Nylänningen 1

Billdal, Skintebo
Alla bilder

Väldisponerad 4:a i populära Skintebo med högt fritt gavelläge!

Äntligen finns chansen att förvärva en väldisponerad 4:a om ca 85 kvm i populära Skintebo med högt fritt gavelläge. Entrén till bostaden nås längst in på loftgången med egen grind och en liten uteplats med morgonsol. Här erbjuds ett gott boende i en lägenhet där det bara är att flytta in. Vardagsrummet är lättmöblerat och ligger med perfekt närhet till den rymliga balkongen där solen kan avnjutas under stora delar av dagen. Vackert helkaklat badrum och gästtoalett som renoverades 2014. Bostaden erbjuder ett väl tilltaget sovrum samt två mindre sovrum. I anslutning till hallen finns en praktisk klädkammare som utgör gott om förvaring och här finns även tvättstugan. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak..

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med Buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Utöver havet som granne finns närhet till diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
4 rok
Avgift
5 908 kr
Boarea
85 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej.
BOSTADEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE:

HALL
Ingången till bostaden nås via en loftgång som också ger plats åt valfri sittmöbel. Väl inne i bostaden välkomnas ni av en stor och rymlig hall. Till höger om entrén finns en naturlig yta för ytterkläder och skor. Ytterligare förvaring finns i en generöst tilltagen klädkammare i hallen. I anslutning till entrén ligger ett praktiskt klinkergolv i mörk ton som övergår i ekparkett.
 
KÖK
Till vänster om huvudingången nås det rymliga och lättarbetade köket. Här finns gott om både skåp och lådor för kökets alla redskap. Arbetsytorna är tilltagna och underlättar kockens alla förberedelser. Både stomme och köksluckor går i vitt. Matplatsen, invid fönsterpartiet, är given och perfekt för att avnjuta frukosten på. Maskinell utrustning i form av spis med häll och översittande fläkt samt kombinerad kyl och frys (2016). En trevlig ljus tapet med blommigt mönster pryder väggarna.
 
TVÄTTSTUGA 
Direkt till höger om entrén ligger tvättstugan med tvättmaskin, garderob och tvättho. Ett fönster mot loftgången ger fint ljus över den rostfria bänken. Här ligger ett mörkt klinkergolv och väggarna är vitmålade.
 
GÄSTTOALETT 
En helkaklad gästtoalett är placerad i anslutning till hallen. Gästtoaletten totalrenoverades 2014 med vita plattor på väggen och mörkgrå klinker på golvet. Här finns handfat, vitt badrumsskåp och wc-stol.
 
SOVRUM I 
Från hallen når du hemmets första sovrum med plats för säng och en skrivbordshörna. Trevligt ljusinsläpp från ett fönster åt söder. Här finns en rymlig garderob som ger god förvaring. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ekparkett.
 
VARDAGSRUM
Vardagsrummet tenderar med lätthet att bli bostadens givna sällskapsutrymme. Ljusflödet är uppskattat och längst bort i ändan lockar öppningen till den intilliggande balkongen. Ett härligt rum som bjuder in till trevligt umgänge och mysiga filmkvällar. Ljusa ytskikt bidrar till känslan av rymd. Här ryms både soffgrupp och matbord. Balkongen är rymlig och ger plats åt rejält utomhusmöblemang samt blomster.
 
SOVRUM II (MASTER) 
Hemmets största sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och extra möbler vid behov. Ett rofyllt rum med fönster i två väderstreck ger ett fint genomgående ljus till rummet. Väggarna är tapetserade även här och på golvet ligger ett fint parkettgolv av ek.
 
BADRUM 
Stilrent och modernt renoverat badrum (2014) med helkaklade väggar i vitt, mörkt klinkergolv och ett vädringsfönster som ger ett fint ljusinsläpp. Badrummet skiljer sovrum två och tre och är utrustad med dusch med infällbara duschväggar, handduksvärmare, handfat, spegel, och WC.
 
SOVRUM III
Mitt emot master bedroom finner ni bostadens tredje och sista sovrum. Detta är nästintill identiskt med det första och rummet känns mycket ljust och rymligt tack vare fönsterpartiet åt söder. God förvaring finns i rymlig garderob och gott om plats för säng och övrigt möblemang. Tapetserade väggar och golvet är i ekparkett i fint skick.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 703
Byggnadsår
1975-1976
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Direktverkande el
Balkong/uteplats
Uteplats 1: Balkong, västerläge
Uteplats 2: Loftgång, österläge
Andel i föreningen
0.3727%

Övriga utrymmen

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften.

Vindsförråd om ca 12 kvm golvyta finns samt ett förråd om ca 3 kvm i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Tvättstuga finns i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

I området finnns nedanstaende gemensamhetsanläggningar;
Bastu /Gym
2 större gemensamhetslokaler
8 mindre gemensamhetslokaler En via respektive "delsamfällighet"
Övernattningslägenhet

Biltvätt
Det finns tvättplatser (två med kallvatten och en med varmvatten) direkt vid infarten till tre p-däck i området. Tvättskåpen öppnas med nyckel P…-GA. Vid minusgrader är vattnet avstängt

Bilplats

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket

Föreningen

Allmänt om föreningen

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. Föreningen har ca 140 miljoner kronor i lån och fonderat finns ca 4 miljoner. Underhållsplan finns upprättad för de närmsta 10 åren, med 30 års översikt.

Gemensamma utrymmen
Pingisrum, festlokal, gym och gästrum.
Antal lägenheter
320 st
Renoveringar
På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2018 Ny tvättstuga o gästrum
2018 Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
Andelstal
0.37126%

Övrigt

Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och bra kommunikationer in till Göteborg med bl.a Rosa Express.

Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig in till charmiga Linné och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap. Amundön ligger också alldeles nära. Här finns en småbåtshamn med bryggor, klippor och sandstränder som passar både stora och små.

Området Nya Hovås ligger på bekvämt avstånd och här finns det mesta man kan tänka sig inom service och handel.

Läs gärna mer om Skintebo på www.skintebodalen.se

Fakta

Antal rum
4 rok
Avgift
5 908 kr
Boarea
85 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Högt och fritt gavelläge i populära Skintebo!
Entrén till bostaden nås längst in på loftgången med egen grind och en liten uteplats med morgonsol.
Vardagsrum med stora fönster skapar ljus och rymd
Matplatsen, invid fönsterpartiet, är given och perfekt för att avnjuta frukosten på.
Balkongen är rymlig med trätrall på golvet som ger en ombonad känsla
Välkomna in!
Här finns gott om både skåp och lådor för kökets alla redskap.
Arbetsytorna är tilltagna och underlättar kockens alla förberedelser
Genomgående planlösning och luftig atmosfär
Hemmets första sovrum med plats för säng och en skrivbordshörna.
Högt och fritt läge
Stort sovrum skönt mot gården (Master)
Vakna upp i lugn och ro...
Stilrent badrum, renoverat 2014
Mitt emot master bedroom finner ni bostadens tredje och sista sovrum.
Praktiskt tvättstuga samt gästtoalett
Varmt välkommen på visning!
Brf Skintebodalen
Cykelavstånd till Skintebo bryggor
Hovås Kallbadshus
Cykelleden utmed havet
Hovås golfbana
Småbåtshamnen vid Killingsholmen
Hovåsbadet
Nya Hovås
Amundö Marina
Billdals Ridklubb
Billdals Park

anmäl intresse