Skintebo

Bredängen 40

Alla bilder

Stilfull totalrenoverad genomgångstrea om 85 kvm i attraktiva Skintebo!

3 rok 85 kvm 5 652 kr/mån
Nu har du chansen att förvärva en stilfull totalrenoverad genomgångstrea om 85 kvm som med enkelhet kan göras om till en fyra, med högt och fritt gavelläge. Entrén till bostaden nås långt in på loftgången med en liten uteplats med morgonsol. Ljust hem med stilfulla materialval och drömlik västerbalkong med många soltimmar & fri vy över en öppen innergård. Här erbjuds ett inflyttningsklart och modernt boende. Nyrenoverat kök och badrum så sent som 2016/2017. Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med stora fönsterpartier utan insyn. Bostaden erbjuder två väl tilltagna sovrum varav ena med angränsande klädkammare som utgör gott om förvaring. Nuvarande klädkammare kan med enkelhet göras om till ett extra sovrum. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med Buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Utöver havet som granne finns närhet till diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området...

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

BOSTADEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE:

HALL
Innanför dörren möts du av en öppen och välkomnande atmosfär. Här träder du in på ett elegant klinkergolv med stora plattor och värmegolv (2017). Till höger om entrén finns en naturlig yta för ytterkläder och skor.

KÖK
Till vänster från hallen når man köket som totalrenoverades 2017. Ett fantastiskt jobb har gjorts på detta kök med många timmars planering för att maximera det både funktionellt men även estetiskt. Resultatet är slående med mycket förvaring och bra arbetsytor. Skåpinredning och luckor är stilrent vita. Här finns varmluftsugn, induktionshäll med översittande fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Intill fönstret erbjuds plats för ett matbord. Golvet består av samma vackra klinkers som i hallen med golvvärme.

BADRUM
Vidare in i hallen ligger det fräscha helkaklade badrummet som renoverats 2016. På golvet ligger grått klinker och väggarna är kaklade i vitt. Badrumsinredningen består av handfat med kommod, WC, handdukstork, dusch med vikbara glasväggar. Ett uppskattat inslag i vardagen är den egna tvätt avdelningen med tvättmaskin och torktumlare.

VARDAGSRUM
I förlängning till den inre hallen följer vardagsrummet som ligger rofyllt in mot gården i väster. Eftersom lägenheten ligger en trappa upp så blir närheten till gården härligt närvarande. Här kan du njuta av grönskan och slå upp fönstren och balkongdörr och släppa in ljuset. Här ryms både soffgrupp och matbord. Balkongen är rymlig och ger plats åt rejält utomhusmöblemang samt blomster.

SOVRUM I (Master)
Från vardagsrummet nås bostadens generösa sovrum. Här kan man njuta av ett rofyllt läge. Två stora fönster släpper in ljuset och rummet rymmer enkelt större säng och tillhörande möblemang.

KLÄDKAMMARE
I anslutning nås lägenhetens praktiska klädkammare som slukar förvaring. Här kan man med enkelhet bygga om till ett extra sovrum eller arbetsrum.

SOVRUM II
Även det andra sovrummet vetter mot den lugna gården. Ekparkett och vitmålade väggar. Bra med plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang.

Detta är det perfekta boendet för dig som bara vill flytta in, bo och njuta. Välkommen på visning!
Brf/BF

Förening

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.

Parkering

Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

Renoveringar

På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2017-2018: Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
2020-2021: Alla tvättstugor (8st) renoveras för närvarande och beräknas vara klara senast vid årsskiftet 2020/2021. För en tid framöver är de stora projekten avklarade. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041. Löpande vid behov I Rörstambyte, elstambyte och badrumsrenoveringar (föreningen bekostar byte av brunn). Föreningen kommer således inte att genomgå ett stort stambyte, utan detta görs löpande. Fastighetsförsäkring är tecknad hos Länsförsäkringar.
Antal lägenheter
320 st
Andelstal
0.34823%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 182 kr (betalas av Köpare)
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
85 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej
Avgift
5 652 kr
Ingår i avgiften
VA, Kabel-TV grundutbud och parkeringsplats
Balkong/uteplats
Uteplats 1: Balkong, västerläge
Uteplats 2: Loftgång, österläge
Andel i föreningen
0.003478%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 556

Om fastigheten

Byggnadsår
1975-1976
Föreningen äger marken?
Ja
TV/Internet

Fiber via Itux stadsnät. Flera tjänsteleverantörer att välja mellan.
Uppvärmning
Direktverkande el
Fönster
3-glasfönster
Energiprestanda
113 kWh/m² år

Övriga utrymmen

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften.

Vindsförråd om ca 12 kvm golvyta finns samt ett förråd om ca 3 kvm i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Tvättstuga finns i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

I området finnns nedanstaende gemensamhetsanläggningar;
Bastu /Gym
2 större gemensamhetslokaler
8 mindre gemensamhetslokaler En via respektive "delsamfällighet"
Övernattningslägenhet

Biltvätt
Det finns tvättplatser (två med kallvatten och en med varmvatten) direkt vid infarten till tre p-däck i området. Tvättskåpen öppnas med nyckel P…-GA. Vid minusgrader är vattnet avstängt

Bilplats

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket
Driftkostnader
Dokument/länkar

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse