Bratteråsbacken 37

Göteborg, Eriksberg
Alla bilder

Genomgångstrea med bevarad industriarkitektur anno 1914!

Mitt på Eriksberg i vackra gamla Juvelkvarnen välkomnas ni till en bostad utöver det vanliga där bevarad charm möter moderna attribut. Högt i tak, spröjsade fönster med djupa nischer och warehouse-känslan lämnar ingen oberörd. Direkt när ni kliver in i märker ni av den unika karaktären som präglar denna attraktiva och påkostade genomgångstrea. Köket och vardagsrummet samsas i öppen planlösning och blir den givna samlingspunkten för social gemenskap. Härifrån nås även bostadens ena balkong, som blir som en förlängning av lägenheten där den glittrande älven skymtas mellan huskropparna. Två rofyllda sovrum i varsin ände bostaden varav den ena med klädkammare och härlig balkong i nordväst läge. Stilfullt stort badrum med påkostade materialval och tvättavdelning.

Brf Mjölner på Norra Älvstranden ligger på historiska Kvarnenområdet på Eriksberg. Originalhuset byggdes 1914 men 2007-2008 nyproducerades nya bostäder. Endast en kort promenad från bostaden nås de vackra kajstråken med mysiga caféer och restauranger. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på ca 15 minuter med ständiga avgångar.

Välkommen och anmäl dig till visning!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 216 kr
Boarea
70 kvm
Innanför ytterdörren öppnar sig ett riktigt inbjudande hem som präglas av hög standard med exklusiva materialval. Här pryds golvet av ekparkett som är grålaserad och väggarna är målade i en vit nyans. Genomgående nyslipade och lackerade ekgolv i hela lägenheten och nymålade väggar och snickerier. En garderob löser smidigt förvaringen.

Vidare in till kök och vardagsrum som är sammanlänkade i en öppen planlösning där känsla av rymd är väl påtaglig. De stora fönstren med spröjs och djupa nischer i sten ger rummet sin karaktär. De öppna ytorna ger plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Det är också härifrån ena bostadens balkong nås där du kan avnjuta morgonkaffet och kika ner över båtlivet nedanför. Balkongen är väl tilltagen och rymmer utemöbler samt diverse växter och blomsterarrangemang. En snygg trätrall pryder golvet.

Köket blir en fröjd för såväl finsmakaren som vardagskocken. De vita släta fronterna utan handtag samspelar fint med ljust stänkskydd och mörk bänkskiva. Här känner du att varje val följer en röd tråd. Köket erbjuder generös förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Utrustningen består av spishäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Därtill finns inbyggd vinkyl.

Från hallen till vänster disponeras det väl tilltagna badrummet med påkostade materialval. Ett genomtänkt badrum med duschhörna med vikdörr i klarglas, handfatskommod, badrumsskåp med spegel och belysning (Flos), wc samt utfällbar torkställ. Här finns också en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med praktiskt förvaringsskåp ovanför. I taket sitter infällda dimbara spotlights samt förberett för Sonos ljudsystem.

Bostadens master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Sovrummet har ett härligt gavelläge med fönster i två väderstreck samt utgång till bostadens andra balkong.

Från allrummet nås bostadens det mindre sovrummet som med fördel nyttjas som barnrum, hemmakontor eller gästrum, alltifrån behov i familjen.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2009
Fönster
3-glasfönster
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
2 balkonger, från vardagsrum i sydöst och från sovrum blir de nordväst.
TV-Internetutbud
Ansluten till kabelnät: kanal Digital. Analogt utbud ingår i avgiften. Digitalt utbud tecknas mot Canal Digital

"Fiber" Gothnet stadsnät. Avtal kan tecknas med flera olika leverantörer. Betalas separat av varje medlem.
Ingår i avgiften
inkl värme, VA, kabel-tv
Energiprestanda
120 kWh/m² år

Renoveringar

2018 Ny trall på balkong samt balkongskydd
2018 Ny diskmaskin
2017 Vackra trägolv som slipats och grålackats
2017 Nymålade alla väggar, tack och lister
2017 Spotlights installerades i badrum samt ny badrumsspegel från Flos
2017 Ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare
2017 Installation av kvalitets spotskenor/railspot i vardagsrum, hall samt mindre sovrum
2017 Samtliga strömbrytare utbytta
2017 Samtliga handtag på alla luckor samt garderober utbytta
2017 Vägg mellan hall och kök flyttades för att göra mer rum för matplats.
2017 Installation av Sonos ljudsystem i badrum
2017 Installation av en inbyggd vinkyl

Föreningen

Allmänt om föreningen

Brf Mjölner på Norra Älvstranden förvärvade 2006 fastigheten Sannegården 7:8 med adress Bratteråsbacken 37 och 39. I föreningen finns 33 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. JM har renoverat fastigheten med originalbyggnation från 1914. Lägenheterna var inflyttningsklara 2009.

Gemensamma utrymmen
Barnvagnsrum, källarförråd och cykelrum.
Parkering
Via Östra Eriksbergsgatan nås ett fristående parkeringsgarage, Deckhuset. Här kan ett parkeringstillstånd hyras för fn 900:- /mån, tillståndet fungerar som ett boendeparkeringskort. Kontakta Aspelin-Ramm Fastigheter för mer information, telefonnr. 031-7601190.
Antal lägenheter
33 st
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2014 till 2043. Inga större renoveringar är planerade utan föreningen följer underhållsplanen.
2019 planeras OVK, målning av golv i lägenhetsförråd, justering och smörjning av fönster, översyn av tegelfasader samt bättring av sockel.
Utförda renoveringar:
2016 OVK.
2017 tvätt och oljning av terrasser.
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi är god och bygger på en solid grund. 2018 sänktes avgifterna med 5% efter en omförhandling av ett av lånen som resluterade i lägre räntekostander.

Övrigt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg. Längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden som utgör fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

I Eriksberg finns ett flertal matbutiker, småbutiker, bank, systembolag, vårdcentral och andra bekvämligheter som behövs för en enkel och behaglig vardag. För dig som har barn i skolåldern finns skolor i alla stadier i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers

Här bor ni i ett expansivt och vattennära område!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 216 kr
Boarea
70 kvm

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post
Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Några restauranger som rekommenderas

Planritning

anmäl intresse