Arvid Lindmansgatan 21D

Göteborg, Hisingen
Alla bilder

Väldisponerad 3:a med högt fritt läge i populär Brf!

Högst upp i huset med balkong i soligt västerläge hittar ni denna välplanerade genomgångstrea. Populär HSB- förening med låga avgifter som är belägen i ett trivsamt område med närhet till naturområden såsom Slätta Damm och Hisingsparken. Tilltalande planlösning med nyrenoverat helkaklat badrum, praktiskt kök, två rofyllda sovrum samt klädkammare med mycket bra förvaring. Ljust, rymligt vardagsrum med fin fiskbensparkett i delvis öppen planlösning mot kökets matsalsdel.

Här bor ni i hjärtat av centrala Hisingen, granne med fina strövområden såsom Slätta damm och Hisingsparken. Med kort avstånd når ni Kville saluhall samt Backaplans och Wieselgrensplatsens fulla utbud. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn samt gång- och cykelavstånd till stan. Med gott om bra förskolor och skolor i närheten är det också ett familjevänligt område. Det är även nära till kajerna längs med Norra Älvstranden och Eriksberg.

Välkommen på visning!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 413 kr
Boarea
63 kvm
Våning
3/3, hiss finns ej.
BOSTADEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE:

HALL/ENTRÉ
Praktisk entré med slittålig svart klinkergolv och goda avhängningsmöjligheter direkt till vänster. I anslutning till entrén ligger den inre möblerbara hallen varifrån alla rum i bostaden nås. För ytterligare förvaring finner vi också en klädkammare.

KÖK
Bostadens kök ligger i anslutning till vardagsrummet med delvis öppen planlösning. Här behöver kocken aldrig känna sig ensam! Här finns gott om förvaringsmöjligheter och arbetsvänliga ytor. Skåpsinredning i vitt som är kontrasterade med arbetsbänkar i ek och grått kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av dubbla kyl och frys, spishäll, ugn, diskmaskin samt fläkt. Trivsam matplats intill fönstret med utsikt mot gården. För de som drömmer om en öppen planlösning finns här goda möjligheter att ta ner väggen mot vardagsrummet. Golvet i köksdelen har ett ljust klinkergolv och vid matplatsen ligger parkettgolv i ek.

VARDAGSRUM
Boendets hjärta får vardagsrummet anses vara. Genom ett stort fönsterparti ut mot gården och balkongen får rummet ett härligt ljus.
Här finns gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matsalsbord för många sittande gäster. Golvet i vardagsrummet pryds av ett vackert fiskbensparkett. Härifrån når vi bostadens uteplats som ligger i ett soligt nordvästläge.

BALKONG
Sommarens härligaste stunder må avnjutas på denna tilltagna och insynsskyddade balkong. Med högt och soligt läge kan man sitta flera personer och njuta av solen stora delar av dagen och kvällen.

BADRUM
Stilfullt helkaklat badrum som totalrenoverades 2015. Mörkt klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Utrustningen består av vägghängd WC, vägghängt handfat med kommod, stor spegel, dusch med vikbara glasdörrar, väggfast skåp, handdukstork. Spotlights i tak.

SOVRUM 1 (MASTER)
Bostadens största sovrum finner vi längst in till höger från hallen. Ett härligt rum med stora fönsterpartier som bidrar till ett naturligt ljusinsläpp. Här ryms såväl dubbelsängen och övrig möblemang. Dessutom finner vi förvaring i form av en djup skjutgarderob med elfasystem. Väggarna går i en varm sandfärgad ton och på golvet ligger ett laminatgolv. Detta rum får ett fint ljus från entrésidan av huset.

SOVRUM 2
Intill master bedroom finns ett mindre sovrum, perfekt för barnrum eller varför inte till gästrum. Väggarna är vita och golvet har ett laminatgolv. Även här ett fönster mot entrésidan som ger ett fint ljus åt rummet.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 133
Byggnadsår
1951
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Tilltagen och rymlig balkong i ett soligt nordvästläge.
TV-Internetutbud
ComHem
Andel i föreningen
0.36102%
Energiprestanda
151 kWh/m² år

Bilplats

Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger belägna längs med Björlandavägen.

Priserna är för närvarande 100 kr/månad för plats utan el, samt 180 kr/månad för plats med el.

Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i garage.

Driftskostnad

El
240 kr
Försäkring
70 kr
Totalt
310 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen

HSB Brf Tolered består av 318 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten innehas med tomträtt som löper t.o.m. 2019. Fastigheten bebyggdes 1951 och består av flerbostadshus om 3 våningar. Föreningens adresser: Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A-D.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har tvättstugor belägna på källarplan i samtliga huskroppar. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.

Det finns även källar- och vindsförråd.

Cykelrum finns I källaren i varje husblock för förvaring av medlemmarnas cyklar. Utanför varje trappuppgång finns även cykelställ för kortvarig förvaring av cyklar.

Övernattningslägenhet finns för uthyrning till medlemmarna i föreningen. Lägenheten ligger på källarplan mellan uppgång 19A och B på Arvid Lindmansgatan.
Lägenheten har tre sovplatser, toalett och dusch, diskbänk med vattenkokare och porslin samt bord och stolar.
Lägenheten kostar 200 kr/dygn att hyra. Då nyckeln hämtas tas en deponeringsavgift om 500 kronor ut som sedan återfås då nyckeln lämnas.

