Ponnygatan 2 E

Mölndal, Åby
Alla bilder

Väldisponerad 3:a med högt fritt läge nära Mölndals Innerstad!

Nu finns möjlighet att bli ägare till denna trea om 78 kvm i fritt läge, högst upp i huset nära Mölndals Innerstad. Bostaden är välplanerad med ett rymligt vardagsrum med utgång till balkong som har ett insynsskyddad och högt läge. Här erbjuds även två rymliga sovrum, ett ljust kök med plats för matbord, stort badrum samt separat wc. Till bostaden hör också ett källarförråd. Bredband och den fasta kostnaden för el ingår i avgiften! Området är mycket familjevänligt med barnvänliga innergårdar. Ingen trafikerad bilväg behöver korsas för att komma till vare sig skolskog, pulkabacke, mataffär, förskola eller skola. På ett par minuters promenad når vi Mölndals Innerstad med ett utbud av flera mataffärer, kläd- och skobutiker, detaljhandel, Systembolag, apotek m.fl. Samt även mycket goda kommunikationer med både tåg, buss och spårvagnsförbindelser till Göteborg. Denna lägenhet har något för de allra flesta!,

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 752 kr
Boarea
78 kvm
Våning
3/3, hiss finns ej.
BOSTADEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE:

HALL
I den rymliga hallen med fint parkettgolv har du goda avhängningsmöjligheter i hatthylla. Utrymme finns till sittmöbel eller avlastningsbord. Direktingång till köket till höger, vardagsrummet rakt fram och sovrummen till vänster.

VARDAGSRUM
Lägenhetens hjärta! Det härliga ljusinsläppet gör detta till ett mycket trivsamt vardagsrum. Här finns det gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblering och en matplats om så önskas. På golvet ligger fiskbensparkett i ek och väggarna är vitmålade samt en fondvägg.

KÖK
Väldisponerat kök med väl tilltagna arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter bakom vita snickerier. Från köket bjuds du på en härlig utsikt mot grönska genom stora fönsterpartier. Ovan arbetsytan sitter ett mörkt kakel. Utrustat med kyl/frys, glashäll, ugn och fläkt. På golvet ligger klinker med behaglig golvvärme. Öppningen ut mot vardagsrummet gör att känslan av öppen planlösning infinner sig. Härifrån nås även den härliga balkongen där du kan njuta av förmiddagssolen i ett lugnt och fridfullt läge.

BADRUM
I direkt anslutning till köket ligger badrummet. Inte nyrenoverat, men fortfarande mycket fräsch. Utrustad med badkar samt handfat. En tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt praktisk arbetsbänk med lådor underlättar i vardagen.

SOVRUM (MASTER)
Sovrummet ligger i norr in mot föreningens innegård vilket gör att det ligger i ett ostört läge och det är också svalt och skönt under hela året. Här finns idag flertal garderober för ytterligare förvaring och plats för annan möblering finns också för den som önskar.

SOVRUM II
I anslutning ligger ytterligare ett sovrum i lugnt gårdsläge. Gott om plats för större säng och garderober om så önskas.

WC
I anslutning till hallen ligger lägenhetens separata wc utrustad med wc och tvättställ.

Byggnad m.m

Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1202
Byggnadsår
1966
TV-Internetutbud
ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften.

Bahnhofs 1000 Mbit/ ingår i månadsavgiften.
Ingår i avgiften
Inkl. el och bredband.
Andel i föreningen
0.632%
Energiprestanda
104 kWh/m² år

Övriga utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd på ca 6kvm

Bilplats

Det finns totalt 153 parkeringsplatser: 114 p-platser à 215 kr/mån (separat kö), 24 p-platser med eluttag à 290 kr/mån (separat kö) samt 15 gästparkeringar, 3 kr/tim eller 30 kr/dygn.

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen består av ca 145 stycken lägenheter med bostadsrätt och ca 29 stycken med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 11 852 kvm enligt taxeringsbesked. Föreningen bildades 2007. Fastigheten bebyggdes 1966 och består av tre bostadsbyggnader. Lägenhetsfördelningen är 1-5 rok.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har fem tvättstugor med tillhörande torkrum och mangelrum. Barnvagnsrum och cykelrum. Tvättstugor är fördelade på följande adresser: fullblodsgatan 7B, 2 st på Ponnygatan 2E, Ponnygatan 4D och Ponnygatan 8A. Miljöhuset på gården kommer att byggas om till föreningens framtida tvättstuga.

