Ångaren Ernas Gata 8

Göteborg, Sannegårdshamnen
Alla bilder

Havsnära trea med stor uteplats!

Snart ges chansen att förvärva denna välplanerade trea med stor uteplats i perfekt solläge. Interiört väntar kök och vardagsrum i öppen planlösning som ger en social atmosfär samt härlig ljusinsläpp från bostadens stora fönsterpartier. Två rogivande sovrum mot innegården och god förvaring i form av klädkammare och garderober. Badrummet är generöst till sin yta med dusch och tvättmöjligheter som skänker extra lyx till vardagen. Uteplatsen utgör en egen oas med sol från förmiddag till kväll, en underbar plats att nyttja under årets varma dagar. Stabil förening med mycket låg avgift. Ett komfortabelt hem på lugnt läge i populära Sannegården. Här bor ni granne med vattnet i ett populärt område med närhet till stad, hav och grönområden.

Här finns det mesta av vardaglig service såsom vårdcentral, tandläkare, apotek och träningsmöjligheter. Stenugnsbageriet Baka och Café Snövit precis intill är populära besöksmål. Närhet till goda kommunikationer med både buss och Älvsnabben som stannar till endast en promenad över bron. Önskas en picknick i det fria ligger både Sörhallsberget och Krokängsparken ett stenkast bort..

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 800 kr
Boarea
73 kvm

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 511005
Byggnadsår
2007-2010
Fönster
3-glasfönster isoler
Uppvärmning
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Upphöjd och rymlig uteplats i sydvästläge
Andel i föreningen
0.012505%

Föreningen

Allmänt om föreningen

Brf Styrmannen på Norra Älvstranden är en bostadsrättsförening belägen vid Sannegårdshamnens västra sida på Norra älvstranden. Föreningen bildades i augusti 2008 och övergick i medlemmarnas regi vid extra föreningsstämma i november 2010. Föreningen omfattar två byggnader om totalt 68 lägenheter samt en affärslokal som för tillfället hyrs av Konditori Snövit. Lägenheterna är från 1:or på 30 kvm upp till 4 or på 139 kvm och lokalen är på 113 kvm. Föreningen täcker in gatuadresserna Ångaren Ediths Gata 5-7-9-11 och Ångaren Ernas Gata 6-8-10-12. Namnen på dessa gator är hämtade från två ”järnbarkar” som har angjort Sannegårdshamnen förr i tiden.

Brf Styrmannen ingår ihop med Brf Matrosen i den gemensamhetsanläggning som administrerar och ansvarar för garage, allmänna ytor på gården, värmeanläggningen, sopanläggning, mm. Namnet på denna samfällighet är Kaptenen.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd samt barnvagnsrum. Cykelparkering finns även på innegården.
Parkering
Garaget ligger i källaren under husen. Varje trapphus har direkt kontakt med garaget vilket underlättar vid transport av matkassar och väskor mellan bil och lägenhet. Infarten in i garaget sker från Ångaren Ediths gata 3.
50 garageplatser finns till förfogande och det finns idag en separat kö. Kostnad 950 kr/mån.

Möjlighet finns också att hyra parkeringsplats hos intilliggande föreningar eller på områdesparkeringar genom Norra Älvstranden Utvecklings AB.
Org.nr
769608-4800
Ekonomi
Inga planerade reparationer eller ombyggnader.
Det finns för närvarande inga planer på att höja avgiften.
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.
Andelstal
1.20175%

Övrigt

Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både gammal och ny arkitektur.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
3 800 kr
Boarea
73 kvm

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Dokument | länkar

Ett komfortabelt hem på lugnt läge i populära Sannegården.
Med älven som närmsta granne!
Goda kommunikationer till centrala Göteborg
Eriksbergs populära kajpromenad!
Eriksbergs kända landmärke bockkranen!
Några restauranger som rekomenderas

Planritning

anmäl intresse