Relaxavdelning ligger i källaren på Karl Staaffsgatan 16 B. Här finns aktivitetsrum och bastu.
Aktivitetsrummet har bordtennisbord, darttavla och bokbytarhylla med läshörna.
Bastun är öppen alla dagar 08 - 20. Bastun kostar 10 kr per person och bokas på bokningstavlan utanför.

Fritidslokalen finns i källaren på Karl Staaffsgatan 22 med ingång på gaveln. Lokalen kan hyras mot en avgift och lämpar sig för t.ex. kursverksamhet och olika sammankomster, dock ej för fester. Den rymmer ca 30 personer och är utrustad med kyl, frys, diskmaskin, spis, ugn och microvågsugn.

Hobbylokalen ligger i källaren på Arvid Lindmansgatan 21 G. I lokalen finns hyvelbänkar och skruvstäd, men inte några verktyg. Den är lämplig för t.ex. målningsarbeten.
För att komma in i hobbylokalen så använder man sin entrényckel som passar till både entrén och själva lokalen.

Hushållsavfall
Föreningens medlemmar källsorterar sitt hushållsavfall. Soporna läggs i de så kallade "molokerna", som ligger i anslutning till husblocken. Totalt finns det 7 stycken molokstationer i området.
Den mindre moloken är till för komposterbart avfall. Det komposterbara avfallet paketeras i speciella papperspåsar som i sin tur också är komposterbara. Dessa påsar finns att hämta i tvättstugorna i varje block. I den större moloken läggs icke komposterbart (brännbart) avfall.

Återvinningsstationer
Det finns också flera återvinningsstationer i närområdet. Den närmaste ligger vid Karl Staaffsgatan 22. Här slänger man t.ex. tidningar, glas, pappersförpackningar, metallavfall, med mera.

Grovsopor
För grovsopor beställs en container ungefär varannan månad. Containern står vid Karl Staaffsgatan 14 C, fem dagar åt gången, måndag till fredag.
Parkering
Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger belägna längs med Björlandavägen.

Priserna är för närvarande 120 kr/månad för plats utan el, samt 200 kr/månad för plats med el.

Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i garage.
Antal lägenheter
318 st
Org.nr
757202-2353
Renoveringar
2017/2018: Underhållsåtgärd i samtliga entrépartier, samtliga ytterdörrar kommer bytas ut mot nya, ett modernt inpasseringssystem kommer att installeras och samtliga porttelefoner kommer att bytas ut.
2016 Plåtarbeten i samtliga fastigheter. Detta innebär att sidoplåtar och överplåtar till fönster och på balkonger bytts ut.
2015 Underhållsarbete målning av tak samt fönsterplåtar mm
2014 Nya tvättmaskiner.
2012 Kranarna i kök och badrum byttes ut.
2008 Energideklaration genomfördes.
2007 Genomfördes visst underhållsarbete av taken.
2006-2007 Trapphusen målades om.
2006 Torktumlare installerades i tvättstugorna.
1985 Samtliga V/A-stammar byttes i kök och badrum samt el-stigare. Under samma år renoverades även samtliga balkonger.

Kommande renoveringar: Föreningen utför löpande underhåll enligt föreningens 30-åriga underhållsplan.
Se årsredovisningen för ytterligare information.
Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och stabil.

OBS!
Brf äger ta ut överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter styrelse beslut. Överlåtelseavgift får tas ut med 2,5% av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgift får tas ut med 1% av prisbasbeloppet.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 413 kr
Boarea
63 kvm
Våning
3/3, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Välkommen till Arvid Lindmansgatan 21D
Det rymliga vardagsrummet inbjuder till trevligt umgänge
Den genomgående planlösningen bidrar till ett härligt ljusflöde
Stilfullt helkaklat badrum som totalrenoverades 2015
Rofyllt sovrum mot den tysta innergården
Bostadens nav - som binder ihop bostadens alla rum
Intill master bedroom finns ett mindre sovrum...
...perfekt för barnrum eller varför inte till gästrum.
Ett stort master bedroom med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang
Högt fritt läge
Tack vare det lugna läget sover man gott om natten
God förvaring i skjutdörrsgarderober
Smakfullt renoverat badrum med fina materialval
För de som drömmer om en öppen planlösning finns här goda möjligheter att ta ner väggen mot vardagsrummet
Hela bostaden upplevs som trygg och insynsskyddad
Sommarens härligaste stunder må avnjutas på denna tilltagna och insynsskyddade balkong
Vidare in i köket...
Fullt utrustat parallellkök...
...med goda förvaringsmöjligheter och arbetsvänliga ytor
Skåpsinredning i vitt som är kontrasterade med arbetsbänkar i ek...
...och grått kakel ovan
Välkommen åter
Populär HSB- förening
Varmt välkomna på visning!
En kort promenad från huset ligger Kville Saluhall...
...som lockar med de bästa delikatesserna från världens alla hörn
Goda kommunikationer in till centrala stan

Planritning

anmäl intresse