytorna rejält sommartid
Loftet går såklart att inreda efter tycke och smak, väl passande som föräldrasovrum
Bostadens andra helkaklade badrum
Varmt välkomna på visning!
Välskött hus och engagerad förening borgar för ett tryggt boende
Södra Vägen lockar med ett rikt restaurangutbud

Planritning

anmäl intresse