Öckerö-Fotö

Söö 26

Alla bilder

Charmig idyll med närhet till skärgård - bad och båtliv!

6 rok 175/25 kvm 523 m² tomtarea

Ett underbart 1,5 plans hus med en vidsträckt utsikt över hela Göteborgs hamninlopp. På Fotö lever Du med närhet till natur och havet som präglas av Bohusläns vackra klippor. Det stora huset om 200 kvm – fördelade över sex rum – präglas av rena arkitekturlinjer och öppna ytor där ljuset tillåts falla fritt. Intrycket är skandinaviskt blont med skärgården ständigt närvarande. Med öppen planlösning där ljuset glittrar i havsspegeln och det vilar en ljus lätthet över de många rummen. Här finns stora sällskapsytor med stor öppning till terrassen, fyra sovrum och två badrum. Huset motsvarar de flesta behov när det gäller ett rationellt och bekvämt liv nära havet och granne med ett levande fiskehamn. Här finns bra med förrådsutrymmen och alla ekonomiytor är välutrustade och smart planerade. Hela entréplanet har vattenburen golvvärme. Huset är byggt 2008 (Jörnestrands bygg). Lugnt läge med bekvämt promenadavstånd till mysiga restauranger, shopping, salta bad och småbåtshamn. Fastigheten är såväl besiktigad som energideklarerad..

Varmt välkomna att visa ert intresse redan nu. Låt en drönarfilm svepa dig över huset och skärgården på https://vimeo.com/298752628

Beskrivning

Interiör

Parkera på uppfarten med plats även för gästernas bilar. En större hall i vinkel med ljus från entrédörrens fönster som slår an tonen för ett ljust och öppet boende. En vit trätrappa leder upp till husets övre plan. Hall i vinkel med stora klinkerplattor möter ekparkett där den inre hallen öppnar upp huset och förbinder större delen av entréplanet. Direkt till höger finns det möjlighet att hänga av ytterrocken och förvara skorna.

Rakt fram bjuder köket in till härlig matlagning tillsammans med hela familjen och goda vänner. Generösa bänkytor gör att alla kan vara delaktiga för att gemensamt skapa en middag som sent kommer glömmas. Här finns induktions spishäll, integrerad ugn och micro i arbetshöjd, diskmaskin och både kyl och frys i fullhöjd, alla ifrån Siemens. Trevlig matplats vid fönster för familjen. Praktisk direktanslutning till terrassen.

Underbart vardagsrum där ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet. Helglasad dörr ut till terrassen. På den ljuvliga terrassen kan du njuta av sol från morgon till kväll med utsikt mot Göteborgs hamninlopp och havet. Rummet är rymligt och förutom en stor soffgrupp så finns det plats för, om så önskas, ett större matbord eller en mysig läshörna.

Den nedre våningen bjuder på två mysiga sovrum i varierande storlek. Det största sovrummet ger möjlighet till en extra stor dubbelsäng för hela familjen om så önskas.

Nedre plans badrum är placerat i anslutning till sovrummen. Ett modernt helkaklat badrum i vitt med ett snyggt grått klinker som klär golvet. Här finner ni en större duschkabin

Grov entré med tvättstuga ligger direkt till vänster från entrén sett och erbjuder bra möjligheter för att underlätta i vardagens sysslor. På golvet vilar gråa stora klinkerplattor och väggarna är ljusa. Här finns en tvättbänk, tvättmaskin, torkmaskin, torkskåp, garderober samt varmvattenberedaren. Ljusinsläpp och vädring får man från fönstret.

Ta några trappsteg upp till övre plan. Här möts ni av ett stort allrum med takfönster och öppen social yta som bjuder in till umgänge i goda vänners lag. På översta planet ligger två jämnstora sovrum. Havsutsikten från det insynsskyddade huvudsovrummet om möjligt än mer spektakulär och fantastisk. Här finns ett ytterligare väl tilltaget badrum med takfönster, kaklade väggar och ett matchande klinkergolv med golvvärme. Välutrustat med handdukstork, duschhörna, WC och handfat med spegel. Flera skåp finns för bra förvaring.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Bo & biarea
175 + 25 m²
Fast.beteckning
Fotö 1:291
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
523 m²
Slutpris
6 500 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2008
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Platta på mark
Tak
Betongpannor
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme / FrånluftVP
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Frånluft med återv.

Tomten

Naturtomt.

Bilplats

Egen garageplats i garagelänga under tak.
Driftkostnader
Uppvärmning
10 000 kr
Hushållsel
5 000 kr
Vatten/avlopp
9 310 kr
Samfällighetsavgift
1 500 kr
Renhållning
2 799 kr
Försäkring
4 422 kr
Summa
33 031 kr/år (fastighetsavgift på 9 287 kr/år tillkommer)
Antal personer i hushållet
4 st
El utgiften för uppvärmningen utgör en beräknad kostnad för förbrukning. Total förbrukning är ca 14 400 kwh till kostnad av 15 000 kr. En tumregel är att det normalt är 2/3 av förbrukningen som utgör uppvärmning (10 000 kr) och resterande andelen ligger på hushållsel.
Område

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 pedram@ebadpartners.se

anmäl intresse