Vintergatan 5

Göteborg, Sannegårdshamnen
Alla bilder

Högt och fritt läge med fin älvutsikt!

Med ett högt och fritt läge, i hjärtat av Sannegårdshamnen presenteras denna genomgångstrea med generös inglasad balkong i soligt sydostläge. Bostaden har ett insynsskyddat läge näst högst upp i huset med generösa fönsterpartier som bidrar med fint ljusinsläpp samt utsikt över småbåtshamnen och Eriksbergskranen. Modernt och bekvämt boende som präglas av stilrena materialval och hög komfort. En halvöppen social planlösning mellan kök och vardagsrum, två mycket bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter i flera skjutdörrsgarderober samt klädkammare. Köket har kvalitativ utrustning och allt ni kan tänkas behöva för att skapa en god middag tillsammans med vänner och familj. Stilrent badrum med egen tvättavdelning underlättar vardagsrutinerna. Lägenheten är attraktivt belägen med närhet till allt - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö! Flera fina promenadstråk längs med kajer och älvstranden och i omgivningarna. Här bor man med kort promenadavstånd till barnomsorg, skolor, flera möjligheter med kommunikationer in till centrala Göteborg via buss eller båt. Intill huset finner man en större matvarubutik, vårdcentral, tandläkare, caféer och restauranger.

En bostad för dig som vill njuta av livet!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 891 kr
Boarea
80 kvm
Våning
6/7, hiss finns.
Hissen tar dig upp till våning sex av sju där denna välplanerade genomgångstrea finns. Här välkomnas du av en öppen hall som ger en bra överblick av bostaden. Förvaring finns i en praktisk skjutdörrsgarderob med spegeldörrar, smart elfa-system där du kan anpassa inredningen efter dina behov. Ekparkett är genomgående i hela lägenheten samt vitmålade väggar.

Köket har tidlös köksinredning i vitt som samspelar elegant med bänkskiva i mörkgrå laminat och vitt kakel. Utformat i vinkel samt med över- och underskåp, skapas både goda arbetsytor och exemplariska utrymmen för redskap och ingredienser. Maskinpark i form av spishäll, fläkt, ugn och micro i bekväm arbetshöjd, integrerad diskmaskin, kylskåp samt frys (side-by-side).

Vardagsrummet förenas med matplatsen i en öppen planlösning. Detta resulterar i en stor social yta där ni enkelt kan umgås över rummens gränser. Här ryms alla vänner. Möblera med både soffgrupp och matsalsmöbel samt lounge-del. Fönster i olika väderstreck möjliggör ljusets spridning. Från ena fönstret kan ni blicka ut mot Ramberget. Utanför vardagsrummet sträcker sig den stora balkongen.

Balkongen är en av bostadens karaktärsdrag. Stor balkong i soliga sydost med underbar utsikt in mot älven. En härlig plats att verkligen koppla av och njuta av livet. Kvällstid har du en fin vy över det skiftande ljuset i city och den vackert belysta Eriksbergsdockan samt Masthuggskyrkan. Inglasningen ger en känsla av ett extra rum. Under varma sommardagar kan ni dra undan glasen och låta solens strålar sprida värme. Tack vare inglasningen är det lika mysigt att sitta här kalla kvällar eller när regnet faller. Här får ni er egna mysiga oas.

Det rofyllda och väl tilltagna sovrummet nås från hallen och rymmer både dubbelsäng och övrigt möblemang efter önskemål. Här erbjuds gott om förvaring i form av en stor klädkammare.

I anslutning till matplatsen nås bostadens andra sovrum, används idag som barnrum men kan även lämpa sig till gäst-, eller arbetsrum. Här kan ni anpassa efter behov.

