Wadmansgatan 15

Göteborg, Lorensberg
Alla bilder

Klassisk 2,5:a med balkong och öppen spis i attraktiva Lorensberg!

Till förfogande en vacker och stilfull våning med ett utsökt läge i attraktiva Lorensberg. Här bor du lugnt men ändå mitt i citypulsen med Göteborgs paradstråk gedigna restaurang- och nöjesliv som granne. Äldre charm bevarad såsom öppen spis, vackra fönsternischer, eleganta listverk, stuckaturer, spegeldörrar och slående takhöjd. Kvalitativt och påkostat kök från italienska Bertazzoni. Matsalen är det som är bostadens halva rum öppnar för sociala kvällar i nära och käras sällskap. Här har man också den fantastiska öppna spisen som sprakar härligt när mörkret faller på. Ifrån matsalen så går bostaden över till vardagsrummet med rikligt ljusinsläpp från höga fönster. Stillsamt sovrum in mot gården med stor balkong i västerläge. Välskött och mycket populär förening med låg belåningsgrad och attraherande månadsavgift.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Fakta

Antal rum
2.5 rok
Avgift
3 673 kr
Boarea
72 kvm
Våning
2/5, hiss finns.
Disponering som följer;

HALL
Redan i trapphuset och entrén känner man att detta är en välskött förening med ett hus som får anses oerhört välbevarat. Ta trapporna eller hissen upp en våning och stig på. Väl innanför dörren finns det gott om plats för avhängning. Vackra vitbehandlade brädgolv och ljus färgsättning på väggarna. Vi fortsätter in.

KÖK
Så välkommen in i köket, ett kök för dig med högt ställda krav på matlagning. Ett påkostat kök från italienska kvalitétsmärket Bertazzoni som renoverades 2016. Luckorna är vita och harmonierar snyggt med det ljusa brädgolvet. Exklusiv varmluftsugn och gasspis från Bertazzoni. Kökets övriga maskinella utrustning består av kyl, frys , diskmaskin samt micro. Köket vetter mot innergården och invid fönstret ryms ett matbord med plats för fyra. I blickfånget reser sig en massiv framtagen tegelvägg.

SOVRUM & BALKONG
Tilltaget sovrum beläget mot den lugna och rofyllda innergården. Detta rum är även utmärkt som matsal eller ytterligare ett sällskapsrum om man så vill. Fönsterpartiet är lika imponerande och stänger lika effektivt ute stadens alla tänkbara ljud. Även här smyckas taket av stuckatur och takrosett. Ett barfotavänligt plankgolv som nyligen slipats. Längs ena väggen finns utrymme för flertalet garderober eller en arbetsplats. Balkongen nås via helglasade pardörrar, uppfördes år 2010 och kan stoltsera med dryga 4,5 kvm med ett härligt västerläge. Balkongen omges av ett svart smidesräcke och här ges plats för både sittmöbler och blomster. Härifrån blickar man ut över den ovanligt stora och härligt grönskande innergården.

BADRUM
Yteffektivt badrum som renoverades under 2006, med helkaklade väggar i vitt och grått klinker på golv. Badrummet är utrustat med kommod med handfat, WC, dusch och tvättmaskin samt torktumlare från BOSCH. Golvvärme ger behaglig temperatur.

MATSAL
Det första rummet av de två i fil är matsalsrummet som öppnar upp för en mängd olika möbleringar. I ena hörnet finns en vacker, vitmålad öppen spis som renoverades under 2010. Vackra tak med originalstuckatur och takrosett samt en takhöjd om ca 3 meter förstärker 30-talskaraktären ytterligare. Fiskbensparketten i original återfinns även här, liksom i vardagsrummet intill.

VARDAGSRUM
Nästa rum är det spatiösa vardagsrummet, som även bjuder på generös takhöjd och fina sekelskiftesdetaljer så som höga fotlister, fin stuckatur, takrosett och djupa fönsternischer. För er som behöver två sovrum passar även detta perfekt som master bedroom. Här ryms både större soffgrupp, läsfåtölj och matsalsbord för den som så önskar. Slå dig ner i soffan och känn efter hur skönt det är här mitt i Lorensberg. Wadmansgatan är en mycket tyst gata i förhållande till många andra centralt belägna så öppna upp fönstret och njut..

Byggnad m.m

Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1930
Balkong/uteplats
Rymlig balkong i västerläge, med sol större delen av dagen & kvällen.
TV-Internetutbud
Com-Hem
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andel i föreningen
6.27%
Energiprestanda
118 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd och källarförråd.

Bilplats

Boendekortsparkering tillämpas på gatan utanför samt i området. Lediga gargeplatser finns i närheten, besök bl.a; https://www.avenyn.se/foretagsregister/apcoa-p-hus-avenyn/.

Driftskostnad

El
200 kr
Hushållsel
200 kr
Totalt
400 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen

Brf Mineralen omfattar 15 st bostadsrätter och en hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten (Heden 27:11) 2004 med adress Wadmansgatan 15 i Göteborg.  Trivsam gård med en arkitektritad uteplats och fina planteringar. Gemensamma balkonger finns i trapphuset.

Antal lägenheter
16 st, varav 1 st hyresrätter
Org.nr
769608-4305
Renoveringar
År 2006/2007 gjorde föreningen ett omfattande underhållsarbete då avlopps- & elstammar byttes ut. Samtliga badrum helkaklades och tvättpelare installerades i samband med arbetet. Man bytte även fönster, bytte tak samt fasad in mot gården. Övrigt nyare underhåll inkluderar: Gårdsrenovering 2008, balkongbyggnation 2010. 2016 utfördes en kontroll av ventilation och rökkanaler för att åtgärda mindre fel. Under 2014-2016 har endast enklare underhåll utförts.
Ekonomi
God ekonomi i föreningen. Avgiften inte förändrat sedan 2006. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Övrigt

Lorensberg, en av Göteborgs äldsta stadsdelar, är djupt präglat av sina pampiga och vackra gamla stenhus. Det här är en levande stadsdel med närhet till stans stora utbud av nöjen. Flera av Lorensbergs gator är strösslade med små mysiga butiker, caféer, restauranger och barer. Här bor man på någon minuts promenad från Avenyn med dess stora nöjes- och serviceutbud. Grönområden finner man vid Näckrosdammen och en bit bort den härliga Trädgårdsföreningen. Med Lorensbergsteatern, Stadsbiblioteket och Konstmuséet runt knuten kan man leva ett rikt kulturliv i den här myllrande delen av Göteborg. För barnfamiljen finns det ett flertal förskolor och grundskolor att välja mellan. Hedens busscentral och Korsvägen fungerar som knutpunkter med utmärkta kommunikationsmöjligheter..

Fakta

Antal rum
2.5 rok
Avgift
3 673 kr
Boarea
72 kvm
Våning
2/5, hiss finns

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

Dokument | länkar

Årsredovisning 2016Stadgar
Välkommen till 30-talsdrömmen i Lorensberg
Ta trapporna eller hissen upp en våning
Varmt välkommen att boka en visning!
Optimalt läge i ett av Lorensbergs trevligaste kvarter
Bara fina hus så långt ögat når

Planritning

anmäl intresse