Parkering
Det finns totalt 153 parkeringsplatser: 114 p-platser à 215 kr/mån (separat kö), 24 p-platser med eluttag à 290 kr/mån (separat kö) samt 15 gästparkeringar, 3 kr/tim eller 30 kr/dygn.
Antal lägenheter
174 st, varav 29 st hyresrätter
Renoveringar
Gjorda renoveringar
2015
Ny kulvert över gården för värme och varmvatten, nytt styrsystem för i fjärrvärmecentralen, nya värmeväxlare för tappvarmvatten, nya elementventiler för lågflödesdrift samt referenstermometrar för värme i alla lgh, ombalansering av värmesystemet för lågflödesdrift, ombyggnad av matkällare till nya förråd, nya dörrar på alla cykelrum och f.d. soprum.

2014
Montering av en invändig extra isolerruta med energiglas på lägenhetsfönster, ombyggnad av skyddsrum till nya förråd, föreningen tar över el-avtal för hushållsel, individuell mätning och debitering sker idag i samband med månadsavgiften (lägre kostnader för hushållsel för de boende).

2013
Ny rosenpergola på gården, nyrenoverade sittbänkar framför entréer, ny rutschbana och sandlåda, ny cirkulationspump för varmvatten, ombyggnad av värmecentral, ny dränering vid ett av husen, relining av vissa avloppsledningar.

2012
Ombyggnad f.d. miljöhus till verkstad, byte till närvarostyrd belysning i tvättstugor & allmänna utrymmen, nytt miljöhus och förrådsinhägnad på parkeringen.

2011
Innergården: ny stenläggning, trädäck, plantering av häckar & blommor, nya sittbänkar och utemöbler, byte till närvarostyrd trapphusbelysning, byte av cirkulationspump för värme.

2010
Nya postboxar i entréer, nya lampor vid alla entréer, nya elstolpar på parkeringar med eluttag, tilläggsisolering av alla vindar.

Kommande renoveringar
- Byte av vattenstam vilket innebär att badrummen förblir intakta och att man bor kvar i lägenheten.
- Fasadrenovering
- Fönster och balkongdörrbyte
Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Andelstal
0.84%

Övrigt

Stadsdelen Åby består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bl.a. matbutik, pizzeria, smörgåsbutik, frisörer, loppisar o bensinstation med servicebutik. Åby ligger strax sydväst om Mölndals Centrum med gångavstånd till affärskvarter, järnvägsstation, kommunhus och Folkets Hus. Åbytravet är Sveriges näst största travbana. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I Åby finns flera förskolor och Katrinebergsskolan som från hösten 2016 kommer att bli en F6-skola och högstadieeleverna kommer att börja i nya Fässbergsskolan. Mölndal Galleria invigs 2018 med butiker, caféer och restauranger i centralt läge.

Kommunikationer
Med buss 753 kommer du till Mölndals station på ca 5 minuter. Med tåg når du sedan Göteborg C på ca 11 minuter.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
4 752 kr
Boarea
78 kvm
Våning
3/3, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Välkommen till Ponnygatan 2E
Välplanerad trea om 78 kvm i fritt läge, högst upp i huset
Väldisponerat kök med väl tilltagna arbetsytor
Sovrum i lugnt gårdsläge
Högt och fritt läge
Rymliga hallen med goda avhängningsmöjligheter
Öppningen ut mot vardagsrummet gör att känslan av öppen planlösning infinner sig
Från köket bjuds du på en härlig utsikt mot grönska genom stora fönsterpartier
Härifrån nås även den härliga balkongen...
.. där du kan njuta av förmiddagssolen i ett lugnt och fridfullt läge
I direkt anslutning till köket ligger badrummet
Gott om plats för större garderober om så önskas
Master Sovrum
Sovrummen ligger i norr in mot föreningens innegård
I anslutning till hallen ligger lägenhetens separata wc
Välkommen åter
Mycket barnvänlig innergård
Brf Skomakargården
Direkt närhet till Mölndal Centrum...
...med ett utbud av flera mataffärer, kläd- och skobutiker, detaljhandel, Systembolag, apotek mm
...Stora Götafors

Planritning

anmäl intresse