Bostaden har ett rymligt badrum som är stilrent inrett med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Utrustningen består av wc, kommod, dusch och handdukstork. För högsta vardagskomfort erbjuds därtill en tvättsektion med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 51501
Byggnadsår
2013
Fönster
3-glasfönster
Ventilation
Mekanisk frånluftsvent m återvinning
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Stor inglasad balkong i sydostläge.
Övrigt
Gemensamma grönytor, gångvägar, planteringar, cykeluppställningsplats, grillplats, sittytor, lekplats och utebelysning.
TV-Internetutbud
Levereras av Telia genom Telia Tripleplay med fiberanslutning.
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia Tripleplay. Varmvatten debiteras separat en gång i kvartalet
Andel i föreningen
0.010917%
Energiprestanda
52 kWh/m² år

Övriga utrymmen

I föreningen har du tillgång till två cykelrum samt extra förråd att hyra.

Bilplats

Föreningen förfogar över 55 garageplatser. Kostnaden ligger på 800-1200 kr/mån beroende på platsens storlek. Till platserna är det separat kö, i dagsläget 11 personer.

SMS parkering finns bakom ICA och vill man stå i garaget har Familjebostäder haft lediga platser i sitt garage.

Föreningen

Allmänt om föreningen

Välskött förening med fin gård mot vattnet. Föreningen har 86 lägenheter fördelade på tre flerbostadshus med 6 och 8 våningar samt en lokal. Husen är byggda av JM och inflyttning var 2013-2014. Finns en lokal i föreningen på 103 kvm som hyrs ut och där finns en mycket trevlig italiensk kvarterskrog som skapar en fin inramning. Hagabadet med avslappnande spa och fin restaurang ligger i huset intill. Här ges lugn och ro med havet som främsta granne. Ett stenkast bort finns Slottsbergets genuina charm och utanför dörren har du kajpromenaden som leder till kultur, restauranger, hotell, utställningar mm.

Antal lägenheter
86 st
Antal lokaler
1 st
Ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi och har amorterat extra på befintliga lån. Lånen är även omlagda till bra ränta. Under 2016-2017 har ingen avgiftshöjning skett. Avgiften för 2018 kommer att hanteras vid styrelsens budgetmöte under hösten.
Andelstal
1.09167%

Övrigt

Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både gammal och ny arkitektur.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 891 kr
Boarea
80 kvm
Våning
6/7, hiss finns

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Välkommen till Vintergatan 5...
...med en oerhört attraktiv planlösning
Modernt kök med goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor
Högt och fritt läge med fin älvutsikt!
Innanför ytterdörren öppnar sig ett riktigt inbjudande hem
Här välkomnas du av en öppen hall...
...som ger en bra överblick av bostaden
Gott om utrymme för en soffgrupp och favoritfåtöljen
Generösa fönsterpartier bidrar med ljusinsläpp
Insynsskyddat läge näst högst upp i huset!
Stor balkong i soliga sydost med underbar utsikt in mot älven.
En härlig plats att verkligen koppla av och njuta av livet.
Vardagsrummet förenas med matplatsen i en öppen planlösning
Köket är utformad i vinkel med direkt närhet till matplatsen
Arbetsytorna belyses av infällda spotlights
Matbord för många gäster på gästlistan får enkelt plats
Det rofyllda sovrummet med gårdsläge är stort till ytan...
...med plats för dubbelsäng och optimerad klädförvaring i ”walk in closet”
En tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagsbestyren
I anslutning till matplatsen nås bostadens andra sovrum
Används idag som barnrum men kan även lämpa sig till gäst-, eller arbetsrum
Välkommen åter!
Innergården är öppen och lummig
Brf Vattenspegeln
Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng!
Hagabadet Älvstranden ligger ett stenkast bort
Där huserar också Shogo By River
Endast ca 100 meter ned till Sannegårdens kajpromenad!
Härliga promenadstråk längs kajkanten
Älvsnabben tar dig till centrala Göteborg på några minuter
Njut av Göteborgs kända landmärke bockkranen!

Planritning

anmäl intresse